Hanya Sekali Viral Di Tiktok


Berkali-kali saya ulang tengok video ni di Tiktok (TT)
Enjoy sangat tengok auntie amoi 2 orang tu nyanyi Hanya Sekali
Tak puas tengok di TT saya search lagi lagu ni nak dengar full version
Rupanya Feminin pernah bawak lagu ni

Dan rupanya lagi
Penyanyi asalnya ialah Ideal Sister
Netizen cakap kumpulan arwah isteri M. Nasir
Dan lagu ni pun ditulis oleh M. Nasir

Nice sangat-sangat!


Hanya Sekali

Sekali janji kulafazkan
Akan kukotakan
Walaupun dihalang
Sekali kulafazkan kata cinta
Takkan kupermainkan
Sekali di dalam hidupku
Kurasakan cinta yang suci sejati
Sekali, hanyalah sekali ini
Tiada lagi tukar ganti
Sehari kurasa setahun
Jika tiada kasihmu
Jika kau pergi jauh
Perasaanku akan terganggu
Hanyalah kau seorang
Mengubat hati rinduku
Hu-uh-uh, uh-uh-uh
Sekali janji kulafazkan
Akan kukotakan
Walaupun dihalang
Sekali kulafazkan kata cinta
Takkan kupermainkan
Tiada bandingan di dunia
Yang sama semurni
Cinta yang kau beri
Sekali, kukatakan sekali lagi
Cintaku hanya sekali
Sehari kurasa setahun
Jika tiada kasihmu
Jika kau pergi jauh
Perasaanku akan terganggu
Hanyalah kau seorang
Pengubat hati rinduku
Hu-uh-uh, uh-uh-uh
Sehari kurasa setahun
Jika tiada kasihmu
Jika kau pergi jauh
Perasaanku akan terganggu
Hanyalah kau seorang
Pengubat hati rinduku
Hu-uh-uh, uh-uh-uh


 

Post a Comment

19 Comments

  1. Mesti aunty2 tu suka dengar lagu melayu lama kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya yg kaumlain ni lebih suka lagu² zaman melayu dlu dpd zaman sekarang

      Delete
  2. enjoy tengok dia nyanyi. Suka lagu melayu dulu dulu kot.

    ReplyDelete
  3. wahh lagu2 lama ni besttt
    walau bkn zaman kita kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul cik nor.. sy pun layan lagu lama esp kalau utk karok.. haha

      Delete
  4. hhhahaha ada tgk gak.. kemain aunty2 tu kan...
    tapi serious kita pun x igt lirik lagu ni tp pernah dgr lagu ni hahaha..caya la kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ms tgk vid tt tu mcm penah je dgr lagu ni tp xtau plak lagu apa tu yg gigih bkk semua komen dan cari di YT... ahaha

      Delete
  5. Replies
    1. tau lagu ni penah dinyanyi oleh feminin je dlu zaman 90-an tp rupanya awal lg dh lagu tu.. sifu m. nasir pulak yg buatnya

      Delete
  6. Suka lagu ni. Di Sinar FM selalu keluar

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? akak skrg dh jarang dgr sinar bila bertukar ke kool.fm

      Delete
  7. bila tengok lirik tu, ye pernah dengar feminin nyanyi lagu ni...
    tak tahu pulak lagu asal nyanyian ideal sister, tapi memang nice lagu nya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sifu m. nasir yg buat mmg lah nice kan? akak pn br tau penyanyi asal lagu ni ideal sister

      Delete
  8. Replies
    1. feminin penah bawa lagu ni... tp lagu awal kump ideal sister mama.. hehehe

      Delete
  9. Ammi tgk gak.. Ada org komen "mesti aunty berdua tu cikgu sekolah" haha

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