Vaccination Journey - Booster Dose

Again?
Ya.. buat self test lagi sebab hari ni ada appointment untuk booster shot
Manalah tau kan positif tanpa simptom
Dah lah ada member di ofis positif semalam
Alhamdulillah... single line sahaja
Boleh ke PPV dengan senang hati


Appointment pukul 9.00 pagi
Tapi lepas hantar Alan ke sekolah saya terus je gerak ke PPV
Sempat lagi beli karipap untuk breakfast dalam kereta
Saja je datang awal


Tapi 8.20 pagi macam tu baru team frontliner ni sampai


Takdelah lama sangat menunggu walaupun saya sampai awal daripada masa appointment
Dalam 9.12 pagi 0.3 ml vaksin jenis Pfizer dah disuntik ke badan saya
Tawakal saja lah
Allah sebaik-baik pelindung
Kita hanya berusaha
Lepas cucuk macam biasalah tunggu sekejap untuk observation
Dalam 15 minit macam tu nama pun dipanggil
Dan MySejahtera pun dah diupdate

Terima kasih semua petugas di PPV Depo DBKU
Pengurusan lancar
Actually PPV ni hanya dibuka 4 jam sahaja untuk petugas PRN 
So takde photo booth bagai
Setel semua barulah masuk ofis







 

Post a Comment

5 Comments

  1. Harap baik2 aje..
    Mama Aini dah ambik dh booster.. 2 hari dia weak..
    Alhamdulillah dia dah kembali sihat..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..segala urusan Allah permudahkan. Semoga baik baik je.. Aaminn...

    ReplyDelete
  3. Rasanya dos penggalak ni orang tak galak dah nak amik gambar. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ppv betul ada je ambik gambar.. ni sbb ppv utk 4 jam je kot

      Delete
  4. alhamdulillah dah setel. cepat kakmim dpt booster

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