Follow Us @soratemplates

08/01/2009

Tag Jiran Tetangga

Aku kena tag Kak Ross. Kak Ross tok sebenarnya jiran aku masa gik kecik dolok. Masa aku gik diam di kampung. Pasya jarang juak bertemu bila dah besar, hari ya masa anaknya nak nikah jak ada nemunya di McD. Then bila aku banyak post entri wedding ku ria alu nya ternangga pic parents aku, alu la tek berjejak kasih. Hehehehe. Sik sangka ingat juak nya nama aku.


Makseh Kak Ross.

Seperti biasa, ada rules bila kita kena tag. Bah, rulesnya:


1. Each blogger must post these rules.

2. Each blogger starts with ten random facts/habits about themselves.

3. Bloggers that are tagged, need to write ten facts about themselves. You need to choose ten people to tag and list their names.


(My 10 Random Facts/ Habits)

  1. Mun aku drebing, aku suka ngerepak. Aku paling pantang bila urang cutting aku atau hon aku. Pasya mun urang kuar simpang sik berik signal pun sama, mesti ku ngerepak.
  2. Ngerepak ngan urang lam keta ya ajak la, sik juak ke sine.
  3. Tapi, aku drebing sik pandei nak ngehon-ngehon urang. Walau gine pun drebar ya kurang ajar, aku sik pandei nak main hon.
  4. Aku makan durian tapi aku sik makan semua makanan yang berasaskan durian macam tempuyak mantak, tempuyak goreng, lempok, bingka, cucur, kuih, eskrem etc. Bubur pun aku kureng. Aku makan buah durian ajak!
  5. Mun aku makan nak, aku sikkan minum air selagik makanan ku sik abis. Pasya aku akan minum 2-3 teguk jak terus abis. Mun air bergas sik dapat gilak ku nak ngabis.
  6. Mun makan kat kedei, aku sik suka kedei yang servisnya lambat. Mun terkena sekali jerak palak jerak ikor, sikkan ku datang agik sia even makanannya nyaman.
  7. Aku suka IKAN. Suka makan ikan sampei adik-adik aku nunggah aku 'meow'. Yang paling aku suka ikan kembung goreng makan ngan nasik planta campur kicap. Pergh.. nang nyaman.
  8. Aku sik suka gilak nangga tv. Aku dapat idup tanpa tv. Tapi, aku sik dapat idup tanpa internet. Hahaha.
  9. Sik sah sehari mun sik check blogger.com
  10. Start nulis blog di nagacute.multiply.com, tahun 2003 dan udah didelete, makseh. Officially blog aku yang pertama di blogdrive.com dan tok ialah blog aku yang ke-sik-ingat dan yang terakhir lah. Insya Allah.
Dah terjawab la tag Kak Ross tek. Sikda utang agik ah, Kak Ros. Hehehe. Dan seperti biasa bila dah kena tag kita akan tag urang lain agik. Suka-suka jak nak. Mun ada masa nak polah, polah la. Mun sik, sikpa, sik mek kecik ati koh. No hurt feeling. Momantai. Ahaks.

Hidup kan biar sedap! Senyum selalu kitak orang yang kena tag dibah tok.

  1. Naz
  2. Ema
  3. Onggon
  4. Audio
  5. Mizzamy

Cukup lah oh. Boh la banyak gilak. Takut urang pun sik tekabir nak enjawab. Ilek-ilek isap gam jak tak orang. Mun nak jawab, jawab. Mun sik, ai dah madah tek no hurt feeling. Huhu.





10 comments:

  1. tunggu kmk kumpul semangat jwb tag ktk lok..mood d india street..ambik mood lok.hehhe

    ReplyDelete
  2. makaseh lah Mira sbb sudi jawab tag ya tek..besemangat juak ktk cerita tentang kamek kat ctok...nak kisah lamak..bes juak dikenang..yalah lain kali mun tetemu gik kat siney2 jgn lupak negur..takut kamek rabun sik nangar kitak..jgn madah mek sombong jak owh..kimsalam ngan mak ktk Mira...

    ReplyDelete
  3. naz,
    ilek... kol 12 la.. hehehhe... x lari india street dikejar... huhu

    kak ross,
    hehehe.. ya la... insyallah.. mun mek x negur pn boh anok mek lawa... kekadang kmk pn x perasan gilak urg di pasar nun... insyallah lak mek madah

    ReplyDelete
  4. Mira..ari tok kita main tag agik...sikboh manas ...'tag mengetag membawa bahgia..bah..'

    ReplyDelete
  5. Adohhh ada gik tag..
    Ermm ilek lok aaa.. gik lom ada stamina tok ehek..

    ReplyDelete
  6. Myra.. mek sik makan durian dan semua yang sewaktu dengan nya.. even kueh coklet yang di engkah sama kontena ngan bingka durian pun mek sik makan... ehehe.. DNA mek sik suka durian.. ngehehe...

    ReplyDelete
  7. berpeluh chika baca entry ni. susah betul nak faham tapi berusha ajugak nak faham. HAHAHAHAHA :P

    teruskan. Supaya tak lama lagi chika pon pandai slang srwak.

    ReplyDelete
  8. kak ross,
    aie.. lak mek jawab k.. hehehe

    audio,
    take ur time.. i'm cool
    haha

    makmoden,
    ada juak spesis cm kmk padu
    huhuhu

    chika,
    usaha tangga kejayaan
    chaiyok2
    wakaka

    ReplyDelete
  9. ~ adeh.. kena tag? hutang tag dah lebih dari 10 la. bila la agaknya nak bayar balik nih. ~

    ReplyDelete
  10. amy,
    hahahha.. x kesah x byr pn xpe.. huhu

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