Follow Us @soratemplates

Showing posts with label Music. Show all posts
Showing posts with label Music. Show all posts

05/01/2021

Kisah Dalam Lagu: Tender

January 05, 2021 17 Komen

Tender. Antara lagu favourite zaman habis SPM merangkap zaman gila IRC. (Baca: Internet Relay Chat). Bila Kakmim cerita dengan #budakkaran pasal IRC ni memang diorang takde idea langsung pun tentang ni. Dah bukan zaman mereka kan? Yang diorang tahu IG, Youtube, Twitter, FB. Itu baru zaman mereka. Kalau cerita pasal blog ni pun mungkin diorang ternganga jugak rasanya. Apatah lagi kalau cerita pasal komuniti blogger. 


Kredit: Pinterest


Apa pulak kaitan Tender dengan media sosial yang pelbagai ni? Baiklah, ceritanya begini. Dulu zaman menunggu result SPM tahun 1999 dulu Kakmim sangat suka chatting di IRC. Setiap malam confirm akan lepak di chanel #petrajaya. Ni antara chanel IRC untuk Sarawakian. Dan dari situ Kakmim kenal rakan-rakan chatters. Ada juga yang masih berkawan sampai sekarang. Ada jugak bila dah sambung belajar terus lost contact. Masa dok ralit dengan IRC tu Kakmim 'berkawan rapat' jugaklah dengan beberapa orang boyfriend. Tapi bukan pulak bercinta ye. Ada yang tak pernah jumpa, tengok gambar je. Ada jugak yang jumpa, datang beraya di rumah masa raya. Begitulah.


Masa tu takde medsos lain kot. Ada telefon rumah je. Ada jugak yang sampai call rumah tapi selalunya kitorang akan janji 'dating' kat irc je. Tak lebih dari tu.


Masa chatting tu selalunya kitorang main tuju-tuju lagu je. Hahaha! Macam boring je kan. Tapi best jugaklah sebenarnya untuk time tu, daripada main tuju-tuju lagu tu teruslah kita tau lagu yang bukan dari genre kita. Dan bila dengar je lagu tu akan ingat kat orang tu. 


Macam lagu Tender ni lah. Kalau dengar lagu Tender akan ingatlah member chatting Kakmim ni yang guna nama Malique. Tapi nama dia memang Malik pun. Kakmim dah lost contact dengan dia sejak Kakmim 'close' dengan kawan dia. Hmm.. sorry kitak. Lepas tu takde maknanya, kawan dia tu bukannya serius pun. Pernah jugak la Kakmim gugel pasal kawan dia tu, rupanya tak GOT sebab tukar course. Macam-macam.


Takpelah kita stop sampai sini dululah ye. Jom layan lagu Tender yang dinyanyikan oleh kumpulan Blur ni. Have a nice day uols!!



Tender (Blur)

Tender is the night
Lying by your side
Tender is the touch
Of someone that you love too much
Tender is the day
The demons go away
Lord I need to find
Someone who can heal my mind
Come on come on come on
Get through it
Come on come on come on
Love's the greatest thing
Come on come on come on
Get through it
Come on come on come on
Love's the greatest thing
That we have
I'm waiting for that feeling
I'm waiting for that feeling
Waiting for that feeling to come
Oh my baby
Oh my baby
Oh why
Oh my
Tender is the ghost
The ghost I love the most
Hiding from the sun
Waiting for the night to come
Tender is my heart
I'm screwing up my life
Lord I need to find
Someone who can heal my mind
Come on come on come on
Get through it
Come on come on come on
Love's the greatest thing
Come on come

29/12/2020

Lirik Lagu & MV Kesempatan Bagimu (OST Tercipta Satu Ikatan)

December 29, 2020 3 Komen



Kakmim tertarik nak tengok MV terbaru dari Adira ni bila tertengok IG Fatin Faishal. Fatin ni sebenarnya peserta Lagu Cinta Kita 2 yang telah awal tersingkir sebulan yang lalu. Rupanya baru jugak MV ni, baru published 25 Disember 2020 yang lalu.




