Follow Us @soratemplates

Showing posts with label Tagging. Show all posts
Showing posts with label Tagging. Show all posts

08/02/2011

Mari ramai-ramai jawab tag

February 08, 2011 4 Komen
Sementara takde mood nak siapkan kerja, baiknya saya siapkan tag dari Makcik Astina ni. Ooops... muda jelita ai panggil makcik, oh, jahatnya ai. Tapi sebenarnya Makcik Astina bukan lah makcik seperti makcik-makcik di pasar basah sana. Beliau muda belia lagi jelita. Ini adalah fakta. Harap maklum.


Kalau saya tak buat sekarang, bila lagi? Kang tak terjawab ler gamaknya tag yang senang lagi mudah ini. Biasalah saya. Jarang kan saya buat tag. Hihihi. Kalau ada tu, kira nasib baiklah, itu maknanya saya ada perasaan time tu.


Marilah kita bersama-sama membaca soalan dan jawapan tag. Ayuh, mula!


Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
Iman dan Ayah Iman


Benda terakhir yang korang beli guna duit korang ?
Minyak kereta kat Shell Bau pagi tadi


Di manakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
Dah selamat pun.. di Sukmaville
Temanya maroon membara seperti cintaku... (poyo nya ai)


Adakah korang sedang bercinta sekarang?
Sudah tentu! Selamanya saya akan bercinta


Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
Hingga hujung nyawa... tettt (statement tak boleh blah)
Insya Allah (lagu Maher Zain)


Novel/buku/majalah terakhir yang dibeli?
Majalah ANJUNG SERI


Apakah nama penuh korang?
Mira Faizura binti Narawi


Antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?
Sebelum kawen, bapak
Selepas kawen, mak


Namakan orang yang betul-betul korang nak dalam hidup korang?
IMAN + Ayah Iman


Adakah korang basuh baju korang sendiri?
Tak, washing machine yang tolong basuh


Di manakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?
Tembok Besar China & Piramid


5 lagu yang paling suka dan selalu dengar ?
  • Hanya Ingin Kau Tahu (Republic)
  • Hanya Ingin Kau Tahu (Republic)
  • Hanya Ingin Kau Tahu (Republic)
  • Hanya Ingin Kau Tahu (Republic)
  • Hanya Ingin Kau Tahu (Republic)
Lagu tu jer yang terlintas sekarang, nampak sangat selalu sangat dengar kan?


5 blogger yang korang nak tag?
Tak nak tag sesiapa, boleh kan? Sebab saya faham situasi bila ditag, rasa berhutang jer dengan seseorang. Tapi, kalau sesiapa yang rela hati nak buat tu, DIPERSILAKAN. Sila tinggalkan di komen menyatakan yang anda telah rela hati menaip dan mempublish entri berkenaan tag di atas.


Sekian, itu sahaja untuk kali ini. Kelas bersurai. Oops..


Ibu Iman: sik sabar dah nak bukak bekal... hik hik hik



27/10/2010

25 perkara tentang Ibu Iman

October 27, 2010 13 Komen
Sila baca arahan tag:
Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person that tagged you.
If I tagged you, it's because I want to know more about you.


Saya dah lama benor dah tak jawab tag.
Sementara ada masa ni saya nak jawab tag daripada Amni ni.





Ini jawapan kepada tag '25 perkara':


  1. Nama sebenar Ibu Iman seperti dalam kad pengenalan ialah Mira Faizura
  2. Menjadi isteri yang sah kepada Abdul Nizam pada 13 Disember 2008
  3. Berkahwin pada usia 27 tahun
  4. Mendapat puteri sulung yang diberi nama Iman Madihah pada 30 Oktober 2009
  5. Melahirkan Iman Madihah secara c-section (elective LSCS kerana kedudukan baby songsang)
  6. Seorang pegawai kerajaan, iaitu tenaga pengajar di Kolej Komuniti
  7. Berasal dan menetap di Kuching
  8. Anak sulung daripada 6 orang adik beradik
  9. Berkulit sangat cerah daripada biasa, orang selalu cakap putih mayat
  10. Memiliki Kelisa biru
  11. Disyaki menghidap psoriasis
  12. Suka tomyam
  13. Pencinta keju
  14. Boleh hidup tanpa TV
  15. Tak pandai mekap
  16. Benci asap rokok
  17. Penggemar handbag
  18. Tak minum kopi
  19. Pencinta merah
  20. Suka memasak
  21. Mempunyai niat untuk membuka bisnes catering
  22. Mudah mesra dan menyesuaikan diri
  23. Penagih tegar coklat Cadbury
  24. Tak pandai makan tempoyak
  25. Nickname pertama di alam maya ialah nagacute

Dah cukup 25 dah
Kalau ada soalan lagi, sila klik Comment dan ajukan soalan
Insya Allah akan dijawab selagi mampu menjawab


Sekarang nak tag kepada siapa?

