Follow Us @soratemplates

18/12/2020

Dari Blogsphere ke Realiti

Naik di Memories FB gambar bersama seorang kawan blogger ni 12 tahun yang lepas. Time ni Mizzamy hantar Kakmim di KLIA nak balik Kuching. Sebelum tu Kakmim setel jer kursus terus 'merempat' semalam di bilik sewa Mizzamy. Masa ni lah yang Kakmim 'heret' set cadar Jakel untuk bilik pengantin idaman tu dari LRT Masjid Jamek ke mana entah, tak ingat pulak Mizzamy tunggu di stesen LRT mana. Kenangan sungguh!

Time ni baru jer berjinak-jinak berFB dan rupanya inilah gambar pertama Kakmim tag kawan di gambar FB.

Alhamdulillah dari kawan blog bersambung pulak di FB dan sekarang masih lagi kawan walaupun dah lama giler tak jumpa Mizzamy.

Dan bukan Mizzamy sorang jer yang berkekalan hingga sekarang, ada ramai jugak la. Walaupun mereka dah pencen daripada blogsphere ni alhamdulillah masih juga selalu berbalas komen di medsos FB dan IG.


14 comments:

  1. Alhamdulillah. Moga ukhuwah kitak dua sampai bila-bila :) InsyaAllah, amiin.

    ReplyDelete
  2. salam kenal.

    memang best bila dapat kenalan baru. lg seronok boleh still keep in touch sampai sekarang kan.. moga kekal selamanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal sis... betul tu.. kwn yg sama minat kan? sbb kwn kita di alam nyata x semua suka bendalah blog ni

      Delete
  3. best kan kawan2 dari alam maya, jadi kawan alam realiti...apatah lagik mun berjodoh...kedak kamek and laki kamek..wakakakakkakakak

    ReplyDelete
    Replies
    1. aieeee... paduhal... cer citer lok... klmj cmne kenal dr blog

      Delete
  4. Ada a few gak la kawan dari blog saya dah jadi kawan in realiti. Siap travel sama2 lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah.. best... sbb sama minat kan?? minat blog.. minat travel... menjadilah

      Delete
  5. Wah.. bestnya bila kawan alam maya jadi kawan realiti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah... best jugak kalau dikenang... cmne kenal? kenal dr blog.. haha.. camtu lah jawapannya

      Delete
  6. Alhamdulillah..silaturahim terus terjalin.
    Saya confused dengan dengan blogsphere atau blogosphere. sebab saya biasa gunakan blogosphere :)

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