Follow Us @soratemplates

28/12/2020

Lagu Cinta Kita 2 - Episod 7

Malam tadi semi final LCK 2. Malam yang menentukan pasangan mana yang akan ke peringkat akhir. Dan seperti yang diharapkan pasangan yang terkeluar malam tadi ialah pasangan Fariqwan & Mina. Entah kenapa Kakmim tak berapa nak appreciate pasangan ni. Bakat menghibur tu ada tapi bakat menyanyi tu so-so je lah. Takdelah power sangat pun suara diorang berdua. Nasib baiklah panel juri keluarkan mereka.


Dan tahniah kepada pasangan-pasangan yang mara ke peringkat akhir! Mereka ialah:


Syafiq & Serra
 Kael & Evie
 Adly & Darling
 Iss & Mya
Khareez & Nadeera




Performance paling meletopsss malam tadi ialah Mawarku daripada Khareez & Nadeera! Ketiga-tiga panel juri bagi standing ovation pada mereka berdua. Khareez sampai menangis tak tahan sebak bila juri bagi pujian pada mereka.


Yang paling tak sangka malam tadi, pasangan Hariz & Mafa. Selama ni diorang tak pernah bawak lagu rancak dan malam tadi diorang try dengan lagu Gadis dan bunga. Ternyata percubaan mereka tak menjadi dan akhirnya mereka telah tersingkir dan seterusnya tak layak untuk ke peringkat akhir. Walaupun secara teknikalnya vokal mereka berdua memang mantap mungkin dah bukan rezeki mereka berdua kot.


Tak sabar nak tunggu final minggu depan. Siapalah agaknya pasangan paling serasi dalam LCK 2 pada tahun 2020 ni?


Apa kata kita saksikan dulu persembahan daripada Khareez dan Nadeera sementara tunggu final minggu depan. Jom layannn jiwang!!Ehh!






17 comments:

  1. banyak kali kata nk tngk kat utube tapi tak tngk2..
    tatau pun sngt apa sbenarnya rancangan ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn SYM je yg x faham rancangan ni... ramai juga yg x faham.. hehehe... diorg x kenal pun sbnrnya masa masuk rancangan ni... dgr suara je masa episod 1 kalau ada keserasian br lah diorg dpt tgk muka masing²

      Delete
  2. uish.. sedap nyanyian dia.. Lama tak dengar lagu ini..
    memang kesukaan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang buat version diorg sendiri... suka dgr

      Delete
  3. Akk tak ikuti pun rancangan mcm ni kakmim, tak minat dari dulu lagi, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe kak... x tgk pun x pe rancangan hiburan cmni.. hehehe

      Delete
  4. tak pernah tengok lagi rancangan ni..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi... xpe syaz... next week dh nk final dh pun

      Delete
  5. Dah nak final dah ye? Saya sempat tonton beberapa episod awal je.

    ReplyDelete
  6. ada tak yg dari season satu dulu kwen ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. season 1 dlu ada 2 kapel yg kawen... juara dan naib juara... yg juara tgh peknen anak sulung... yg naib juara anak dh brp bln ntah.. hehehehe

      Delete
  7. alamak citer apa ni. mama tak penah tgk

    ReplyDelete
  8. Tahniah semua pasangan yang masuk final.

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