Follow Us @soratemplates

Showing posts with label Celebrity. Show all posts
Showing posts with label Celebrity. Show all posts

26/12/2020

Neelofa & PU Riz Putus Tunang??

December 26, 2020 8 Komen

 


Korang ada terbaca pasal berita ni tak?? 

Dari awal lagi dah Kakmim tak berapa nak percaya dengan PU Riz ni. Ada apa dengan PU Riz?? Hmm... 

Kalau dah takde jodoh, takpelah Lofa. Move on je. Cuma Kakmim harap istiqomah la dengan penghijrahan berniqab sejak menjadi tunangan PU Riz baru-baru ni.

25/04/2019

Semua Tentang Kita

April 25, 2019 4 Komen
Sesambil bloghopping pagi ni sesambil tu juga dengar Youtube, saja layan lagu-lagu lama. Tetiba randomly kuar lagu Peterpan. KLMJ sangat. Dulu time masih belum jadi mak orang, belom jadi isteri orang memang suka sangat lagu Peterpan. Siap beli CD lagi. Semua lagu Peterpan pun saya tau. Hahahaha.

Sapa yang minat lagu Indon dulu?? Hahaha.

Saya sejenis yang suka lagu Indon masa masih single dulu. Dapat lagi ex-boifren (Mr Husband) pun gilakan lagu Indon jugak. Memang melanun jer lah kerjanya kami 2 orang. Asal ada lagu baru je kitorang share. Macam berlumba-lumba je sapa yang jumpa lagu baru dulu. Hahaha.

Banyak lagi band dari Indon yang jadi kegilaan kami, Gila lagunya je lah, artisnya tak berapa nak kenal, tau nama band je. Boleh pulak gitu kan? Nasib lah.

Antara lagu Peterpan yang saya suka, lagu Semua Tentang Kita kat bawah ni. Hmm... 


Waktu terasa semakin berlalu
Tinggalkan cerita tentang kita
Akan tiada lagi kini tawamu
Tuk hapuskan semua sepi di hati

Ada cerita
Tentang aku dan dia
Dan kita bersama
Saat dulu kala

Ada cerita
Tentang masa yang indah
Saat kita berduka
Saat kita tertawa

Teringat di saat
Kita tertawa bersama
Ceritakan semua tentang kita




Sebenarnya.. semualah saya suka lagu diorang ni.

22/04/2019

Hael Hussaini & Dayang Nurfaizah Bercinta Ke?

April 22, 2019 5 Komen
Bersemut sungguh.. Macam 10 buah lori gula tumpah.. Auww 😍💕



Tengok gambar jer pun dapat rasa ada something di antara mereka. Semoga berjodoh lah HH & DN.



Single HH yang baru pun macam lagu tengah angau jer. Hihihi. Preparation untuk big day ke? Hihihi.



Jom kita layan lirik lagu Hari Ini by Hael Hussaini. Katanya lagu ni sambungan lagu Haram & Hajat 😍

Hari Ini - Hael Hussaini

Ditetapkan hari ini kau ku miliki
Digenggam erat tangan jangan kau lepasi
Dan tiba masanya untuk kita
Melangkah bersama-sama
Di hari ini kau ku cintai
Moga kan selamanya abadi sejati
Di hari ini aku lelaki
Di samping wanita yang ku gelar isteri
Ditatap erat wajah jangan kau tangisi
Dan tiba masanya untuk kita
Melangkah bersama-sama
Di hari ini kau ku cintai
Moga kan selamanya abadi sejati
Di hari ini aku lelaki
Di samping wanita yang ku gelar isteriHingga ke hari ini selamanya
Biar sampai ke hujung usia
Di hari ini kau ku cintai
Moga kan selamanya abadi sejati
Di hari ini aku lelaki
Di samping wanita yang ku gelar isteri
Janji ku pada mu
Hari ini kau milik ku
Ditetapkan hari ini kau ku miliki

06/03/2014

Arjuna Beta - lagu dari bonda untuk anakanda

March 06, 2014 0 Komen
First time dengar lagu ni terus jatuh cinta!
Alangkah bestnya kalo dapat buat lagu khas untuk anak-anak.
Jangan jadi anakku Sazali... udah ler.



