Follow Us @soratemplates

Showing posts with label Fashion. Show all posts
Showing posts with label Fashion. Show all posts

06/05/2021

If You Believe by Mary Kay - Recommended!

May 06, 2021 14 Komen

Suka bau perfume Mary Kay yang baru ni tau! Wanginya menepati citarasa saya. Tak menyesal beli. Botol pun aumm! 

If You Believe ni launch di sistem hari Sabtu lepas. Sejam je terus OOS. Saya dah remind adik masuk chart awal bila tiba je masa tu terus check out. Haha! Kalau tak, memang tak sempat lah.


PWP dapat beg hitam menawan ni dengan harga RM25 je. Kualiti material best giler. Kerana beg ni lah nak beli perfume ni tapi bonus, perfume pun bau sedap jugak. Berbaloi jer rasa dengan Mary Kay. Tambah-tambah lagi kalau dah member. 

Plan nak guna bawak bekal je nanti lepas raya. Hihihi.

Ada ke yang dah habis perfume? Grablah If You Believe ni memang berbaloi. Baunya fresh & manis. Tapi 17 Mei nanti baru start postage balik sebab item sekarang memang OOS di semua warehouse. 

Kalau ada yang nak order dari saya boleh je, nanti Mary Kay akan terus pos dari warehouse yang berhampiran lokasi korang.



23/01/2021

Last Self-Reward 2020

January 23, 2021 22 Komen

Last self reward untuk tahun 2020. Beli dengan trusted PS masa Christmast Sale 2020 dulu. Sakit pulak mata tengok sebaris nama yang tak lurus macam tu, tapi apa boleh buat. PS cakap space kecik. Hmm..


Kakmim boleh dikatakan gila handbag jugak. Tak kisahlah murah ke, mahal ke, kalau rasa nak reward diri sendiri akan beli jugak. Bak kata mak Kakmim, "untuk melekat duit". Iyolah tu.


Awal tahun 2021 hari tu Kakmim ada cakap pada diri sendiri, tahun ni nak kurangkan self reward macam ni. Kurangkan beli baju, beli tudung, beli handbag, beli jam. Kasut.. Kakmim jarang beli sebab Kakmim sejenis yang akan pakai sampai betul-betul uzur. Sebab tu suka beli yang branded sebab tahan lama dan paling penting selesa. 


Hari ni 23 hari di tahun 2021. Sampai bilakah Kakmim bertahan? So far baju takde beli online cuma tudung tu ada pre order. Oops. Handbag takde, jam takde. Shopee pun takde. 


Doakan ye bertahan sampai hujung bulan. 

03/08/2020

Ice Forever

August 03, 2020 0 Komen
Hari Selasa yang lepas, 28 Julai 2020..

Situasi: Balik kerja, Encik Suami baru sampai rumah

Encik Suami: Nak surprise ke tak? Jawab Yes or No je
Kakmim: No. Malas la nak surprise². Cepat bagitau apa dia.
Encik Suami: Betul taknak surprise?
Kakmim: Ala... bagitau jer la sekarang
Encik Suami: Okay, nah kunci kereta.. bukak bonet belakang
Kakmim: Malas la.
Encik Suami: Ala... pegi jer la..

Terpaksa jugak la keluar umah, bukak bonet kereta belakang. Kosong je. Tapi... eh macam ada sesuatu jer yang familiar di bahagian dalam sana. Paper bag Ice Watch!!! Apa ni? Apa ni? 😆 Dia buat surprise la pulak. Terus masuk dalam, tak sabar nak tengok Ice Watch collection mana yang pulak dia beli. Memang dalam minggu sebelum tu meroyan nak beli collection green theme tapi memandangkan kes Covid-19 yang tiba-tiba mencanak naik tak berani pulak nak ke sana ke si mari.


Tadaaaa!! Tetiba da paper bag pulak, 2x beli sebelum ni takde pulak, yang 1st dulu jer dapat paper bag hitam ni tu pun masa Encik Suami beli di KL sana.

Inilah dia Ice Forever 💖 tanda cinta sejati beliau lah kot.. hahaha. Walaupun Kakmim dah ada koleksi Ice Watch yang warna hitam tapi dah Encik Suami belikan, kita terima dengan hati yang terbuka je la 😄

Macam pernah saja ku lihat ya, rupanya sama dengan Ice Watch beliau, cuma yang collection ni ada tarikh. Encik Suami punya takde tarikh dan tali pun tak sama.


Ehem.. macho tak? 😂😂😂

Dulu masa 1st birthday masa kapel dulu, Encik Suami pun hadiahkan jam jugak. Masa tu jam tangan Elle. Hehehe. Jam tu ada lagi kat rumah sekarang. Tapi dah takde bateri. Hehehehe.

06/07/2020

Verify Batu Kristal Swarovski Anda di https://www.crystals-from-swarovski.com/

July 06, 2020 0 Komen
Yuhuuu happy Monday uols!! Kegilaan membeli Ice Watch kembali lagi. Baru minggu lepas rembat Ice Ola, weekend ni rembat Ice Cosmos pulak. 🙈 

Reason tak sabar nak rembat new collection ialah senang nak matching kaler baju. Hahaha. Nasib la laki I jenis melayan jek. Malah diberikan galakan yang padu lagi tu. Ye lah I guna duit I sendiri, bukan duit dia. Hihihi.