  1. Amni
  2. Cha @ Ummi Cik Oni
  3. Nyza @ Mama Nabihah
  4. Fieza
  5. Vivi Mrs Nurulazmi
  6. Kak Siti @ Mama Fiyan
  7. Mem Rini
  8. Mbok Ema
  9. Cikgu BB Laura
  10. Vivian @ BSI
  11. Ztie
  12. Kak Eida  @ Mama Danish
  13. Ngegeh Babe
  14. Kaljis
  15. FnF @ Audio
  16. .
  17. .
  18. .
  19. .
  20. .
  21. .
  22. .
  23. .
  24. .
  25. .

Dan sesiapa jua yang nak menjawab tag ni.
Dah taktau dah nak tag sesiapa.
Maklum lah suka jadi silent reader jer, jarang nak komen.
Tak berapa nak bertegur-sapa di blog, takkan nak tag pulak.


Hmmm...
Apabila ketandusan idea nak mengupdate, ok jugak jawab tag kan?

Sila silalah menjawab k.

Terima kasih




01/07/2010

Tag lagi

July 01, 2010 5 Komen
Saya ditagged lagi..!
Sejujurnya saya memang malas nak jawab tag.
Rasanya saya masih ada berhutang tag/award dengan beberapa orang blogger.
Minta maaf yer kawan-kawan.
Apapun, sementara musim yang tak busy ni saya akan jawab tag dari MumyShaneQeisha ni.
Ada 4 soalan/tugasan/tag yang perlu dijawab.
Layankan ajer.


1: Anda mesti beri pujian pada pemberi award ni.
Si pemberi award ialah seorang pendidik iaitu MumyShaneQeisha, anak-anak beliau tersangatlah comel, macam twin pun ada jugak. Mommy diorang pun comel jugak. Ikhlas ni tau.

2: Sila beri award kepada 10 blogger yang lain
Sekarang giliran saya pulak nak bagi award ni kepada teman-teman blogger yang lain. Mereka yang bertuah pada kali ini ialah:


3: Anda mesti memberitahu kepada 10 blogger ini
Mesti. Kalau tak beritau belum tentu lagi mereka akan baca entri ni.


4: Bagaimana anda boleh digelar blog yang best and great?
Best ke? Insya Allah. Memang teringin nak jadikan blog mim.ya.ra.alif ni sebagai blog yang best dan berinformasi, bukan setakat nak bercerita tentang personal daily life je. So sejak bulan lepas saya dah mula publish entri yang pelbagai, mengharapkan 1 tranformasi kononnya.




14/02/2009

Tag dari Mijot di FB

February 14, 2009 8 Komen


Haiya.. aku sik suka sebenarnya kena tag.

:mKorek:

Rah blog, urang main tag, rah FB tok pun dah main tag juak.
Apuuuu....
Tapi oleh kerna aku sik tauk nak molah apa so aku jawab tag rah FB tok.
Ya pun kena tag oleh adik ku mpun.
Ada juak la kawan ku ngetag tapi aku molah bodo jak ignore.
Hahahaha.. sungguh jahat diri ku ini.
Dah sikda kerja baruk mok jawab.

Aok eh.. tag nya tag berkenaan 25 random tentang dirik kita.
Gia kali kehendak tag.
Aku pun kabur-kabur juak tapi encang lah.
Ku rasa betol.
Ku nangga urang lain pun molah tentang dirik nya juak.

Bah... kita stat jum! :mBerangan:

1. Nama diberi Mira Faizura (ekot style Mijot juak), bini kepada Abdul Nizam, anak sulung kepada Narawi & Dayang Hamdiah, mak kepada ........... (belom beranak gik)

2. Aku kurus jak urangnya tapi aku berazam mok berisik kit, sik lah baju longgar gilak nak? Masa sekolah berat aku sik pernah mencecah 40kg, masa kat U baruklah mencecah 40 then baruk timbang tadik aku dah 46kg. Tok molah aku senyum sorang dirik :)

3. Aku berkulit putih pucat. Mun ku nangga dirik ku mpun mesti ku rasa ku biasa jak tapi urang lain la salu negur keputihan aku. Yang ku tauk aku bersyukur jak lah aku ekot mak aku. Tidak ku pinta lahir sebegini...