Arjuna Beta - Fynn Jamal

Verse 1

Tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
Datang petir menyambar
Jengking dan ular–
Bonda takkan berundur

Nyamanlah Arjuna beta
Mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa

verse 2

Kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
Jalan betul, anakanda,
Tak jelas mata–
Ambil yang sarat duri

Hiduplah Arjuna beta
Biarkan jasad yang luka
Selama Tuhanmu ada
Takkan engkau tercela

Chorus

Ngeri tak terbayang mata
Bonda takkan ada sentiasa
Nanti moga kau tak lupa
Bonda memujukmu, anakanda

Hiduplah arjuna beta
Biarkan jasad yang luka
Selama tuhanmu ada
Takkan engkau tercela

Nyamanlah arjuna beta
Mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa




31/01/2012

Baju Awan Nano

January 31, 2012 0 Komen
Semalam awan nano.
Hari ni cerita awan nano lagi.
Begitulah lumrah, semalam jer berapa kali lagu Awan Nano berkumandang di radio.
Dah menang kan?

Ni pulak baju awan nano.
Dicilok dari Twitter AG.


Agaknya ni masa Hafiz dijemput untuk diinterviu di konti hot.fm semalam.
Tengok rambut tu, memang takleh sembunyi.

Tapi kan, sebenarnya lirik Awan Nano tu ada 'sesuatu'.
Pertama kali dengar memang agak pelik.
Dulu masa belajar Geografi, belajar tentang awan sirus, awan stratus, awan kumulus, kumulonimbus.
Takde pulak belajar tentang awan nano.
Dan bila dibaca balik liriknya, memang... ada sesuatu.
Awan nano tu rupanya 1 kiasan yang menjadi pelindung kepada seseorang.
Tak percaya?

Baca balik lirik Awan Nano ni.

Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri
Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu
Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu
Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu
Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu
Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu
Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu
Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu
Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu
Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu
Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu
Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu
Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Kan?
Begitulah kasih Herman Tino, seorang bapak.



30/01/2012

Fenomena awan nano

January 30, 2012 2 Komen
Semua dah sedia maklum Awan Nano nyanyian Hafiz AF menjuarai AJL ke-26 malam tadi. Ada jugak ler dengar sok sek yang tak puas hati dengan kemenangan tersebut. Ye lah, penyanyinya dari Sarawak. Padahal yang menang, lagu Awan Nano tu sendiri, iaitu lagu ciptaan sifu Datuk M. Nasir. Kekadang aku rasa rtis dari Sarawak selalu jer tak dilayan seperti artis dari Semenanjung. Bukan artis jer, even kalau aku sendiri ada tugas rasmi di Semenanjung pun selalu bertanya soalan yang pelik-pelik. Kekadang tu menyentuh sensitiviti betul.

Oklah, takmo emosi. Biarkan mereka dengan labu-labunya, Kalau Sarawak ni bukan salah 1 negeri dalam Malaysia, aku rasa Sarawak boleh kot. Ok, ok, enough. Nanti ada pihak yang sensitif. Jom layan pic Iman Madihah malam tadi. Bukan Ibu nya buat tau, mentang-mentang Awan Nano menang, tapi memang original rambut sama ngan Hafiz Awan Nano. Hahaha. Tak kuasa I nak menggolong rambut anak sekecil Iman macam tu.




Gambar-gambar diambil selepas makan oreo cheese cake malam tadi sempena santapan untuk menonton AJL. Hehehe.

Last but not least, Hafiz AF

26/01/2012

Aksi Noh & Mizz Nina di ranjang

January 26, 2012 5 Komen
Wow! Romantiknya. Matured pulak Noh bila bermisai. Memang photoshoot yang 'nakal' dan daring dari mereka berdua. Memang omputeh punya style!


Inilah konsep yang berani dari majalah WW (Wanita dan Wawasan) untuk Love Issue sempena bulan Februari ni. Macam baru pernah je ku dengar nama majalah ni.


Nampak sangat dah tak tengok pun majalah hiburan. Kalau ke kedai, mesti cari Pa Ma je. Al-maklumlah majalah ibu-ibu, ah, rupanya saya sedar diri saya bukan remaja lagi. Huhu.



23/08/2011

Nabila Huda tuntut cerai?

August 23, 2011 3 Komen

“Saya ke sini untuk membuat permohonan cerai kerana suami tidak mahu menceraikan saya. Saya sudah tidak mampu meneruskan perkahwinan yang berusia lebih tiga tahun ini.

