Follow Us @soratemplates

20/04/2011

Dibayar untuk membuat blog?

Hari tu semasa admitted, kan orang tengah sibuk berkempen untuk PRN
Masa awal-awal pagi, time tu tengah nak check akaun blogger
Pastu segerombolan doktor (MO & HO) datang ke katil saya
Terpaksa la notebook diketepikan sebentar di bahagian kaki
Sementara MO mula menginterviu saya
Sebelum menanyakan condition kesihatan saya pagi tu
Soalan lain pula yang ditanya

MO 1: You kerja apa?
Ibu Iman: Lecturer
MO 1: Lecturer apa? Sains kah?
Ibu Iman: IT
MO 1: Oh, no wonder you ada blog
MO 2: Orang bayar you buat blog kah?
MO 1: No lah, see.. she has she own blog...
(Sambil MO1 menunjukkan akaun blogger saya kepada rakannya, MO2)
Ibu Iman: *senyum jer lah*

Adakah patut MO tu cakap saya dibayar untuk buat blog?
Muka saya ni macam muka pengkritik politik ke?
Mesti sebab ada isu orang dibayar untuk buat blog penyokong BN di Kuching
Hmm... mesti MO tu orang DAP...oops

Baru jap tadi tengok 1 video ni: Menilai kualiti wakil rakyat
Memang dah agak dah calon ni akan menang
Ingatkan power lah sangat
Rupanya...
Pas tengok nilailah sendiri

Eh, ada lagi.. sebelum MO check heart beat

MO 1: Jangan komen pasal doktor di sini dalam blog haa..
Ibu Iman: Hahaha... no lah


Ibu Iman: mun dah pendiam, sik pandei nak berkelakar, camne nak jadi YB???



10 comments:

  1. ktk lecturer duhal kak..lecture kat cney? best ewh...terror IT..mek tok tauk taip jak kat belog tok..

    Feel free to visit my new blog,
    http://lovelyluluhandmadecard.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. xda juak eh fida... kmk ngajar di kolej komuniti...

    ReplyDelete
  3. surirumah pun ada blog dah sekarang ni. everything dihujung jari.

    ReplyDelete
  4. ya lah.. pelik pun ada... muka alu beves nanyak kmk "org byr u buat blog kh?"

    cha, itu ler pasal... guna phone pn boleh update blog... heheheh

    ReplyDelete
  5. ya lah.. pelik pun ada... muka alu beves nanyak kmk "org byr u buat blog kh?"

    cha, itu ler pasal... guna phone pn boleh update blog... heheheh

    ReplyDelete
  6. ok, tak faham basaha sarawak. tapi suka sgt dgr org kalau org sarawak borak². hihi

    ReplyDelete
  7. kitak lecturer kah???sik padah pun..hehehe..saja..sik tauk nak komen pa..apa kata ktk try design blog k kmk, p foc lah..mun dah establish lak, kitak bukak bisnez polah belog..ada bah mem mrk g blog org berjual belog..haha..tlg mek polah lok...mek sik pandei eh..

    ReplyDelete
  8. haha.. kmk ngajar urg sijil jak... lecturer juak la tek.. nk nunggah cekgu... bkn ngajar di sekolah... hihi... di kolej... hehehe

    kmk nk design blog? blog mek dirik pun gik x terpolah nk molah blog ktk... mun nk nolong sikit2 ok lah juak... tp bila nk siap x tauk lah... bkn ada byk masa pn nk nangga benda tok.. masa dpn lappy di opis jak ya pun x setiap masa nk nangga keja kedak ya... ada keja lain gik lebih penting... hehehe

    ktk mok polah pa tek sebenarnya?

    ReplyDelete
  9. aik, ngajar sijil bukan lecturer meh..sama lah ya..lecture keja nya berik lecture lah..hehe..

    kitak polah blog k kmk lah..mek pake ajak..hehe..mcm kitak suruh org polah blog kitak dolok eh..ada dolok terbiut ya kah molah ngan kitak..p mek sik ingt kitak byr kah sik..haha..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