Kisah Kekasih Gelapku

Bila buat kerja sambil on online radio macam-macam lagu nostalgia yang diputar deejay
Saya suka dengar kool.fm sebab banyak info dan topik semasa yang diselang-selikan dengan lagu
Cuma pagi-pagi masa drive nak ke tempat kerja..
Saya prefer dengar Sarawak.fm sebab nak dengar berita keluarga (kematian)
Ya.. orang sini masih suka call radio untuk nak maklumkan berita kematian
Walaupun ada media sosial tapi masih juga orang nak sampaikan berita kematian di radio
Macam orang-orang tua mereka lebih suka dengar radio
Tapi di taman-taman perumahan berita kematian juga disampaikan direct dari corong mic masjid/surau
Dan juga dalam whatsapp group taman
Begitulah..

Dan bila terdengar lagu Ungu ni, terus terimbau kisah-kisah lama dulu
Saya pun tak ingat tahun bila lagu ni cuma yang saya ingat masa tu saya single lagi
Zaman gila lagu Indon
Dan jumpa member yang gila lagu Indon jugak
Kami asik bertukar-tukar lagu best
Kalau ada lagu baru, siap bagitau lagi
Masa tu jugak saya siap buat 1 blog khas untuk orang download lagu Indon hit masa tu
Member saya pun sama.. masa tu saya siap mempengaruhi member untuk buat blog
Dan kami memang aktif memblogginglah masa tu
Hahaha.. nostalgia sungguh
Zaman Myspace & Friendster ni

Dan..
Akhirnya terjumpa boifren yang gila lagu Indon jugak 
Boifren tu Encik Suami lah... hehehe
Sebenarnya memang ada kisah di sebalik lagu ni
Tapi biarlah berlalu ye dak?


Kekasih Gelapku


Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku...

Ku tahu ku takkan selalu ada untukmu
Disaat engkau merindukan diriku
Ku tahu ku takkan bisa memberikanmu waktu
Yang panjang dalam hidupku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang ku cari selama ini dalam hidupku
Dan hanya padamu ku berikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupku...

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku...

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku...

Ku mencintaimu, lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tahu
Ku mencintaimu, sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku...



Fuhhh... jiwang sekejap.. kah! kah!

Sekarang ni saya layan tak lagu Indon?
Layan jugak laa.. 
Tapi kalau sesekali nak layan jiwang tu memang akan dengar lagu Indon zaman awal 2000
Tapi kan, sejak awal bulan 4 hari tu memang layan lagu ni
Rasa-rasanya korang mesti tau lagu ni



Dengarkanlah
Di sepanjang malam, aku berdoa
Bersujud dan lalu aku meminta
Semoga kita bersama....



Tau tak? Kah kah kah

Post a Comment

8 Comments

  1. oo...boleh inform berita kematian di radio...bagus Sarawak.fm..

    tak tau...lagu apa tu ya...huhu..

    ReplyDelete
  2. Best lagu tu.. one of my favourite gak..
    feeling2 lagi tp x pd kekasih gelap tp pada boyfriend sendiri yg kini jd suami..hehe

    ReplyDelete
  3. Lagu merdu... maksud lirik tak merdu...

    ReplyDelete
  4. Wah,baru tau wujud radio yang betul2 menyampaikan info dan berita hingga berita kematian pun disampaikan melaui radio..
    Bagusla idea tu
    Zaman muda pernah suka lagu ni tau..!
    Hihihi...

    ReplyDelete
  5. zaman lagu Indo ni dulu, memang zaman terhebat dalam hidup sayalah kiranya! hahaha bestnya zaman tu

    ReplyDelete
  6. Zaman merempit ke ofis dolok kmk suka layan lagu2 kumpulan Peter Pan, Dewa, Padi, etc. sambil merempit. Kadang2 buka kuat2 sik dengar gik kereta kat belakang, nasib sik dilantak orang masa ya haha.

    ReplyDelete
  7. dah tau dah lagu yang tu...hehe..keren banget...

    ramai pula yg cover lagu ni..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