“Saya tidak nafikan suami saya seorang yang baik cuma ada beberapa perkara yang menghalang saya meneruskan hidup bersamanya,” kata Nabila Huda Suhaimi yang mesra dipanggil Abil ketika ditemui di Pejabat Kadi Bahagian Perkahwinan, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi), di sini semalam.

Dia yang terkejut kehadiran jurugambar The New Straits Times Press (M) Bhd, (NSTP) di pekarangan pejabat Jawi berkata, dia ke Jawi untuk memfailkan permohonan cerai terhadap suaminya, Zaidy Zailani, 30, bagaimanapun tidak dapat berbuat demikian kerana tidak membawa sijil nikah.

Katanya, dia mahu menyelesaikan kemelut rumah tangganya secepat mungkin kerana masalah yang membelenggu dirinya dan suami berlarutan lebih dua tahun sebelum disahkan hamil lagi.

“Apabila melahirkan anak (Keisha) saya harapkan ada perubahan dalam perhubungan kami. Bukan itu saja, memikirkan kesihatan juga membuatkan saya menangguh hasrat hati.


Kredit to: Lulu Pages 


Tak sangka kan? Macam bahagia jer artis-artis kita ni, tapi sebaliknya? Mesti dah tak tahan lagi dah nak tunggu habis bulan Ramadhan tu.




18/07/2011

Tahniah Nurul Syuhada Nurul Ain

July 18, 2011 4 Komen
Tahniah kepada pengacara Majalah 3, Nurul Syuhada Nurul Ain yang telah selamat diijabkabulkan dengan jejaka pilihan hati, Raja Amir. Hensemnya husband dia. Sama cantik, sama padan.

Sah sudah
The Binjai On The Park - majlis akad nikah berlangsung

Baju tu lawa tapi tak tau bila masa dia pakai
Pre-wedding photoshoot - sempoi jer

Nice - macam video klip jer
Last but not least - perfect couple
Semoga berbahagia dan berkekalan hendakNya. Amin.



Kredit: The Photographer Studio & Gallery



25/06/2011

Zon Inggar bersama Kak Lehot

June 25, 2011 6 Komen


Minggu tok nang gago urang kat FB ngan Kak Lehot tok
Baruk ari tok dapat mukak rah YouTube
Nang perey eh!
Cerobeh do mulut Kak Lehot eh!

Episod jodoh tok nang sentap lah
Nang mena kata Kak Lehot
Arum bulak haus tangga umah rempuan diturun nait
Tapi sik juak nikah²

Bah nengar gik nun kerepak Kak Lehot
Pisan!
Hahaha


23/06/2011

Baju sama pun nak kecoh

June 23, 2011 3 Komen

Tersengeh sorang saya bila baca Oh!Bulan
Yusri KRU didapati mengenakan baju yang sama semasa dating dengan Erra Fazira
Dan sekarang dengan Lisa Surihani pulak
Memang baju oren yang sebijik sama
Ye la takkan dia beli 2 pasang yang sama warna kan?

Baju sama pun kecoh
Kesiannya jadi orang glamer ni kan?
Semuanya jadi bahan perbualan
Nasib kamulah Yusri
Dah dapat pun awek-awek hot
Tak pernahnya tak hot
Daripada Syasya Elite, Wardina, Erra Fazira (ex-wife), Maya Karin, Fasha Sandha
Dan yang terkini Lisa Surihani

Err... ada yang tertinggal?
Atau ada yang tersilap?


30/03/2011

Jackie Chan meninggal dunia?

March 30, 2011 5 Komen
Heboh! Antara percaya & tak percaya je. Biar benar Jackie Chan meninggal. Rupanya khabar angin jer. Ayah dia la yang meninggal sebenarnya.

LOS ANGELES 30 Mac – Laporan yang menyatakan pelakon terkenal, Jackie Chan telah meninggal dunia adalah tidak benar dan beliau masih hidup dan sihat ketika ini, bertentangan dengan khabar angin yang tersebar di Internet semalam.

Laporan yang menyatakan pelakon seni bela diri terkenal melalui filem “Police Story” itu meninggal dunia akibat serangan jantung menyebabkan ramai peminat setianya terkejut.

