Dr Cha Finale

Haaaaa...
Boleh dah say good bye dengan Dr Cha kan? 
Amacam puas hati tak dengan ending Dr Cha?


Akhirnya Dr Cha happy, pemindahan hati kali kedua yang diderma oleh suaminya berjaya.
Dia bercerai dengan Dr Seo.
Dr Seo pun break up dengan Dr Choi.
Dr Choi pun akhirnya dapat move on dan menyambung legasi hospital peninggalan ayahnya.
Cinta Dr Roy ditolak.
Mak mertua Dr Cha kena scam, inilah orang tua yang tamak selalu rugi.

Banyak iktibar daripada kisah Dr Cha ni.
Perempuan ni bila dah tawar hati macam tu lah.
Dia akan jadi lebih selfish, akan mengutamakan dirinya dahulu.
Tapi sebenarnya selfish ni lebih kepada self-love, ya, sayangi diri sendiri dulu.
Sampai bila nak kena tindas oleh orang yang kita sayang kan?
Tapi yang bagusnya mereka masih lagi berbaik demi anak-anak.

Siapa kata bila dah bercerai hidup dah tak ada arah tuju? Beginilah, bila nekad bercerai bermakna hidup baru nak bermula. Macam Dr Cha, masa mudanya dikorbankan untuk keluarga tapi bila bercerai dia bangkit semula untuk menggapai cita-citanya. Karier yang dulunya tergendala kerana lebih mementingkan keluarga pun semakin menyinar setelah berpisah. Memang respek sangat kalau realiti macam ni kan? Nasib baik jugak ada aset yang mak mertuanya beli yang dinamakan dengan nama Dr Cha. Best sangat konsep klinik dan cafe Dr Cha. Siap ada kebun sayur lagi di atas roof top bangunan. 


Kesimpulannya memang puas hatilah. 
Walaupun ada jugak scene yang ternangis. Hahaha!
Now kita boleh fokus dengan Dr Romantic,  alahai.. saya baru nak marathon season 2.
Sabar ye Dr Kang, dengar cerita finale season 3 ada Dr Kang.
I miss you Dr Kang!!


 

11 Comments

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥

  1. yezza.. MA pun habis dah tgk malam tadi. memang puas hati sgt..walaupun ending x spt yg diharapkan..Doc Cha x bersama ngan Doc Roy but... happy. sbb doc cha berjaya & success dgn cara dia sendiri. walaupun dah bercerai, still baik ngan ex husband dia. puas hati sgt la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah... walaupun agak ralat jugak dgn cinta dr roy yg ditolak tp good for dr cha... dia berhak utk memilih bahagia

      Delete
  2. mbul belum pernah tonton drama korea ini kak..sepertinya drama korea yang berkutat pada latar belakang profesi tertentu cukup seru juga ya kak tuk diikuti...konflik antar tokohnya yang sudah berusia matang nampaknya lebih kompleks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya... jalan ceritanya dekat di hati mungkin mirip dgn realiti

      Delete
  3. Alaaa... kita dah tahu la apa jadik ni.. hahahaha. Belum sempat nak tengok, sibuk bercuti.

    ReplyDelete
  4. Kamek dgn kakak kamek berteka-teki ending Dr Cha tok. Kmk padah kali Dr Cha ninggal tapi kakak kmk padah x mungkin sebab cerita tok mesej nya tentang women empowerment. Benar padah kakak kmk hehe. Tapi kmk x berapa puas hati gilak endingnya sebab BFF Dr Cha ya dari awal cerita sampai episod terakhir sik jumpa2 juak pasangan hidup hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib xda plot twist πŸ˜… tedah juak bff nya dh perfect life nya, kacak, kaya tp kmk xmok juak nya dgn dr roy πŸ˜‚ mmg mcm ya lah life.. ada org rezeki sia tp xda rezeki di sitok

      Delete
  5. puas hati..pada muka dr.seo. dua dua melepas.

    ReplyDelete
  6. asyik tgk cerita ni trending tapi tak penah tau pasal apa

    ReplyDelete
  7. sy belum tgk.lagi tp dah baca komen komen dan review org ramai. ramai puas hati dgn cerita ni dan ending nya... walaupun hero heroin bkn BBNU tp.lakonan dan penghayatan mrk sgt mantappp ni antara komen yg sy baca laaπŸ˜€

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

Contact Form