 

Kesempatan Bagimu (OST Tercipta Satu Ikatan) - Adira Suhaimi 

Lirik: Ikhwan Fatanna & Arisz Ab Rahman
Lagu: Ikhwan Fatanna & Wan Saleh

Apakah cinta bagimu
Hanyalah satu permainan
Air mata mengalir lesu
Hanya dendam yang tertanam
Usah coba ungkapkan cinta
Walaupun kini telah kau sedar

Masihkah ada kesempatan untuk kita berdua
Kembali bersama menuju bahagia
Masihkah perlu ada ruang di hati buat dirimu
Yang dulu pernah menyakiti cinta ini
Tersimpan di lubuk hati
Semua kata yang kau dustakan
Kecewa dirundung sepi
Tidak tertanggung bebanan
Usah coba ungkapkan cinta
Walaupun kini telah kau sedar
Masihkah ada kesempatan untuk kita berdua
Kembali bersama menuju bahagia
Masihkah perlu ada ruang di hati buat dirimu
Yang dulu pernah menyakiti cinta ini
Jika cinta ini telah direstui
Ku harap ia cinta sejati
Hanya pada Tuhan ku serah kan jiwa
Dialah penentu arahnya cinta kita
Masihkah ada kesempatan untuk kita berdua
Kembali bersama menuju bahagia
Masihkah perlu ada ruang di hati buat dirimu
Yang dulu pernah menyakiti cinta ini
Apakah cinta bagimu
Hanyalah satu permainan
Air mata mengalir lesu
Hanya dendam yang tertanam

notakakmim: suka tengok muka Fatin Faishal, ayu jer







28/12/2020

Lagu Cinta Kita 2 - Episod 7

December 28, 2020 17 Komen

Malam tadi semi final LCK 2. Malam yang menentukan pasangan mana yang akan ke peringkat akhir. Dan seperti yang diharapkan pasangan yang terkeluar malam tadi ialah pasangan Fariqwan & Mina. Entah kenapa Kakmim tak berapa nak appreciate pasangan ni. Bakat menghibur tu ada tapi bakat menyanyi tu so-so je lah. Takdelah power sangat pun suara diorang berdua. Nasib baiklah panel juri keluarkan mereka.


Dan tahniah kepada pasangan-pasangan yang mara ke peringkat akhir! Mereka ialah:


Syafiq & Serra
 Kael & Evie
 Adly & Darling
 Iss & Mya
Khareez & Nadeera




Performance paling meletopsss malam tadi ialah Mawarku daripada Khareez & Nadeera! Ketiga-tiga panel juri bagi standing ovation pada mereka berdua. Khareez sampai menangis tak tahan sebak bila juri bagi pujian pada mereka.


Yang paling tak sangka malam tadi, pasangan Hariz & Mafa. Selama ni diorang tak pernah bawak lagu rancak dan malam tadi diorang try dengan lagu Gadis dan bunga. Ternyata percubaan mereka tak menjadi dan akhirnya mereka telah tersingkir dan seterusnya tak layak untuk ke peringkat akhir. Walaupun secara teknikalnya vokal mereka berdua memang mantap mungkin dah bukan rezeki mereka berdua kot.


Tak sabar nak tunggu final minggu depan. Siapalah agaknya pasangan paling serasi dalam LCK 2 pada tahun 2020 ni?


Apa kata kita saksikan dulu persembahan daripada Khareez dan Nadeera sementara tunggu final minggu depan. Jom layannn jiwang!!Ehh!






18/12/2020

Bunga Citra Lestari Feat Ray Prasetya - Aku Dan Dirimu

December 18, 2020 10 Komen

Lagu favourite Kakmim dari zaman couple dengan Encik Suami dulu sampai la sekarang. Baru-baru ni terview BCL nyanyi dengan Ray Prasetya ni. Comel pulak. Sempoi jer Ray tu nyanyi. Suara BCL tetap maintain. 



Aku Dan Dirimu


Tiba saatnya kita saling bicara
Tentang perasaan yang kian menyiksa
Tentang rindu yang menggebu
Tentang cinta yang tak terungkap

Sudah terlalu lama kita berdiam
Tenggelam dalam gelisah yang tak teredam
Memenuhi mimpi-mimpi
Malam kita

Duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah
Perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu
Dan kini hanya ada aku dan dirimu
Sesaat di keabadian

Jika sang waktu bisa kita hentikan
Dan segala mimpi-mimpi jadi kenyataan
Meleburkan semua batas
Antara kau dan aku
Kita...

Duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah
Perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu
Dan kini


notakakmim: throwback lagi lagu KLMJ.. kah kah

17/12/2020

KISS - Because I'm A Girl

December 17, 2020 11 Komen

Tadi.. tiba-tiba.. tengah kusyuk buat kerja. Masuk mesej dalam grup Whatsapp adik-beradik. 

Si #adikno2 ni tanya sesiapa antara kami yang ingat video klip lagu yang lelaki photographer yang buta, sebab dia derma mata kat awek dia yang accidentally buta sebab terkena tumpahan bahan kimia untuk mencuci gambar di dark room.


.

Krik.. krik.


.

Tak lama lepas tu si #adikno4 bagi link Youtube ni. Maka KLMJ lah kami bersama-sama.


Silalah tonton. Sedih!




Sinopsis:

The story begins with the scene of a photographer who was taking a picture for an automobile magazine. He accidentaly took a picture of a girl who was walking across right in front of his camera. She excused politely and went away. One day, the photographer went to a salon which by accident was the the place where the girl worked at. He left his bini in the salon by accident, leaving the girl a chance to come by his workplace to return it. So she came to his studio and returned his bini. But before she left, he made her pose as a model. They found out that they shared a same passion. He was a professional photographer and she was a girl who dreamed to be a model. They became close and spent a lot of time together. He took a lot of pictures of her and published them. One day, an accident happened while she was trying to get something from a high rack in his studio. An unlid bottle of photographic product fell and spilled on her. She was immediately taken to a hospital. The chemical of the photographic product was so toxic, it damaged her eyes so bad that she was about to never be able to see again. A miracle happened, after a while being taken care in the hospital, the doctors took off the bandages on her eyes. She opened her eyes and saw the photographer's co-worker holding a celebration cake with a candle on it. The co-worker took her to his studio, but he was not there to be found. She was so sad because she loved him so much, she thought that the photographer left her. One day when she was working, the co-worker came over and showed her the magazine he published with her as the model. She remembered about the racing place where they went together before. She found him there sitting on a bench with a dog next to him and noticed that he was blind. She stand there and suddenly cried realizing that he loved her so much that he let go the most important part of his life as a photographer and a biker for her, his eyes. She was so touched knowing that he actually gave her his eyes just so she could see again.

Actually video klip ni lama giler dah. Tetiba teringat zaman Winter Sonata dulu. Memang trending lah k-drama zaman tu. Siap beli1 koleksi cd full episode lagi. Sekarang tak perlu beli dah, langgan jer Netflix sudah. Kalau tak pun tengok kat Youtube atau link yang boleh tengok secara free. Hihi!


Ehem... Atie pas tengok gitau ye nangis ke tak? Hehehe.

27/06/2020

Layan Hobi Ketua Keluarga

June 27, 2020 0 Komen
Selalunya kalau kami keluar berdua memang nak mencari barang² Puan Bini jer tapi hari ni terbalik pulak, hari ni hari untuk ketua keluarga pulak. Ye la dalam hubungan suami insteri ni kena ada give & take baru rukun damai rumah tangga, ye dok? Hehehe.

So hari ni kami dating memang dengan target nak cari barang ketua keluarga Kakmim ni. Asyik mengadap Shopee jer survey gitar elektrik. Tak larat pulak Kakmim tengok so Kakmim cakap nanti la Kakmim temankan cari kat sini je, takyah beli online, Beli jer kat kedai puas hati, boleh try pastu tak perlulah nak menunggu lama. Almaklum je lah postage Shopee tu macam mana, boleh tumbuh janggut nak menunggu barang yang diorder sampai.

Mulanya dia dah google jumpa 1 kedai tu, katanya area Kota Samarahan. Ok Kakmim follow je. Owner kedai bagi location, kita driving follow je tapi bila dah sampai tak jumpa pulak kedai. Last-last kami ke kedai yang dia dah memang sedia tahu dah di Kota Sentosa. First time tau Kakmim pegi kedai alat muzik ni. Kih kih. Banyaknya gitar!! Memang rambang mata.

 
Kan? Macam² warna pulak tu.