Laporan daripada laman web Yahoo!7news dan berita Australia sebelum ini menyatakan pelakon itu meninggal dunia akibat serangan jantung di hospital Los Angeles. – Agensi



Ibu Iman: no komen...


22/03/2011

Si seksi Miera Liyana

March 22, 2011 7 Komen

Geli-gelemam aku tengok baju yang Miera Liyana ni pakai. Hampir menampakkan tetek. Er, siapa Miera Liyana ni? Ala... yang berlakon cerita 'Kamelia Katrina' di Astro Ria tu, yang berlakon jadi adik tiri Elyana. Dalam cerita tu nampak ayu je dia, macam gadis Melayu terakhir gitu. Tapi...

Berikut ialah kenyataan mohon maaf Miera Liyana kerana berpakaian sedemikian:
Saya memohon maaf kepada yang tidak menyenangi apabila melihat saya berpakaian seperti ini. Saya tidak sempat mencuba terlebih dahulu pakaian ini kerana baru mendapatnya daripada pereka fesyen pada pagi tadi. Saya sendiri yang memilih pakaian ini kerana nampak sangat cantik dan lain dari lain. Tak sangka pula apabila pakai, jadi seperti ini. Kalau saya pakai tiub, nampak tak cantik pula sebab pakaian ini terdedah di belakang. Saya bersedia menerima teguran orang ramai dengan terbuka tentang pakaian saya ini dan berjanji tidak akan melakukan kesilapan yang sama.
Logik ke alasan macam tu?



Ibu Iman: nya sik rasa 'berangin' ka makei baju camya ooh?


25/02/2011

Aras kognitif dan taraf hidup

February 25, 2011 8 Komen
Dato' Siti dah melebarkan sayapnya ke bidang pengacaraan pulak.
Korang tengok tak talkshow terbaru Siti tu?
Kat Astro Ria
Saya tak tengok habis, saya tengok sikit jer
Tapi nampak lah Siti agak gugup dan nervous masa interviu Tun
Ye lah, sape yang tak nervous nak interviu orang macam Tun

Semalam masa slot 'Action Research' speaker kami ialah seorang Dr
Masa tu kami tengah berbincang tentang level kognitif
Tiba-tiba kan...

"You all tengok tak rancangan Dato' Siti yang interviu Tun tu? Saya kesian tengok dia (Siti)"

Tiba-tiba jer kesian kat Dato' Siti
Apa kes?

"Kesian dia, nampak sangat level kognitif dia rendah, nampak sangat dia nervous. Saya bukan nak rendahkan pendidikan dia, tapi dekat situ kita sendiri boleh tengok, orang yang level kognitif rendah akan tak konfiden bila berdepan dengan orang yang macam Tun (level kognitif tinggi). Ye lah, Dato' Siti tu setakat SPM jer kan? Saya tak rasa pun dia berjaya interviu Tun. Pengetahuan dia belum mencukupi untuk nak bertanya soalan dengan orang seperti Tun. Lainlah kalau Oprah, Aznil ke. Mereka tu memang dah diketahui kognitif tinggi."

Hmm...

"Tapi, dia (Dato' Siti) hanya sesuai menyanyi kerana bakat dia memang menyerlah di situ. Ingat, Teori Gardner! Manusia ada 9 kecerdasan. Dan dia(Dato' Siti) mempunyai kecerdasan muzik."

Tapi, memang betul lah. Korang pernah tak mengalami situasi takde idea nak cakap bila berdepan dengan orang yang berpengatahuan luas? Haaa... sebab kita manusia ni level kognitifnya tak sama. Dah tu, ada 9 cabang pulak tu. Sebab tu kalau bersosial, adalah baiknya kita bercampur dengan orang bijak pandai, sebab secara tak langsung kita boleh 'curi' sedikit pengetahuan dari mereka. Kan? Kan?

Kesimpulan kat sini, sangatlah penting untuk kita mengupgrade diri sendiri daripada baik kepada yang lebih baik. Sesambil kita blogging cerita pasal anak, pasal rumah, pasal perasaan, jangan lupa untuk follow blog-blog yang berunsur pengetahuan dan ilmiah. Contoh la yang paling simple, kalau tak pandai masak, google jer, semuanya ada kat internet ni. Tak tau masak nasik goreng, kat You Tube ada! Daripada tak pandai kan dah jadi pandai. Suami pun makin sayang. Senyum memanjang jer lah.