4. Aku suka gilak ngan ikan. Apa jak jenis ikan aku suka sampei adik aku si Mijot ngelar aku 'Meow' tapi aku sik suka gilak ngan udang. Mun ada urang mok ngupak kulit udang ya mungkin aku akan makan la tapi sik semestinya ku makan. Hehehe.

5. Aku suka masak, mun dah lamak sik masak mesti aku rasa gian bila gik nak masak. Aku akan puas bila urang makan barang yang aku masak alu bertambah-tambah.

6. Aku suka tomyam. Kuahnya yang penting, isinya aku sik kesah gilak.

7. Aku suka cauliflower atau nama glamernya bunga kobis.

8. Aku juak suka broccoli atau nama glamer diberik laki ku 'gerek Mat'.

9. Kesimpulan dari no 7. ngan 8. aku suka mix vege atau sayur campur!

10. Sebabnya aku suka chinese style food..! Titik.

11. Dolok aku sik pandei makan sushi. Tapi nektok aku suka gilak ngan Sushi King. Aku suka Golden Ball juak tapi aku sik suka green tea!

12. Aku antu double cheese burger McD.

13. Aku anti kueh-mueh/makanan yang bernior.

14. Aku sik makan tempoyak tapi aku makan durian.

15. Aku sik akan minum air selagik nasik/brg makan lam tapak ku sik abis. Dah clear semua baruk aku minum. Mun ku minum juak masa makan, gerenti barang makan ku sik abis.

16. Aku suka tido. Lam motor pun aku leh tido mun dah ngantok gilak.

17. Aku sik pandei bertandak. Nang fail..! Tapi sebenarnya jauh di suduh ati aku teringin menar nak bertandak. Suk nangga urang pandei bertandak.

18. Aku dapat idup tanpa tv tapi aku sik dapat idup tanpa Streamyx/Celcom broadband ku.

19. Aku addicted to blogging, aku dah start blogging dari tahun 2005 gik. First posting aku di blogdrive on 26.12.2005.

20. Aku suka gilak window shopping di Ikea. Rasa sikmok balit jak mun dah ada di sia. Rasa mok angkut semua barang-barang di sia.

21. Aku suka pakei tudung hitam atau putih jak mun berjalan ke pasar. Tudung warna-warni aku akan makei mun makei baju kurung bila gi kerja jak.

22. Aku jarang makei kebaya sebab aku sedar aku kurus lak ada urang ngumpat-ngumpat aku.

23. Aku makei kelisa rona biru tua. Dah 3 tahun dah nya berbakti ngan aku.

24. Paduhal tok 1st time aku molah notes dalam FB tok...! Hahaha. Notes aku yang banyak-banyak lam tok ya dari blog aku sebenarnya.

25. Dah abis molah bendalah tok baruk la aku tauk rules tag tok padu:

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tagged you, it's because I want to know more about you.

Dan aku tag jak lah sapa-sapa. Mun nak jawab, jawab. Mun malas, ignore jak. Aku paham bah sebab aku pun sik suka bila kena tag. Hahahaha.

Daaaa~

psst... entri tok copy-paste dari FB jak. Aku malas. :mWekk:


post signature

08/01/2009

Tag Jiran Tetangga

January 08, 2009 10 Komen
Aku kena tag Kak Ross. Kak Ross tok sebenarnya jiran aku masa gik kecik dolok. Masa aku gik diam di kampung. Pasya jarang juak bertemu bila dah besar, hari ya masa anaknya nak nikah jak ada nemunya di McD. Then bila aku banyak post entri wedding ku ria alu nya ternangga pic parents aku, alu la tek berjejak kasih. Hehehehe. Sik sangka ingat juak nya nama aku.


Makseh Kak Ross.

Seperti biasa, ada rules bila kita kena tag. Bah, rulesnya:


1. Each blogger must post these rules.

2. Each blogger starts with ten random facts/habits about themselves.

3. Bloggers that are tagged, need to write ten facts about themselves. You need to choose ten people to tag and list their names.


