Follow Us @soratemplates

16/11/2008

Ketagihan

Sekarang nih aku ketagihan!
Ketagih membaca blog Sarawakian.
Blog yang entrinya menggunakan bahasa Serawak.
Isu mengenai Serawak.
Cerita-ceriti kehidupan seharian di Serawak.
Apakah.....???
:puteh_26:

Tolong lah.
:puteh_30:

Kalo nak dibandingkan dengan zaman dulu-dulu.
Zaman blog belum glamer dulu tu.
Alaaa....
Zaman - "blog? apa tuh? sejenis makanan ke? ke batu-bata?"
Haa.. zaman orang tak tau kewujudan blog lah.
Tak ramai blogger dari state aku ni tau.
Kalo jumpa pun memang nasib baik la.
Tu pun kebarangkalian 1/10 jer.
Memang tak ramai.
Sekarang berkat aku suka bloghopping.
Lompat sana, lompat sini.
Skodeng sana, skodeng sini.
Terjumpa jugak la walau secara tak sengaja blog statemate(s) ni.
Syiok tau!
Ketagih terus.

:puteh_2:

Tau tak kenapa aku jadi ketagih?
Biasa la dah namanya entry statemate.
Entrinya mesti berkisar dengan persekitaran aku.
Tempat makan, tempat shopping, tempat kerja.
Semua tempat yang aku familiar.
Syok baca.
Pastu kalo ada isu berbangkit pun.
Juga berkaitan dengan Sarawak Ibu Pertiwiku jugak.

:puteh_12:

So.
Aku ada geng la nak share ketakpuasan hati aku.
Contohnya, aku ambik isu jamban ni.
Memang benar pun begitu situasinya di Kuching.
Kalo ada geng nak kupas isu camni baru la panas.
Kalo orang yang alami situasi yang sama, di tempat yang sama.
Baru ler dapat merasa masuk ke dalam kasut orang lain.
Baru diorang tahu apa yang kita rasa.
Baru hot gitu.
Kan?

:puteh_20:

Makanya.
Aku ni pro kenegerian ke?

Eh.
Ingat ye anda-anda semua.
Ini blog aku.
Wilayah aku.
Aku yang berkuasa.
Aku yang berdaulat.

:puteh_19:

Jangan marah.

:puteh_16:


12 comments:

  1. kmk dah addict juak aie.mok apdet lam bm gik malas.lak mek molah entry hal swak juak eh.tggu idea berduyun tiba lok.hehhe

    ReplyDelete
  2. hahahaha

    akn ku tungguuuu...!
    terselap ngn lagu sidak candy

    ReplyDelete
  3. Biasa lah tuu, pocket pun akan tertarik sikit ngan blog orang orang yg berdkatan.
    pasal post mereka terasa dekat.
    contohnya kalau mereka sembang pasal McD yg pocket pun slalu gi,
    Terasa macam wujud dan realistik nya post itu,
    pasal pocket pun slalu gi:)

    tak salah!!
    tp jangan la sampai tak layan pocket langsung yer :) hehehehe

    ReplyDelete
  4. ehehe kiut na katun2 ya~~nang ngam la ngan pa yg ktk taep~~ :P go go go speaking swk~~ ehehe

    ReplyDelete
  5. pocket,
    alalalala... jgn ler nk majuk gitu
    hingatnye.. xde la x layan

    achika,
    nang kiut.. mek suka ngn encik puteh ya.. hehehehe

    ReplyDelete
  6. kmk da rasa mula nak ketagih lah... lak kmk mulakan dgn entry tentang rentap, ok? wakakaka ;) really, serius tok, hehe ;p

    ReplyDelete
  7. :-) nang rajin menaip ktk tok :-P

    ReplyDelete
  8. ina!

    gila ktk ya.. cerita rentap indah..
    kontrol jak la mek tetak lam bilit sorang.. suk gilak ngn rentap ka?? ke ktk umah rentap masa kt kolej dolok????

    wakakakakaka

    eyna anak rentap (nama dalam ic kitak)

    paduhallllllll... br mek tauk

    wakakakakakka

    ReplyDelete
  9. nerd

    udah kerjanya tukang taip.. biasa la kedong ada masa bah...

    ekekekekke

    ReplyDelete
  10. haha! kmk rumah pa, o...? shariff masahor kali...entah betul entah sik kmk eja namanya, huhu... =p sapa ya, bah, kak ira? kmk kenal rentap jak. wakakaka! ;p entah da sik kah rumah ya, kmk pun sik ingat, huhu... =p sik, bukan eyna anak rentap tapi mrs eyna rentap... hahahaha... ;p mun rentap masih da, mesti nya bangga nama nya masuk blog di zaman cyber ;) hehe...

    ReplyDelete
  11. sarip masahor?
    oh, sama lah kita
    umah kunin ya
    jaik li baju ms zaman mek rang dolok

    aih, jgn sebut nama rentap gik eh
    ktk x sedekah fatihah ngn nya sia

    oops...
    adakah...??

    wakakaka

    ReplyDelete
  12. haha... aok, baruk kmk ingat. ya nang striking kunin lah, haha ;p rasa neon light jak berjalan k baju ya, hihi... ;p hahaha... lak lah kmk kaji ttg rentap, a... i'll let u noe ;p

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