Dato' Siti nak jadi Oprah? Belum sampai ke tahap tu lagi.
Dan kalau diperhatikan manusia-manusia bijak pandai di dunia ni (mempunyai aras pemikiran tinggi) semuanya kaya-raya, contoh Mark Zuckerberg. Bijak lah tu kan, rambut takde uban lagi dah boleh mencipta 1 generasi baru, generasi Facebook. Korang pandai ke nak buat Facebook? Huh, saya pun tak pandai. Hehe. 

Contoh 1 lagi, Dato' Siti lah. Aras pemikiran dia yang tertinggi ialah cabang muzik, tengok, kaya tak kaya? Hehehe..

Nak lagi contoh, Dato' Nicol David. Aras pemikiran tertinggi ialah kinestatik. Dengan memanipulasi bakatnya dalam skuasy, sekarang dah pegang title 'Dato' walaupun umur masih setahun jagung.

Lagi? Korang pikirlah sendiri.

Tak semestinya tak pandai di sekolah, tak pernah belajar kat u, kita tak boleh hidup kaya, kalau kita tau aras kognitif kita di cabang mana, dan bijak memanipulasinya, insya Allah, kita boleh. Siapa yang tak tau Kek Lapis Dayang Salhah? Haa... buat kek lapis jer tu, boleh jadi terkenal seperti sekarang.

Anda bila lagi? 




Ibu Iman: rasa macam nak sambung belajar lagi... tapi bagi peluang Ayah Iman dulu lah :)



07/02/2011

Busana Pengantin Elyana

February 07, 2011 6 Komen
Elyana dah nikah rupanya
Delay agaknya flight AA
Ahaks..
Kesian kan saya?

Tapi, saya bukan nak cerita pasal majlis kahwin Elyana
Nak cerita pasal baju nikah dia
Mak aii... saya sukaaaaa bangat
Kalernya memang nice, tip-top
Dalam hati, kenapa saya tak terfikir nak pakai kaler tu dulu ek?
Senang jer jawapan, saya heart merah.
Titik


Cantik kan?
Berjuta kali lah like!
Bunga-bunga putih yang timbul tu
Oh, sukanya!


Elyana pun cantik
Lama dah tak dengar cerita Elyana


Nice shot!
Ini masa majlis sanding agaknya.

Inilah suami Elyana
Ni confirm masa akad nikah

Sumber adalah dari Hatta Dolmat
Menurut Hatta, baju Elyana ni takdelah sampai berpuluh-puluh ribu
Boleh caye ke tak ek?
Tapi serius, design Hatta Dolmat memang ada class!


Ibu Iman: munlah nya mok design sigek jak baju k nikah adik ku kelak ohh... pakei kakak pengantin... haha


06/02/2011

Nurul AF2 dah selamat menjadi tunangan orang

February 06, 2011 1 Komen
Ingat lagi tak dengan Nurul AF2?
Alaaa... yang kecik-kecik, comel-comel tu..
Yang Kaer suka tuuuu..
Oops... terlebey sudah


Ingat? Tak ingat?
Takpelah..

Tapi..
Ehem.. saya memang minat dia
Dari minat terus jadi kawan
Dia pernah dinner kat umah
Nya suka gilak makan kasam koh..
Hehehe..

Lama dah tak jumpa Nurul
Tup-tup member kepada Nurul update status kat FB yang Nurul dah selamat bertunang
Dalam Utusan Sarawak pun ada berita Nurul bertunang
Alhamdulillah, dia dah menjadi tunangan kepada Mohd Munzil pada 5 Februari hari tu
Tahniah Nurul!

