Follow Us @soratemplates

23/01/2021

Last Self-Reward 2020

Last self reward untuk tahun 2020. Beli dengan trusted PS masa Christmast Sale 2020 dulu. Sakit pulak mata tengok sebaris nama yang tak lurus macam tu, tapi apa boleh buat. PS cakap space kecik. Hmm..


Kakmim boleh dikatakan gila handbag jugak. Tak kisahlah murah ke, mahal ke, kalau rasa nak reward diri sendiri akan beli jugak. Bak kata mak Kakmim, "untuk melekat duit". Iyolah tu.


Awal tahun 2021 hari tu Kakmim ada cakap pada diri sendiri, tahun ni nak kurangkan self reward macam ni. Kurangkan beli baju, beli tudung, beli handbag, beli jam. Kasut.. Kakmim jarang beli sebab Kakmim sejenis yang akan pakai sampai betul-betul uzur. Sebab tu suka beli yang branded sebab tahan lama dan paling penting selesa. 


Hari ni 23 hari di tahun 2021. Sampai bilakah Kakmim bertahan? So far baju takde beli online cuma tudung tu ada pre order. Oops. Handbag takde, jam takde. Shopee pun takde. 


Doakan ye bertahan sampai hujung bulan. 

22 comments:

  1. semoga dapat menahan diri daripada shopping..hehe

    ReplyDelete
  2. Sementara ada rezeki, anak-anak belum memerlukan belanja yang besar untuk belajar,beli jer Mim...self reward ni boleh memberi mood ceria & semangat untuk bekerja.. Hihihi.. Kasi bakar sikit... Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesungguhnya.. racun itu benar.. huwaaa πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜‚πŸ€£πŸ€£πŸ€£

      Delete
  3. chaiyokkk mim hehehe....!!! kira azam 2021 ke tu :p

    ReplyDelete
  4. Self-reward.
    Ema kalau nak self-reward, Shopping groceries atau bahan nak baking ♪(´▽`)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn lupa cuci mata di kedai saka (eco) hahahaha

      Delete
  5. Alahaiii..spoil kecantikan dia bila senget tu. Sakit juga mata tengok. tapi sebab dah beli, pejam mata je lah kan.
    Pasti boleh kakmim..Saya pun shopping barang keperluan je sekarang :) tahan gak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga bertahan.. chaiyokkk fiza.. kita boleh

      Delete
    2. marilah kita bertahan bersama sama :)

      Delete
  6. Tedah. Sakit juak mata nanga nak senget kedak ya nak o. Kitak sama macam kamek, Suka beli brg branded terutamanya Bab sandel atau kasut. Lamak makey sampey lusoh. πŸ˜‚πŸ€£

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aok... alah membeli menang memakai πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  7. Bena ya. Kedak husband kmk padah, beli yang bagus sekali. Tahan pakei bertahun-tahun. Kmk ada nangga shopee tapi add to cart jak, belum belinya gik. HAHA. Pakei theraphy jak. Mun jak ohh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kmk nangga jak xmok add to cart πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  8. Kak Amie pun nak bertahan sampai hujung tahun 2021. Koleksi dari hujung rambut sampai hujung kaki tahun 2020 belum sempat dipakai semuanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita sama2 berusaha kak.. puasa shopping.. hihi

      Delete
  9. Setiap kali terlintas niat nak beli, cakap dengan diri sendiri "ala, kan pkp, bukan boleh melaram gi mana pun". Saya guna tips ni kalau tak gatal jugak tangan nak online shopping

    ReplyDelete
  10. Semoga kakmim dapat menahan diri dari godaan shopping online. Saya pun dah lama tak shopping online, beli barang perlu saja. Bagi saya senang, sebab saya surirumah, tiada sumber pendapatan. Semoga berjaya, kakmim.

    ReplyDelete
  11. self reward atie ...this year kan .atie beli almari hahaha

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