Mulanya nak beli yang Summer Collection, light purple, dalamnya floral design tapi saiz Medium pulak. Kakmim tak berapa suka pakai jam oversize di tangan sebab tangan jenis kecil jer tetiba plak jam yang lagi besar dari pergelangan tangan. Tak suka... tak sukaaa.

Tetiba mata tertumpu ke arah sesuatu yang bergemerlapan. Jeng jeng jeng! Nasib ada kaler pink!! Sebab memang target nak tambah koleksi untuk matching dengan baju² bertemakan merah & pink. Tadaaa! Kita tengok spec dia dulu ye.

Inilah spesifikasi koleksi terbaru yang telah menawan hati. Ada batu Swarovski tau. So sweettt 😍

Nama collection ni Ice Cosmos - Pink Shades. Glittering gitu kalau kena cahaya sebab ada batu swarovski. Eh, tahukah anda kita boleh semak samada batu swarovki tu tulen ke idok? Pegi je ke website yang ada di tag jam tu.

 Dah try verify kat website tu, so jawapan balasnya seperti di bawah ni.

Haaa... gitchu... kata Kak Lina Pom Pom.

Puas hati dah dapat idaman di hati. Nak memburu koleksi untuk matching baju² hijau pulak sekarang. Hihihi.

Berminat ke dengan Ice Cosmos ni? Cer usha kaler lain pulak manalah tau ada yang berkenan di hati. Kakmim beli ada diskaun 20% + baucer RM50 dan dapat free gift cap Ice Watch lagi. 

Yang mana satu idaman kalbu? Biru ni lawa kan? Memang macam bintang² di angkasaraya sana.

Tengok cap yang #anakno2 pakai tu? Itulah cap free masa beli si Cosmos weekend tu. Hihihi.

Kalau uols terbeli si Ice Cosmos ni, jangan lupa komen kat sini tau!. Hehehe. Bye!

29/06/2020

Ice Glam Black vs Ice Ola Dazzling Blue

June 29, 2020 0 Komen
Duluuuuu.... saya peminat Swatch. Entah sekarang selesa pulak dengan Ice Watch. Senang dijaga, harga pun berpatutan, nak lagi patut, beli masa ada sale tapi for sure lah dah tak terlalu baru lah kan. Tapi takpe, as long as boleh beli.

Last weekend semasa di Vivacitu terlalu kiosk reseller Ice Watch, boleh pulak tertengok koleksi Ice yang display kat situ. Adoi la, menarik sungguh, kaler ceria betol, hyper color semuanya. Dijamin acah² look young kalau pakai ni. Kah kah. Ye la tahun depan dah 4 series, macam manalah anggapan orang umur dah meningkat ke angka 4 ni kan?

Belek punya belek, tersuka pulak dengan si Dazzling Blue. Sekarang musim² tersuka kaler biru pulak, nak beli baju ke, hand bag ke, kasut ke mesti tengok biru dulu, tapi dark blue lah. Tudung pun macam tu jugak, tak tau lah. Faktor umur kot. Kalau dulu mesti suka merah, sekarang kalau tak biru, coklat. Kaler rasmi Kakmim kata Ayah Iman. Heheh.

Tadaaaa... my Ice Ola, si Dazzling Blue 😍

Perasan muda kan? Kaler budak sekolah sungguh.

Ice Ola ni koleksi ke-2 Ice Watch saya. Tahun lepas dapat Ice Glam Black dari Ayah Iman. Hadiah hari raya tahun lepas. Hihihi.

Kaler ni dewasa sikit lah. Black & rose gold, feminin sikit feeling 😊

Suka pulak dengan Ice Watch ni, box pun lawa. Boleh dijadikan tabung. Si #anakno2 asik mintak jer nak buat tabung tapi ibunya kedekut takmo kasi. Hahaha.

Change You Can yang oren & rose gold tu boleh bukak untuk buat tabung. Tapi nasiblah anak oi jumpa mak kedekut ni. Biar dia simpan dalam almari daripada bagi kat anak. 

Si Glam dah ada kawan dah si Ola. Hehehe

Yang ni I love sangat² 😍😍😍😍

Tapi saya ni bukannya collector tegar jam pun sebab saya jenis yang setia. Kih kih. Setia pada yang satu je. Jam Swatch kesayangan saya dulu beli tahun 2012 baru je ganti tahun 2019 dengan Alba. Entah kenapa si Alba rose gold tu boleh hilang pulak. Sampai sekarang tak pernah jumpa, tak tau lah dia pergi mana.

Kalau adik saya, memang collector jam, pakai jam ikut kaler baju. Hahaha. Saya takde lah sampai macam tu sekali. Cuma sekarang kekadang pakai jugak Xiomi Band tu, kalau rasa nak aktif la. Tu pun Ayah Iman yang punya tapi dia bagi saya pakai so terus synchronize ke henpon saya lah, apalagi. Hihi.





10/10/2010

Cara Memakai Shawl Anting²

October 10, 2010 0 Komen
Sekarang ni macam² trend shawl yang ada di pasaran.
Ada yang murah, ada yang mahal.
Tapi sekarang saya sangat suka shawl anting².
Sangat mudah dipakai.
Lilit² jer, siap.
Cantik lak tu.

So kat bawah ni ada 3 cara untuk memakai shawl ni.
Kredit kepada Ika Radiusite