Menurut sumber dari Utusan Sarawak tu, Munzil yang berasal dari KL ialah pensyarah sebuah IPTA
IPTA mana tak tau ler pulak
Baru jugak diorang ni  kenal tapi jarang jumpa
FB jer lah yang mengeratkan hubungan mereka
6 bulan kenal dan berkawan then masa new year hari tu Munzil telah melamar Nurul

Munzil: Nurul, kitak mok sik kawen ngan kamek?
Nurul: Kamek? Kawen ngan kitak? Ne tauk nya..
Munzil: Mek nanyak menar tok..
Nurul: Menar lah. Mun kitak menar, tanyaklah ngan mak mek oh
Munzil: Aoklah. Lak mek nyuruh mak mek agak mak kitak. Kitak bertunang lok ah.
Nurul: Haih.. haih..
Munzil: Kamek dah madah tek nak, kamek serius.
Nurul: Baiklah (tune ala-ala Sinchan)
Munzil: Aie... jaik kitak eh. Mek cubit pipi kitak lak.
Nurul: Cubit lah, macam lah mek takut.
Munzil: Aokkk... ceredit kitak ya. Lam telepon berani lah kitak.

(Iskk.. sembang dalam telefon rupanya....)
Hahaha.. bajet macam si Munzil tu pandai speaking Serawak
Tapi dialog tu rekaan semata-mata jer
Jangan marah k.. huhu

Semoga Nurul dan tunangan tabah menghadapi dugaan darah manis semasa bertunang
Tahniah, Nurul!!

Ibu Iman: jangan ditanyak di mana ku menghilang... paham-paham jak lah cuti.. blog pun cuti.. hihi



30/01/2011

Dil Use Do (Shammi Kapoor & Hemma Malini) vs SMS (Ria Amalia)

January 30, 2011 6 Komen
Mulanya Ayah Iman nak try nengok 'Ngangkung' yang baru habis didownload tapi file corrupt pulak dah. Kensel. Tapi ada cd Andaaz pulak depan mata. So layankan ajer,  best gak hujan² gini nengok lagu² dalam filem hindustan tahun 1971 tu. Lama tu, saya pun tak lahir lagi. Ooops, mak ngan bapak pun tak kawen lagi la. Ayah Iman pun sama tak wujud lagi kat dunia ni. Hihihi.

Lagu 1 ialah Dil Use Do, lagu yang kat bawah ni. Korang dengar la dulu, lepas tu baru saya bagitau.





Dah abis dengar? Familiar tak lagu Indon yang sebijik sama dengan lagu ni? Haaa... kan? Kan? Kalau yang tak tau lagu SMS, cuba plak tengok VC kat bawah ni.




Rupanya lagu SMS ni diciplak dari lagu filem Andaaz. Takde la hebat mana pun Indon tu. Hari tu heboh cakap Misha Omar copy lagu apa entah dari Indon. Tu kalau tak silap la. Malas nak ambik tau. terbaca  sikit jer kat blog gosip artis. Rupanya.... diorang pun copy lagu hindustan, takde sape pun heboh.

Ibu Iman: sik suka mun Ahmad Dhani jadi pengetua AF musim akan datang tok...


28/01/2011

Anda seorang 'Camwhore'?

January 28, 2011 5 Komen
Anda suka snap gambar sendiri?
Lepas tu upload ke FB atau Twitter?
Haaa... andalah orang yang dicari-cari.

Anda ialah seorang camwhore!!!
Hihihi..

Tau tak siapa yang berkongsi hobi dengan anda?
Datuk Siti Nurhaliza.

Kredit to twitter Siti Nurhaliza
Empunya wajah cantik ini amat gemar meng-upload gambar di laman twitter sebagai pengubat rindu buat peminat. Selain itu, ramai juga yang merasakan mereka berasa lebih dekat dengan Siti Nurhaliza selaku penghibur no.1 tanah air. Tiada lagi kompromi atau protokol untuk mendekati artis kesayangan mereka. Nah 140 patah perkataan, kemungkinan besar Siti Nurhaliza akan menjawab sahutan anda.

Sumber: OhBulan


27/01/2011

Fasha Sandha, what you give, you get back, dear..

January 27, 2011 7 Komen
Hihihi. Mau gelak jahat dulu. Seronok tau follow kisah cinta Fasha Sendat dan Jejai. Dulu kata Nora Danish 'perampas' Jejai dari dia. Ye la dia buat statement dia yang kenal Jejai dulu daripada Nora Danish. Tup tup.. sekarang ni apa sudah jadi??? Manyak kisian oooh. Hihihi... gelak jahat lagi.

Itu la. Orang cakap, what you give, you get back. Hihihi.. gelak lagi. Apa yang bagus sangat Jejai tu? Manyak duit? Sendiri mau ingat duit bukan segala.