Gitar akustik ada, ukelele ada. PA system lagilah banyakkkk dan pelbagai rate.

Tetiba Kakmim nampak harga offer ni. Encik Suami kata dia bajet dalam RM700 tapi ni macam terlajak murah pulak. So apa kata try lah dulu tengok macam mana.

Dannnn ketua keluarga kami pun testing gitar elektrik yang diidam-idamkan.... siap suh ambik video lagi sebab nak dengar bunyi dengan amp. Amp mahal memang bestlah bunyi.

Puas hatilah tu, tengok apa yang dia bawak. Nasib baik tak angkut amp sekali.

Dan tengok apa yang Puan Bini bawak.. hihi.. ada guitar stand sekali tau uols. Kakmim ingatkan mahal guitar stand ni, paling murah tadi RM40. Ok la mampu milik. First time kan noob lagi 😛

Welcome home awak 😊 selamat menjadi warga #imanfamilia 😂

Pastu kan bila sampai kat umah menyesal pulak tak angkut 2 sekali guitar stand, habis tu gitar capuk yang akustik tu nak letak mana pulak. Takpe, akan diuruskan lepas ni. Hahahaha.

Ok jugak ketua keluarga pandai main gitar, pernah jugak la dia main gitar Puan Bininya melalak menyanyi, feeling² buat show akustik. Kah kah.. ok what untuk aktiviti famili. Kau Ilhamku pulak tu, berkali² main dan record. Hahahaha... ko hader tak bini yang perasan bagus macam Kakmim? Tak hader kan? Hahaha. Jangan kecam ye.

Oh ya, yang area Kuching nak mencari instrumen alat muzik ke PA system ke, kat Kota Sentosa ni senang jer nak carik J.K Music berbanding Dalen Music Store yang kami cari tapi tak jumpa siang tadi 😅








22/04/2019

Hael Hussaini & Dayang Nurfaizah Bercinta Ke?

April 22, 2019 5 Komen
Bersemut sungguh.. Macam 10 buah lori gula tumpah.. Auww 😍💕



Tengok gambar jer pun dapat rasa ada something di antara mereka. Semoga berjodoh lah HH & DN.



Single HH yang baru pun macam lagu tengah angau jer. Hihihi. Preparation untuk big day ke? Hihihi.



Jom kita layan lirik lagu Hari Ini by Hael Hussaini. Katanya lagu ni sambungan lagu Haram & Hajat 😍

Hari Ini - Hael Hussaini

Ditetapkan hari ini kau ku miliki
Digenggam erat tangan jangan kau lepasi
Dan tiba masanya untuk kita
Melangkah bersama-sama
Di hari ini kau ku cintai
Moga kan selamanya abadi sejati
Di hari ini aku lelaki
Di samping wanita yang ku gelar isteri
Ditatap erat wajah jangan kau tangisi
Dan tiba masanya untuk kita
Melangkah bersama-sama
Di hari ini kau ku cintai
Moga kan selamanya abadi sejati
Di hari ini aku lelaki
Di samping wanita yang ku gelar isteriHingga ke hari ini selamanya
Biar sampai ke hujung usia
Di hari ini kau ku cintai
Moga kan selamanya abadi sejati
Di hari ini aku lelaki
Di samping wanita yang ku gelar isteri
Janji ku pada mu
Hari ini kau milik ku
Ditetapkan hari ini kau ku miliki

13/12/2017

Happy 9th (Pottery) Anniversary!!

December 13, 2017 0 Komen
13 Disember 2017 - 9 tahun yang lepas kakmim telah dinikahkan dengan jejaka pilihan kakmim sendiri. Chewahh... bukan kahwin paksa yek. Kenal - bercinta - bertunang - kahwin. 

Tapi takde idea pulak nak tulis apa sebab mode jiwang off. Hihi. Memandangkan Encik Suami bagi lagu ni hari ni di FB, maka kita layan jer.

