Follow Us @soratemplates

Showing posts with label Film Review. Show all posts
Showing posts with label Film Review. Show all posts

12/12/2019

Jumanji.. The Next Level

December 12, 2019 2 Komen

Hujung minggu lepas bawak budak-budak #theIMANs ni tengok Jumanji. Masa tengok Ejen Ali ari tu dah diorang tengok iklan Jumanji ni kenalah tunaikan janji. Lagipun Kakmim pun folow ceta ni dari yang 1st dulu lagi. Masa tengok zaman sekolah, tengok video tape rasanya, bukan VCD. Hahaha! 

Semuanya posing tak senyum.

Ingatkan nak tengok hari Isnin sebabnya hari Isnin Kakmim dan ayah diorang dah plan cuti tapi sebab dah tak sabar kan, hari Sabtu tu jugak kami redah ke TGV Vivacity. Nak beli online tapi ayah diorang nak tanya pasal kak TGV nya, so nak tak nak kena gerak awal sebab takut tiket sold out. Bila tanya kat kaunter rupanya TGV ni takde replacement card. Seat yang awal pagi pun dah banyak penuh. Ye lah orang dah beli online dah. Nasib baiklah masih ada seat 11 am di IMAX. On jer lah.

 


Komen? Puas hati. Hahaha. Walaupun pada awalnya agak frust sebab boleh pulak diorang switch character. Macam slow je jadinya, awal-awal pulak dah hilang 1 nyawa. Tapi bila klimaksnya diorang kembali ke karektor asal diorang. Best lah! Kelakar ada, sedih ada. Last part memang agak touching. Si kakak cakap dia nangis. Hihihi.

Plannya nak suruh diorang ni posing macam geng Jumanji ni tapi takpelah, bukan senang nak suruh diorang beraksi depan kamera, walaupun depan henpon jer pun. Jadilaaa janji ada. 

Masa tunggu Ayah redeem popcorn bagai, kami sempatlah selfie

Next si ayah ajak tengok Star Wars pulak. Kakmim macam... erk. Hahaha. Bukan follower Star Wars nak buat camne. Frozen 2 lagi tak minat tengok. Kita tengoklah nanti camne.