Lagi.. orang manyak cakap, restu orang tua itu penting. Dulu pernah terbaca yang bonda si Jejai ni memang tak berapa nak berkenan dengan si Fasha Sendat. Tengok la gambar kat bawah, walaupun dah bercerai-berai tapi asik nak bawak bekas menantu bercuti sana-sini. Mana tak jeles Fasha Sendat kekasih hati si Jejai. Isk.. isk.. isk..



Walau bagus mana pun lakonan si Fasha Sendat, kat rumah kami ni memang haram tengok cerita dia. Harus ditukar ke chanel lain kalau muka Fasha Sendat muncul kat depan tv tu. Meluatlah dengar suara sendatnya tu. Ditambah lagi dengan kes² peribadinya daripada dulu lagi. Dulu pernah jugak heboh kes narkoba. Ingat? Tak ingat? Hehehe. Dia cakap dia cuma pergi rumah kawan jer. Tapi, tak siapa pun tahu kan? Tengok Radhi  OAG, berapa tahun dah menagih, baru sekarang terkantoi masuk rumah Pengasih.

Sekarang, wait & see saja lah. Kita layannnnnn jer kisah² percintaan artis ni. Hihihi.


Fasha Sendat jadi covergirl untuk majalah ni. Mesti hangat di pasaran kan? Kempunan dia nak nikah ngan Jejai. Mungkinkah mereka bersatu kembali? Eceh eceh..


Ibu Iman: Hanya mampu gelak² jer..


24/01/2011

Nur Kasih: Hero dan heroin nafi tinggal serumah

January 24, 2011 1 Komen

 KUALA LUMPUR 19 JAN 2011: Baru sahaja menginjak populariti, nama aktres Tiz Zaqyah tidak henti diselubungi kisah kontroversi. Satu per satu kisah kurang enak mengenainya diperkatakan bermula dengan kisah cintanya bersama aktor Remy Ishak, diikuti kisah dicop sebagai penganggu cinta Fasha dan kekasihnya Jejai, dan selepas itu gosip menagih cinta anak golongan kenamaan (VVIP) pula kedengaran.

Belum pun surut segala kisah tersebut, nama Tiz kembali menjadi tumpuan apabila kisah cintanya bersama Remy dibangkitkan semula. Keintiman mereka semakin dihidu masyarakat umum malah kedua-dua pasangan utama drama Nur Kasih itu kini dikatakan tinggal serumah pula.

Menafikan perkara tersebut jelas aktres berusia 22 tahun itu, kisah duduk serumah dengan Remy merupakan satu fitnah yang nyata.

"Saya memang berkawan dengan dia. Memang dia pernah datang dan melepak di rumah saya tapi bersama rakan-rakan lain. Bukan dia sahaja yang datang bahkan kawan-kawan lain pun sama juga. Saya pun tak faham bagaimana kisah ini timbul kalau ada bukti mengatakan kami duduk sekali saya harap orang yang membuat cerita itu mengemukakan buktinya," katanya ketika ditemui pada majlis preview telemovie, 7 lagu yang diadakan di Mutiara Damansara, di sini, malam tadi.

Mengakui lelah dengan segala fitnah yang melekat pada dirinya, Tiz berkata dia semakin lali dengan permainan khalayak yang berkecimpung dalam bidang seni ini.

"Saya bosan dengan apa yang berlaku kerana segala cerita yang disebarkan tidak benar. Tapi amat sukar untuk saya mempertahankan diri sendiri kerana yang bercakap terlalu ramai. Namun saya bersyukur kerana masih ada keluarga dan rakan-rakan terdekat yang mengerti dan mengetahui siapa saya sebenarnya," jelasnya lagi.

Berdoa sentiasa dikuatkan hatinya oleh Ilahi, wanita berbintang Scorpio ini menjelaskan cinta masih belum bertamu dalam dirinya sementelah dia masih lagi muda dan banyak lagi perkara perlu difokuskan.

"Fokus saya kini hanya untuk kerjaya. Masih banyak perkara yang perlu saya lakukan untuk memperkembangkan kerjaya dan diri saya. Saya masih muda dan belum terfikir ke arah cinta.Biarlah masa dan waktu menentukannya," katanya mengakhiri perbualan.

Ibu Iman: suka tengok Tiz berlakon dalam Asmaradana


Sumber: murai.com.my