(My 10 Random Facts/ Habits)

  1. Mun aku drebing, aku suka ngerepak. Aku paling pantang bila urang cutting aku atau hon aku. Pasya mun urang kuar simpang sik berik signal pun sama, mesti ku ngerepak.
  2. Ngerepak ngan urang lam keta ya ajak la, sik juak ke sine.
  3. Tapi, aku drebing sik pandei nak ngehon-ngehon urang. Walau gine pun drebar ya kurang ajar, aku sik pandei nak main hon.
  4. Aku makan durian tapi aku sik makan semua makanan yang berasaskan durian macam tempuyak mantak, tempuyak goreng, lempok, bingka, cucur, kuih, eskrem etc. Bubur pun aku kureng. Aku makan buah durian ajak!
  5. Mun aku makan nak, aku sikkan minum air selagik makanan ku sik abis. Pasya aku akan minum 2-3 teguk jak terus abis. Mun air bergas sik dapat gilak ku nak ngabis.
  6. Mun makan kat kedei, aku sik suka kedei yang servisnya lambat. Mun terkena sekali jerak palak jerak ikor, sikkan ku datang agik sia even makanannya nyaman.
  7. Aku suka IKAN. Suka makan ikan sampei adik-adik aku nunggah aku 'meow'. Yang paling aku suka ikan kembung goreng makan ngan nasik planta campur kicap. Pergh.. nang nyaman.
  8. Aku sik suka gilak nangga tv. Aku dapat idup tanpa tv. Tapi, aku sik dapat idup tanpa internet. Hahaha.
  9. Sik sah sehari mun sik check blogger.com
  10. Start nulis blog di nagacute.multiply.com, tahun 2003 dan udah didelete, makseh. Officially blog aku yang pertama di blogdrive.com dan tok ialah blog aku yang ke-sik-ingat dan yang terakhir lah. Insya Allah.
Dah terjawab la tag Kak Ross tek. Sikda utang agik ah, Kak Ros. Hehehe. Dan seperti biasa bila dah kena tag kita akan tag urang lain agik. Suka-suka jak nak. Mun ada masa nak polah, polah la. Mun sik, sikpa, sik mek kecik ati koh. No hurt feeling. Momantai. Ahaks.

Hidup kan biar sedap! Senyum selalu kitak orang yang kena tag dibah tok.

  1. Naz
  2. Ema
  3. Onggon
  4. Audio
  5. Mizzamy

Cukup lah oh. Boh la banyak gilak. Takut urang pun sik tekabir nak enjawab. Ilek-ilek isap gam jak tak orang. Mun nak jawab, jawab. Mun sik, ai dah madah tek no hurt feeling. Huhu.





07/12/2008

Tag bahasa Serawak

December 07, 2008 3 Komen
Oh, aku dah kena tag oleh katiedokie.. bayar utang tag lok.. kedong ada mood tok

RULES

Soalan tok ada 2 bahagian.. Duak2 bahagian ya subjektif.. so,kitak org sikda pilihan jawapan a,b,c atau d.. semua jawapan sik perlu lah mok d urei pjg lebar gilak..

ok! dah tauk nak..jum kita mula...


***** PART 1 *****

1. Kitak ada rahsia sik??
J: ada

2. Kitak mok bergerek ngan lelaki yang mudak dari umo kitakkah?
J: sik mok eh

3. Kitak sukakah pergi kolej??
J: suka! best bah

4. Pa polah kitak mun da duit sejuta?
J: beli umah cash!

5. Adakah kitak sanggup bercinta dengan kawan kitak pun??
J: mun dah suka & cinta.. tapi sik pernah la

6. Nak ni lebih bagus, rasa dicintaikah atau mencintai urang?
J: dicintai

7. 5 egek lagu kesukaan kitak:

* hadapi dengan senyuman - dewa
* cintamu - ira & dygta
* ketulusan hati - anuar zain
* all my life - kc & jojo
* lagu sape

8. Mun urang nak disuka kitak ya dah ada urang lain, apa akan kitak polah?
J: polah bodo jak... hahahha

9. 5 egek rancangan tv paling kitak suka:

* tom tom bak
* jalan-jalan cari makan
* rancangan pertandingan masak
* cerita Indon kol 6
* buletin utama

10. Kitak ada apa-apa yang disesalkan dalam idup?
J: ada... nyesal sik ambik diploma lok before amik degree.. nyesal sik belajar kimia menar-menar

11. Kitak akan jadi macam kitak kinektok kah mun kitak (kononnya) dilahirkan semula?
J: mun ada doraemon nak.. sik kali..

