Follow Us @soratemplates

03/04/2012

Ukur baju di badan sendiri

Pernah tak berlaku di ofis anda, yang orang penting berperwatakan sempoi, yang orang sokongan bermewah-mewahan. Apa yang anda fikirkan?


Bukan nak mendengki, mahupun iri hati, tapi hebat ye kemahuan mereka ini. Saya pun jarang nak memanjakan diri dengan barang-barang mahal dan berjenama.


Atau mungkinkah saya ini tak up-to-date, atau keturunan cucu cicit Hj Bakhil?


Published with Blogger-droid v2.0.3

4 comments:

  1. pakai y tiruan kut..hehe
    mm, preloved ring sling saya beli trough Mudah.my.. RM 70.. klu y baru dlm 100 lebih kut

    ReplyDelete
  2. Mira,

    Mmg ada org yg mcm ni... Ramai, cth... sekadar cth tau..hiks...
    PAR beli tudung Ariani, Gred Profesional beli tudung di jln Tar shj...hehehe.. maybe utk kepuasan diri sendri... bg sy terpulang pd individu selagi tak berhutang dan meminjam dan yg paling penting xmenyusahkan kite...hehehe... Sesetgh brg sy suka yg berjenama, sb tahan lama berpegang pd pepatah 'alah membeli menang memakai' tp klau ada yg murah tp kualiti setanding yg ori... Sy pilih yg murah :)

    ReplyDelete
  3. lea, ada tgk yg mudah tu tp lom beli lg, tq yea

    marya, mmg btol tu, kalo sy mmg jrg beli tudung yg berjenama, yg kt jln tar pn dh ok, tudung ni kn bermusim nnt beli mahal2 bila dh out season syg x pakai, mcm tdg bawal dlu, tp betol certain thing kena yg branded sbb nk pakai lama, cth yg x alah membeli ialah levis :)

    ReplyDelete
  4. sy rasa, sy takde pun barang jenama sgt. bagi saya kualiti lagi penting. hari2 sy pakai shawl RM8 je mira. hahaaa. baju sy paling mahal Rm250, itu kali pertama dan terakhir sy beli. sy jns tak kisah sgt.

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