Sepanjang Hidupku - Pilot Band

Dengan dirimu kini ku bahagia
Tak henti kau berbagi canda tawa
Hilangkan gairah lelah hatiku
hadirmu mengubah arti hidupku
Jadikan aku tawanan cintamu
Ku serahkan seluruhnya untukmu
Ku penuhi semua yang kau inginkan
Tiada yang penting selain dirimu
reff:
Sepanjang hidupku hanya ingin bersamamu
Di setiap waktu, di setiap waktu
Sepanjang hidupku tak ku relakan dirimu
Tuk tinggalkan aku, tuk tinggalkan aku
Sejuk kasihmu sampai ke tulangku
Hingga detak jantungku kan berhenti
Senyum manismu sinari hatiku
Tulus setia cintaku hanya untukmu




Mari layan Sepanjang Hidupku. 




15/06/2015

Drama Band - Biarkanlah (Official Lyrics Video).

June 15, 2015 0 Komen


Semua pernah tercipta
Seakan terhapus sudah segala
Tak mampu ku kembali
Biarkan saja berakhir di sini

Biar patah hatiku
Biarkanlah
Aku pergi demi hidupmu

Biar hancur harapku
Lepaskanlah
Aku pergi demi bahgiamu

Semua janji terbina
Seakan sudah tiada bermakna
Tak mampu ku kembali
Biarkan saja berakhir di sini

Biar patah hatiku
Biarkanlah
Aku pergi demi hidupmu

Biar hancur harapku
Lepaskanlah
Aku pergi demi bahgiamu

Selagi kita masih bersama
Semakin ku terluka

Biar patah hatiku
Biarkanlah
Aku pergi demi hidupmu

Biar patah hatiku
Biarkanlah
Aku pergi demi hidupmu

Biar hancur harapku
Lepaskanlah semuanya
Aku pergi demi bahgiamu
Aku pergi demi bahgiamu
Aku pergi demi bahgiamu




07/04/2015

Mocca - Hanya Satu (OST. Untuk Rena)

April 07, 2015 0 Komen
Tetiba rasa nak layan lagu lama
Teringat zaman single dulu
Dengar lagu ni dalam #kelisabiru
Auww..
#klmj ler pulak



 Mocca - Hanya Satu (OST. Untuk Rena)
============================

Hanya satu pintaku
Tuk memandang langit biru
Dalam dekap seorang ibu

Hanya satu pintaku
Tuk bercanda dan tertawa
Di pangkuan seorang ayah

Apabila ini
Hanya sebuah mimpi
Ku selalu berharap
Dan tak pernah terbangun

Hanya satu pintaku
Tuk memandang langit biru
Di pangkuan ayah dan ibu

Apabila ini
Hanya sebuah mimpi
Ku selalu berharap
Dan tak pernah terbangun

Hanya satu pintaku
Tuk memandang langit biru
Dalam dekap ayah dan ibu

19/03/2015

Download lagu Angin Kencang [OST Teman Lelaki Upahan]

March 19, 2015 0 Komen
Jom.. jom.. mai kita mendownload lagi
Kali ni lagu Noh Salleh pulak
Klik jer link tu
Pastu kat web tu klik button DOWNLOAD


Download lagu Angin Kencang - Noh [ OST Teman Lelaki Upahan ].mp3




Angin Kencang - Noh Salleh

Dalam silauan cahya
Membatas pandangan mata
Namun jelas ku lihat kamu
Biarpun ku sedar kau kian jauh
Tinggalkan aku yang rapuh

Angin kencang membawa kau
Jauh ke sana
Kau hilang terus tanpa khabar
Tidur malam ku mimpi indah ingat kamu
Ku merindui kamu

Apa yang ku fikirkan
Ini lah penyiksaan
Biarpun beribu tahun
Dan namun kau sentiasa di hatiku
Menuai senyuman mu


Download Lagu Rahsia [OST Teman Lelaki Upahan]

March 19, 2015 0 Komen
Jom Download Lagu Percuma!!
Hahaha!

Oit! Oit!
Nak buat comeback ke?

Dulu kan.. kakmim penah ada blog... sebelum blog ni lahir
Blog tu memang kakmim upload link lagu untuk download jer
Orang request.. kakmim supply
Hahaha!
Memang syok lah masa tu
Masa tu bujang lagi
Komitmen pun takde
Balik keja memang mengadap pc je lah kerja
Hihihi!
Ni sementara tengah rajin ni
Selamat mendownload di link yang diberikan ye...