12. Apa wish yang kitak maok masa tok?
J: mok nya lah.. mok idup ngan nya.. bahagia ngan nya... ada baby ngan nya

13. Kitak rasa apa jenis insan yang tagged kitak ya?
J: nya kacak.. chinese-look... emosional juak la...

14. Mun diberik pilihan, kitak sanggupkah jadi "bujang tapi kaya" atau sanggup "berkahwin tapi idup miskin??"
A: kawen tapi miskin... usaha tangga kejayaan... leh juak idup senang.. sik semestinya kaya

15. Apa kaler kesukaan kitak?
J: merah, pink, hijau

16. Kitak sanggup berkorbankah demi sebuah hubungan?
J: berkorban apa? nangga rupa lok.. sik juak mok jadi korban percoma

17. Mun lah kitak jatuh cinta ngan duak urang sekaligus, nak ney dipilih kitak?
J: nok menar-menar ikhlas & bila disuruh minang, terus on.. sikda beralasan gik

18. 3 egek perkara yang teringin kitak mok polah tapi sik dapat-dapat??

* bertandak.. sik pandei... keruk
* berenang... takut eh
* melukis... teringin gilak tapi sik pandei

19. Sapa mangsa tagged kitak yang seterusnya??.. (tapi jawab soalan nak debah ya berkenaan Sarawak)

* 1. eyna
* 2. naz
* 3. cemma


***** Part 2 *****

1. Kitak urang Sarawakkah?? Belah ney?
J: yup.. kuching

2. Apa jenis bahasa Sarawak yang kitak pandei berklaka?
J: bahasa melayu serawak jak.. haha

3. Rasa-rasa kitak, ada berapa kaum di Sarawak tok??
J: 18 kali.. sik ingat juak

4. Apa makanan di Sarawak paling kitak suka??
J: laksa serawak, mi pok kolok, ikan lumek saley

5. Pernah makan manok pansoh sik??
J: yang original menar-menar kei buluh sik pernah

6. Pernah makan linut sik??
J: penah..

7. Pernah makan ulat mulong sik??
J: sik.. gelik

8. Pernah ngabang di rumah panjang sik??
J: sik pernah juak

9. Bahagian ney gik di Sarawak yang belum kitak sampei??
J: limbang, lawas

10. Mun diberik pilihan, di daerah/bandar ney kitak mok diam di Sarawak tok, dan kenak??
J: kuching la.. macam-macam ada bah

11. Pada pendapat kitak, apa kelebihan Sarawak tok berbanding ngan Semenanjong??
J: negeri serawak sebesar semenanjung, urang nya baik-bait, sik kedak sidak sinun ya suka main tikam belakang, makanannya pelik-pelik tapi nyaman, sik perlu passport mun nak pegi KL

12. Kitak rasa apa kekurangan Sarawak berbanding ngan Semenanjong??
J: sekda mid valley, sekda sogo, sekda ikea, sekda klcc, sekda putrajaya, sekda jalan TAR, sekda pasar malam, sekda KL sentral

13. Apakah perkara/benda yang sinonim dengan Sarawak, maksudnya bila sebut jak perkara/benda ya terus urang akan teringat Sarawak??
J: ikan terubuk, kek lapis

14. Apa komen kitak terhadap urang yang tagged kitak ya??
J: nya gila main internet... gila blog... hahahaha

15. Sapa mangsa tagged kitak seterusnya?? (minimum 3 urang)
J: eyna, naz, cemma

Dah abis.. daa...

21/11/2008

Tag: My Workstation

November 21, 2008 1 Komen
Hari tu aku kena tag oleh Mizzamy. Cara-caranya:

Snap workstation anda..then taruk link blog anda kat bawah gbr workstation anda..tgk contoh yang aku buat nih..begitulah seterusnya sampai bila2..ok..sekiranya tag ini berkembang pasti akan ada byk link2 di bawahya...kal
au x..terencat la dia, lastly, tlg pass tag aku ni pd 7 org blogger lain..pass la pd sape2 ye (ayat kopipes)

