Anak-Anak Soleh Beraya

Cerita throwback hari raya ke-8

Tiba-tiba mereka bertiga ni semangat nak beraya di rumah jiran-jiran selorong. Siap buat jadual lagi rumah siapa yang nak pergi dulu, no 2, no 3 dan seterusnya. Macam biasa mestilah Abang yang jadi mastermind, Awan dan Alan pengikut setia. Dan Amirul dan Aydin mesti ada dalam list jugak.

Lepas maghrib dah kecoh bersiap nak beraya.

Di rumah rakan mereka, Aqreel (berbaju krim). Biasalah tuan rumah snap gambar dan share dalam whatsapp group lorong. Haha!

Di rumah Uncle Biduan.

Bila ada rumah yang tiada orang, apalagi beraya di rumah sendiri je lah. Sambung main PS pulak. 

Begitulah anak-anak, happy sentiasa. Semoga terselit memori beraya bersama kawan-kawan di zaman kanak-kanak mereka.



 

12 Comments

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥

  1. Bagus, ni mesti kejiranan geng bas sekolah jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua x sama sekolah tp geng main bola dan badminton dpn rumah πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  2. Bagus gini, dapatlah rasa sikit suasana raya kita zaman budak dulu. Ada la memori.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah yg kami laki bini nak diorg rasa kak.. sbb kami suka bercerita zaman ibu ayah ms kecik dan diorg pn teringin jugak πŸ˜…

      Delete
  3. Bagus sangat budaya gini diterapkan kpd anak²... Selain jadi kenangan, dapat juga kenal jiran-jiran...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg semua jiran kenal muka-muka ni anak kpd sapa πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  4. pandai depa beraya rumah kawan-kawan, mujur jiran selorong mudah nk update bukan ke tempat yang jauh2 kak

    ReplyDelete
  5. comel comel belaka. nanti tahun depan buat mcm ni lg tauπŸ‘πŸ‘

    ReplyDelete
  6. Bila kakmim cerita ni, baru teringat, tahun ni, takde pun budak-budak datang beraya di rumah. Jiran-jiran semua, anak-anak dah besar. :)

    ReplyDelete
  7. Kita masih beraya hingga raya haji nanti.. 😊

    ReplyDelete
  8. Ah,,,masa kecil memang indah, penuh tawa, belum ada beban hidup.
    Anak-anak dalam foto-foto diatas demikian ceria dan bahagia. Terlihat dari senyum dan ketawanya yang lebar..

    Salam persahabatan,

    ReplyDelete
  9. bagus mcm ni.. sbb budak2 sekarang x ramai yg nak gi beraya mcm ni..

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

Contact Form