Tajuk Lagu : Rahsia [ OST Teman Lelaki Upahan ]
Album : WWW.LAGUMY.COM
Duration : 00:03:45 min
Size : 3.53 MB
Artis : Ippo Hafiz

 


Download lagu Rahsia [ OST Teman Lelaki Upahan ].mp3


Sesambil dengar boleh karaoke sekali

Hihihihi

Lirik Lagu Rahsia - Ippo Hafiz

Waktu kau ucap dulu
Kata-kata racunmu
Membuat diri ini
Terus mati

Mengapa pula kini
Kau hadir dalam hidupku
Tidakkah engkau lupa
Kau pernah bunuhku

Tidakkah pernah terlintas di fikiranmu
Waktu kau senang benar untuk melepaskan
Sakit ini hanya aku yang rasa sayu
Kacau bilau meracau sakit hati ini

Yeah....

Korus
Kekasihku...
Kusimpan satu rahsia
Takkan pernah aku buka
Hingga tiba saat ini

Kekasihku
Kini kulebih bahagia
Tanpa dirimu disisi
Menyakiti, meracuni hati ini

Setapakku melangkah jauh
Setapakku meninggalkan
Setapakku mensyukuri kebahagiaan
Yang kukecap hari ini

Kekasihku
Kini kulebih bahagia
Tanpa dirimu disisi
Menyakiti, meracuni hati ini

Kekasihku...
Kusimpan satu rahsia
Takkan pernah aku buka
Hingga tiba saat ini

Ulang Korus

Setapakku melangkah jauh
Setapakku meninggalkan
Setapakku




Kerana Teman Lelaki Upahan

March 19, 2015 0 Komen



Ai.. tak pernah plak kakmim follow slot Akasia kat #tv3 tuh secara tegar
Tapi cerita ni memang best lah
Mungkin sebab ada shooting kat Kuching jugak kot antara faktornya
Sebab boleh tengok tempat yang kita hari-hari tengok dalam tv
Bukan selalu kan?

Hmm... kerana cerita ni jugak kakmim pergi Popular carik novel ni
Tapi baca sinopsis jer.. ahahaha
Nak baca? Kompom lah takde masa nak baca
Tapi si Iman Madihah pegi jaja cerita kat makcik-makcik dia yang Ibu ada beli buku TLU
Ahahaha
Anak.. anak..
Memang kuat enjen

Di samping lagu Ir Radzi.. lagu Rahsia ni pun best
Kakmim ni kan memang suka orang yang tak glamer
Entah sape la Ippo Hafiz ni
Tapi lagu ni catch.. tersuka plak

Lagi satu.. pelakon ceta TLU tu pun bukan glamer sangat pun
Sebab tu jugak kakmim suka tengok
Suka lah si EL tu... tinggi-tinggi pastu serabai
Time die smart.. hensem plak
Hihihih

Jom..layan




06/03/2014

Arjuna Beta - lagu dari bonda untuk anakanda

March 06, 2014 0 Komen
First time dengar lagu ni terus jatuh cinta!
Alangkah bestnya kalo dapat buat lagu khas untuk anak-anak.
Jangan jadi anakku Sazali... udah ler.



Arjuna Beta - Fynn Jamal

Verse 1

Tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
Datang petir menyambar
Jengking dan ular–
Bonda takkan berundur

Nyamanlah Arjuna beta
Mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa

verse 2

Kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
Jalan betul, anakanda,
Tak jelas mata–
Ambil yang sarat duri

Hiduplah Arjuna beta
Biarkan jasad yang luka
Selama Tuhanmu ada
Takkan engkau tercela

Chorus

Ngeri tak terbayang mata
Bonda takkan ada sentiasa
Nanti moga kau tak lupa
Bonda memujukmu, anakanda

Hiduplah arjuna beta
Biarkan jasad yang luka
Selama tuhanmu ada
Takkan engkau tercela

Nyamanlah arjuna beta
Mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa




06/07/2011

Percaya Padaku - Ungu

July 06, 2011 0 Komen
Best pulak lagu Ungu ni
Lama tak layan lagu Indon
Nak tuju lagu ni kat Ayah Iman & Iman lah..
Ibu loves both of u!





aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)

agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

repeat reff
tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

repeat reff
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku





25/03/2011

Extreme - More Than Words

March 25, 2011 2 Komen



Hari ini dan semalam kerjanya asyik mendownload the 90's English songs jek
Oh, I like... mengimbau zaman-zaman muda remaja dulu
Di sekolah, di kampus..