Okai - nak story sket pasal workstation aku. Aku tak duduk bilik sorang-sorang ye. Semua pensyarah duduk ramai-ramai. Kat bilik aku ada 6 workstation so ada 6 orang pensyarah untuk 1 bilik. Nih kampus cawangan, nanti kat kampus tetap nanti Boss cakap duduk bilik sendiri. Bermakna setiap sorang ada bilik sendiri la tu. Entah benar entah tak ,taktau la sebab aku pun tak tengok lagi kampus tetap yang baru siap renovate tuh. Kalo nak diikutkan aku, aku prefer 1 bilik share 2 orang. Kalo sorang-sorang, boring gak, takleh nak gosip-gosip panas. Ooopss.. sekarang dok ramai-ramai pun kalo nak bergosip sila on YM dahulu ya. Hahahaha. Pastu kelebihan dok ramai-ramai ni, kalo sorang marah student, mereka-mereka yang busybody dan tak berkenaan pun boleh tolong-tolong marah-marah student tu jugak. Ha, baru la meriah beb! Kwang kwang kwang.


Kalo dari depan:

Nih kalo dari belakang.


Sila abaikan meja yang berselerak itu ye. Biasa la tak semak tak buat kerja la retinya.

Dan.

Nih plak dari tepi. Ni dah nak balik so kemas sket. Sebelum balik kan kena kemas meja dulu.


Luckily aku malas nak tag sesapa. Sesiapa yang nak buat, dipersilakan. So, sekarang ada 1 tag lagi aku tak jawab. Tunggu yer Amer
.


16/11/2008

Butterfly Award

November 16, 2008 4 Komen


Dapat award si rama-rama ni dari cik adik manis Eyna
Thank you so much, deng!
*No comment coz I'm speechless*
Ngegeh da jak bunyi I.. raskac ras oh?
Mesti Eyna sik paham.. wakakaka
Skematism yang kronik minah Eyna tok

:puteh_13:

Pastu aku nak pass award ni kat:
  1. Mizzamy
Sebab...
  1. Dia ni dah lama giler follow blog aku (cuma Amy jer yang tau kan?)
  2. Pastu dia tau banyak kisah hidup aku dari zaman aku single till now
  3. Dia la blogger yang aku pernah tido setilam tapi tak sebantal
  4. Dia akan tinggalkan komen pada setiap entri aku
  5. Tunang aku pun kenal Amy tapi dia pronounced as "Miz-za-mi"
Although aku dan Amy takde la close sangat tapi keakrabannya memang terasa. Camne tu? Hehehe. Dan kebanyakan entri yang berkaitan dengan makanan di blog Amy akan mempengaruhi menu makanan aku. Hihihi.

Makanya ketahuilah anda-anda di luar sana, gambar-gambar makanan di blog anda sebenarnya mendera jiwa dan perasaan seseorang okey. Sangat tidak sesuai untuk bacaan ibu-ibu yang baru nak termengandung. Bahaya siot. Nanti kalo tak dapat makan, ada mitos masyarakat Sarawak mengatakan anak yang bakal dilahirkan nanti akan 'bana'.

(Pitstop ilmiah:
Bana ni macam tanda lahir kat badan baby, yang macam lebam-lebam biru.)

Entah benar entah tak. Kalo benar pun cuma kebetulan rasanya.

Kesimpulannya, berbalik kepada anugerah rama-rama untuk Mizzamy, harapnya diterima oleh beliau dengan hati yang senang dan luas terbuka. Thanks for the friendship, girl!



Dan thanks juak untuk Eyna, even kitak sik jadi nak jadi cousin kamek tapi kita still kawan-kawan juak nak? Kitak pun sama cam adik-adik mek juak. Cuma kitak ya skema gilak berbanding adik-adik kamek yang semuanya gila-gila dan angol. Hahahaha. Mun ada gerek baru klak jangan lupak promote ngan kamek. Lak kamek berik kursus induksi ngan nya. FOC. Huhuhu.




Sekian.


18/09/2008

Award dari Risanur

September 18, 2008 2 Komen


:head_09:

Terima kasih kepada kak Risanur kerana menganugerahkan saya award ni. Ada 2 award. Thanks kak. Terharu plak, sob sob. Terharu sebabnya saya tak pernah nengok urang utan secara live. Hehehehe. Kalo nak nengok orang utan kena gi Kem Sepilok nun di Sabah. Tapi nampaknya tak berpeluang lagi.

Dan seterusnya mengikut TnC award ni saya kena bagi award ni kepada 5 blogger lain. Tapi kerana saya sangat berbaik hati, chewah, saya nak bagi lebih la ek. OK tak? Hehehe.

