Beli Jiwa Beli Jiwa




Di saat orang lain sibuk balik kampung, saya hari ini bekerja di hujung minggu
Lamaaaaaaaaa sangat dah tak kerja hujung minggu ni
Bila dah lama sangat 'rileks', jadi teruja pulak bila kena kerja hujung minggu
Malam tadi dah prepare apa yang patut untuk mereka yang ditinggalkan di rumah hari ni
Beli jiwalah kata kan?


Plan asal anak-beranak dari minggu lepas lagi
Sepatutnya pagi ni si Abang nak berbasikal di stadium
Petang semalam baru tau hari ni kerja
So terpaksalah kensel plan berbasikal pagi ni
Bukan tak boleh pergi diorang je, tapi nak angkut basikal dah sebuah kereta
Pastu diorang nak duduk kat mana pulak kan?

Beli jiwa, beli jiwa..
Malam tadi saya dah siap masakkan ayam masak kicap kegemaran #theIMANs
Kan nak beli jiwa?
So kena ready siap-siap semuanya
Pagi tadi saya buat meehoon goreng tomyam
Pun kegemaran mereka jugak
Lunch dah ada ayam masak kicap
Nasik je Kakak kena masak


Begitulah...
Bila kena kerja hujung minggu memang kena beli jiwa anak-anak ni
Kalau dulu sebelum pandemik, balik je kerja mesti bawak mereka dine-in kat luar
Dapatlah jugak bayar balik hutang masa bersama mereka


Korang pulak macam mana beli jiwa anak-anak?
Hihihi

 

Post a Comment

7 Comments

  1. Utk yg 2nd beli jiwa dia dgn unlock game kegemaran dia di phone. Sbb selalu ya ammi lock game dihari dia berPDPR.

    Yg bongsu..belikan aja coloring book.. Senyum lah dia nanti

    ReplyDelete
  2. selamat bekerja di hujung minggu kakmim. Tak taulah nak jawab sebab takde anak. Kalau saya maybe belikan makanan kegemaran kot atau bagi extra screen time

    ReplyDelete
  3. Ada satu yang belum saya terbeli... Firdaus ajak main bersama tapi tak sempat lagi hihihiii.

    ReplyDelete

  4. slmt bekeja Mim
    insyaallah mak dah sediakan keperluan ok la nanti tu

    ReplyDelete
  5. Tips yang sangat menarik, namun keadaan di masa sekarang adalah sangat mencabar.

    ReplyDelete
  6. Selamat bekerja, Kakmim. Beli jiwa anak dengan makanan kegemaran mereka tu memang saya sokong. Umpan dengan food heheeh

    ReplyDelete
  7. Excited lain macam ni kerja on weekend. Bagus jugak beli jiwa dengan masak makanan favourite mereka. Saya tak ada nak beli jiwa anak anak. Masih belum ada anak :)

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