Ibu Iman: boring nak ngagak kerja eh..


31/01/2011

Kita Satu Malaysia

January 31, 2011 0 Komen
Asyik layan lagu jiwang jer
Malam ni layan lagu patriotik ler pulak
Biar menebal sikit semangat nasionalisme tu
Barulah bangga nak cakap KITA 1 MALAYSIA





Verse 1
Dunia kian berubah
Perubahan melingkari
Melaksana hasrat hati
Kejayaan terbukti

Verse 2
Dunia yang megah Dengan misi yang gagah
Kerana perpaduan
Kita masih bersama

Chorus
Kita satu bangsa, Kita satu Negara
Kita satu matlamat,oooo
Kita satu bangsa, satu Negara
Kita satu Malaysia

Verse 3
Bermulanya sekarang
Perjalanan dilaksana
Seia sekata sehati dan sejiwa


Verse 4
Membina masa hadapan
Menuju kejayaan
Kita semua rakyat Malaysia
Harmoni, saling menghormati

Chorus x2
Kita satu bangsa, Kita satu Negara
Kita satu matlamat,oooo
Kita satu bangsa, satu Negara
Kita satu Malaysia

Universiti Lim Kok Wing  - Lirik Tema 1 Malaysia 2010 


Ibu Iman: teringat zaman masa keja ngan BTN dolok...


30/01/2011

Dil Use Do (Shammi Kapoor & Hemma Malini) vs SMS (Ria Amalia)

January 30, 2011 6 Komen
Mulanya Ayah Iman nak try nengok 'Ngangkung' yang baru habis didownload tapi file corrupt pulak dah. Kensel. Tapi ada cd Andaaz pulak depan mata. So layankan ajer,  best gak hujan² gini nengok lagu² dalam filem hindustan tahun 1971 tu. Lama tu, saya pun tak lahir lagi. Ooops, mak ngan bapak pun tak kawen lagi la. Ayah Iman pun sama tak wujud lagi kat dunia ni. Hihihi.

Lagu 1 ialah Dil Use Do, lagu yang kat bawah ni. Korang dengar la dulu, lepas tu baru saya bagitau.





Dah abis dengar? Familiar tak lagu Indon yang sebijik sama dengan lagu ni? Haaa... kan? Kan? Kalau yang tak tau lagu SMS, cuba plak tengok VC kat bawah ni.




Rupanya lagu SMS ni diciplak dari lagu filem Andaaz. Takde la hebat mana pun Indon tu. Hari tu heboh cakap Misha Omar copy lagu apa entah dari Indon. Tu kalau tak silap la. Malas nak ambik tau. terbaca  sikit jer kat blog gosip artis. Rupanya.... diorang pun copy lagu hindustan, takde sape pun heboh.

Ibu Iman: sik suka mun Ahmad Dhani jadi pengetua AF musim akan datang tok...


15/01/2011

Bruno Mars - Just The Way You Are [Official Video]

January 15, 2011 1 Komen
Terngiang-ngiang plak lagu ni di telinga 2-3x hari ni.
Sokaaa!





Just The Way You Are

Oh, her eyes, her eyes, make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair, falls perfectly without her trying
She's so beautiful, and I tell her every day

Yeah, I know, I know, when I compliment her she won't believe me
And it's so, it's so, sad to think that she don't see what I see
But every time she asks me do I look ok, I say

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Because girl you're amazing, just the way you are(yeah)

Her lips, her lips, I could kiss them all day if she let me
Her laugh, her laugh, she hates but I think it's so sexy
She's so beautiful, and I tell her every day

Oh, you know, you know, you know, I'd never ask you to change
If perfect's what you're searching for then just stay the same
So, don't even bother asking if you look ok
You know I'll say

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Because girl you're amazing, just the way you are
The way you are, the way you are
Girl you're amazing, just the way you are

When I see your face, there's not a thing that I would change
Cause you're amazing, just the way you are
And when you smile, the whole world stops and stares for a while
Cause girl you're amazing, just the way you are.
Yeah