Mereka yang bertuah yang saya hadiahkan award ni ialah semua senarai blogger yang ada di bloglist saya. (Sila rujuk kepada updated bloglist di sebelah)

Harap Maklum.


Here are some rules to be followed:
1. The award may be displayed on a winner’s blog.
2. Add a link to the person who you received the award from.
3. Nominate up to five other blogs.
4. Then add their links to your blog.
5. Add a message to each person that you have passed the award on to in the comments section of their blog.



Lets follow the rules :
1. Put the logo on your blog
2. Add a link to the person who awarded it to you
3. Nominate at least 7 other blogs
4. Add links to these blogs on your blog
5. Leave a message for your nominee on their blog

So, sesiapa yang baca entri ni boleh la copy-paste award ni ke blog korang ek.

:cinonet_04:



14/09/2008

Tag dari Mizzamy pulak

September 14, 2008 10 Komen

:pandaGeli_36: Hai.

Kena tag lagi daaa! Kali ni dari Mizzamy plak. Kita zassssst!


1.How old are you?

27

2. Are you single?
Single but not available.

3. In what age do you think you’ll get married?
27

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now??
Of course!

5. If not, who do you want to marry?
-

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
Garden concept

7. your ideal motif?
White & red roses for my pelamin, untuk bilik pun nak camtu gak, untuk hantaran?

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
Bandung? Danau Toba?

9. How many guests do you think you’ll invite?
A lot of guests

10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
Simple jadi la tapi meriah

11. Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own??
Combination

12. How many layers of cake do you want to have?
Plan taknak kek cuma nak pulut kuning jek

13. Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
Di umah jer, kalo dewan meriahnya sekejap jer

14. When do you want to get married, evening or morning?
Akad nikah selepas Zohor, reception in the morning on the next day

15. You’d rather have your reception outdoors or indoors?
Indoors

16. Do you like a grand entrance for your groom?
Yup. Nak floral jugak. Hehehe

18. Name the song/tune you’d like played at your wedding??
Our songs - lagu Indon boleh? Ahaks

19. Are you a morning person or a night person?
Morning & night? Hahaha.

20. Do you want a solemn ceremony or a light one?
Light one

21. What age do you want to get married?
End of this year - 27 tahun 4 bulan ok?

22. Describe your ideal husband/wife.
Loving, caring, sense of humor,bla bla bla, dia banyak cakap


23. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
Fine dining.... kan raja sehari

24. Champagne or red wine?
Coke? Hehehe. Cordial & mineral water for the guests

25. honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
A week after the wedding

26. Money or household item?
Both

27. Who will pay for the bills?
Bill apa? Him boley?

28. Are you ready for married life?
Insya Allah yes!

29. Do u think you will still be a virgin until u get married?
Yes of course

30. Will u always be true to your wife/husband?
Yes I am

31. How many kids do u like?
5? or 3?

32. A new house for a newly wed or an old one?
New?

33. Will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
Gold wedding

34. What kind of cuisine would u like for ur wedding?
Nasi minyak, ayam masak merah, kari daging, entah la tengok menu caterer dulu

35. Will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
CD to burn all the piccas. Piccas only haa

36. Whose wedding plans would you like to know next??? choose 5 person as Your friend?
Takmo tag orang da. Sesiapa yang sukarela nak buat, dipersilakan.


Done! :pandaGeli_26:

12/09/2008

Tag: Sesi selongkar handbag

September 12, 2008 17 Komen
:pandaGeli_14:Tadaaaa...! Aku kembali lagi di tengah hari Jumaat ni nak menjawab tag daripada Kak Risanur. Hehehe.

Tag ni nak selongkar apa yang ada dalam handbag korang. Lepas ni kalo korang kena tag, korang kena:
  1. Snap apa yang ada dalam handbag korang
  2. Listkan barang-barang tu satu-persatu
  3. Kena tag blogger lain mengikut kuantiti barang dalam hangbag korang tu
Contohnya kalo ada 18 barang dalam handbag korang, kena la tag 18 orang yang lain. Ok tak?

Dan memandangkan semua orang kat bilik aku dah keluar, ada yang masih kat kelas, ada yang pi solat Jumaat, ada yang pi lunch, so aku pun snap ler piccas harta-karun yang ada kat dalam handbag aku.

Jom selongkar! :laugh:
Benda yang wajib ada dalam handbag setiap wanita. Cheh! Wanita tu. Ekeke. Purse la apalagi kan? Walaupun RM tak banyak tapi purse tu wajib ada sebab lesen, IC, harta-karun lelain dok dalam tu.


Handphone SE pemberian tunang aku. Wajib ni takleh lupa. Kalo lupa, abis la rasa terputus dengan dunia luar. Ahaks.


Ini cermin ajaib nenek kebayan. Ekekeke. Nak tengok ada taik hidung tak bergantung kat hidung. Hahaha.


Compact powder ZA. Nak tempek-tempek kat muka supaya tak berminyak sebelum masuk kelas. Wakakaka.


Buku nota kecik (1) ni memang dah lama dok dalam handbag aku. Kalo aku tukar handbag, dia ni mesti ikut jugak. Hehehe.


Buku nota kecik (2) ni wujud sebab yang (1) tuh dah abis. Hehehe. Aku suka catatkan apa yang aku nak buat kat dalam buku nota kecik ni.


Buku nota besar BTN ni ada list kawan-kawan yang aku nak jemput untuk majlis aku nanti. Kalo teringat sape-sape aku tulis la kat dalam. Nanti bila nak tulis kad nanti takut ada yang tertinggal sebab kelupaan. Hehehe.


Thumb drive ni semua sangat penting ibarat nyawa aku. Hilang semua ni, aku mungkin akan hilang arah hidup kot. Hahahaha. Slaid-slaid PnP, installer dan macam-macam dokumen semua ada kat dalam ni.


Kunci KB aku dan juga kunci umah. Hehehe


Eh, tak lupa pen untuk menulis. Kalo takde pen aku nak tulis guna apa lak kan? Hehehe.


Last but not least, lipgloss Maybelline ni la. Aku tak reti nak pakai lipstick. Ni jer la yang aku mampu. Hehehe. Lagipun aku ni tak reti nak bermekap.

Hmm... sekarang ni aku nak selongkar handbag diorang ni plak:

  1. Mizzamy
  2. Shimahz
  3. Diya
  4. Azza
  5. Angriani
  6. Eza Sulyzza
  7. Zie aka PrincessRedBloodSnow
  8. Eriyinaz
  9. Kuncop
  10. Katiedokie
  11. Ladykiki

Done! :pandaGeli_33:Yeay! :pandaGeli_05:



05/09/2008

Taggie-maggie

September 05, 2008 3 Komen
Pejam celik pejam celik dah 5 hari kita berpuasa. Mencabar jugak puasa kali ni sebab kelas kebanyakkannya di tengah hari dan petang. Biasa la time-time macam ni sememangnya saat-saat yang genting. Huhuhu. Sukar woo nak tarik perhatian budak. Tapi aku cuba jugak la walaupun tekak kering asik bercakap dan bercakap.

Hari ni last day kerja untuk minggu ni.
Yabedabedooo! :pompom:Weekend ni rasanya nak masak nasik tomato. Teringin sangat nak makan. Kalo beli kat PaRam mesti ada kot tapi biasa la yang orang jual kat PaRam bukannya sedap pun. Nanti bila dah berbuka mesti membebel sana-sini tak puas hati. Baik try buat jer. Tak pernah buat pun sebenarnya. Tanya Naz, dia cakap senang jer, bagi resepi itu-ini main cakap ikut mulut dan ingat, dan diharap boley la try besok. Insya Allah. Wish me luck then. Hahaha.

Hari Jumaat hari merdeka sebab takde kelas. Aku cuma berusaha nak habiskan soalan-soalan untuk diupload ke bank soalan jer. Break tengah hari aku balik umah, buat dadih coklat. Sebab nak pulangkan tupperware jiran aku kat belakang umah. Dah berapa hari dah tak dipulangkan lagi. Hehehe. Al-maklum la weekdays manade sempat nak masak itu-ini. Hehehe.

Oh, ya, dapat tag dar Adik Amer. Layan jer la sementara tak sibuk sangat. Hehehe.

Bagaimana caranya:


1. Copy gambar di atas lalu posting di blog anda
2. Teruskan tags ini minimum ke 5 blogger muslim
yang anda kenal.
3. Jangan lupa tinggalkan komen pada blog mereka

4. Tulis alamat blog anda (di bawah gambar) setelah alamat blog pemberi tag





Dan tag ini diteruskan kepada blogger-blogger di bawah:
  1. Naz
  2. Emma
  3. Kak Risanur
  4. Katiedokie
  5. Abg. Fadli
Done! Selamat menunaikan ibadah puasa! :pandacloud_33: Daaa~