Follow Us @soratemplates

Showing posts with label Ice Watch. Show all posts
Showing posts with label Ice Watch. Show all posts

06/12/2020

Ice Steel vs Ice Colour

December 06, 2020 11 Komen

Koleksi Ice Watch kami yang terakhir untuk 2020. Betul tak tipu. Lepas ni takmo dah ke Vivacity lagi. Bahaya!

Ice Steel for him & Ice Color for yours truly.

Oleh sebab dah 'berkawan' dengan salesman Ice Watch di Vivacity tu, senang je tak payah dah nak ke sana semata-mata nak pegi beli Ice Watch ni. Minggu lepas dia kata kalau nak free gift wall clock Ice Watch tak payah beli dulu nanti dia reservekan dulu jam yang Kakmim dan Encik Suami nak tu. Once stok wall clock tu sampai Kuching dia akan call. 


Sanggup tu tunggu sebab nak wall clock ni. Apa nak jadilah aku ni kan? Tapi bukan Kakmim seorang yang patut dipersalahkan. Encik Suami ni lah yang telah menjebakkan saya ke kancah Ice Watch ni. Dia dulu yang belikan Kakmim jam bertali silikon ni dulu. Itulah koleksi pertama Ice Watch Kakmim. Hmm..


Gedabak kau. 

Siap bagi kad lagi sebab Kakmim pesan #adikno3 je yang kebetulan ke Vivacity hari tu. Kakmim whatsapp jer si Victor tu dan adik cuma pergi ambil di outlet Ice Watch tu.




Ice Steel - White Blue


Ice Colour - Lagoon




Sebenarnya Kakmim tak suka jam ada nombor macam ni tapi Kakmim nak kaler tu je. Senang nak matching kalau pakai baju tone hijau ataupun turqoise. Nak tunggu collection baru lama sangat pulak. Huh, alasan sungguh.


Bila dah dapat baru puas hati. Dasar perempuan! Haha! Eh.. takpe, gift sempena anniversary in advance kan? Yeay!



29/11/2020

Jadi PS Ice Watch

November 29, 2020 10 Komen

Alhamdulillah, Kuching dah bertukar dari zon Merah ke zon kuning dan PKPB untuk Kuching juga telah ditamatkan pada 11.59 malam 27 November yang lalu. Sekarang Kuching kembali ke status PKPP dah. Semoga takde lagi dah muncul kluster-kluster baru lepas ni.

Kakmim sebenarnya jenis suka shopping barang kat Aeon. Tapi memandangkan adik-adik Kakmim nak beli jam Ice Watch so kami pun pergi ke Viva City. Semalam Kakmim jadi personal shopper je. Sampai je kat situ, tanya jam yang adik nak lepas tu yang sorang lagi baru nak memilih so kita berfacetime lah tunjuk jam-jam yang display. Oh ya, Ice Watch ada YES tau, seluruh Malaysia tapi belum ada new collection. Kakmim tunggu new collection sebenarnya sebab tu tak mendapat pun untuk diri sendiri semalam.

Ini haa... jam budak 2 orang dah sampai ke pangkuan masing-masing.

Sorang nak pink, sorang nak turqoise.

Yang best beli Ice Watch selalu ada free gift. Dulu dah dapat cap sekarang dapat t-shirt pulak.

Seronok jugak jadi personal shopper ni. Terasa shopping untuk diri sendiri jugak walaupun sebenarnya kita tolong belikan untuk orang je.

Sebenarnya...

Kakmim ada target 1 color lagi untuk Ice Watch tapi tu lah rasa nak beli smart watch pun ada. Sebelum ni pakai smart watch Encik Suami jer sebab tu masih berfikir-fikir lagi ni. Nasib baiklah belum sampai tahap kemaruk lagi sebab tu masih lagi dapat KIV rasa membeli tu. Hihi.

Upah jadi PS semalam, Kakmim belanja diri sendiri dengan 2 buku ni je. Upah PS Ice Watch FOC je sebenarnya. Hahaha!






03/08/2020

Ice Forever

August 03, 2020 0 Komen
Hari Selasa yang lepas, 28 Julai 2020..

Situasi: Balik kerja, Encik Suami baru sampai rumah

Encik Suami: Nak surprise ke tak? Jawab Yes or No je
Kakmim: No. Malas la nak surprise². Cepat bagitau apa dia.
Encik Suami: Betul taknak surprise?
Kakmim: Ala... bagitau jer la sekarang
Encik Suami: Okay, nah kunci kereta.. bukak bonet belakang
Kakmim: Malas la.
Encik Suami: Ala... pegi jer la..

Terpaksa jugak la keluar umah, bukak bonet kereta belakang. Kosong je. Tapi... eh macam ada sesuatu jer yang familiar di bahagian dalam sana. Paper bag Ice Watch!!! Apa ni? Apa ni? πŸ˜† Dia buat surprise la pulak. Terus masuk dalam, tak sabar nak tengok Ice Watch collection mana yang pulak dia beli. Memang dalam minggu sebelum tu meroyan nak beli collection green theme tapi memandangkan kes Covid-19 yang tiba-tiba mencanak naik tak berani pulak nak ke sana ke si mari.


Tadaaaa!! Tetiba da paper bag pulak, 2x beli sebelum ni takde pulak, yang 1st dulu jer dapat paper bag hitam ni tu pun masa Encik Suami beli di KL sana.

Inilah dia Ice Forever πŸ’– tanda cinta sejati beliau lah kot.. hahaha. Walaupun Kakmim dah ada koleksi Ice Watch yang warna hitam tapi dah Encik Suami belikan, kita terima dengan hati yang terbuka je la πŸ˜„

Macam pernah saja ku lihat ya, rupanya sama dengan Ice Watch beliau, cuma yang collection ni ada tarikh. Encik Suami punya takde tarikh dan tali pun tak sama.


Ehem.. macho tak? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Dulu masa 1st birthday masa kapel dulu, Encik Suami pun hadiahkan jam jugak. Masa tu jam tangan Elle. Hehehe. Jam tu ada lagi kat rumah sekarang. Tapi dah takde bateri. Hehehehe.

06/07/2020

Verify Batu Kristal Swarovski Anda di https://www.crystals-from-swarovski.com/

July 06, 2020 0 Komen
Yuhuuu happy Monday uols!! Kegilaan membeli Ice Watch kembali lagi. Baru minggu lepas rembat Ice Ola, weekend ni rembat Ice Cosmos pulak. πŸ™ˆ 

Reason tak sabar nak rembat new collection ialah senang nak matching kaler baju. Hahaha. Nasib la laki I jenis melayan jek. Malah diberikan galakan yang padu lagi tu. Ye lah I guna duit I sendiri, bukan duit dia. Hihihi.

Mulanya nak beli yang Summer Collection, light purple, dalamnya floral design tapi saiz Medium pulak. Kakmim tak berapa suka pakai jam oversize di tangan sebab tangan jenis kecil jer tetiba plak jam yang lagi besar dari pergelangan tangan. Tak suka... tak sukaaa.

Tetiba mata tertumpu ke arah sesuatu yang bergemerlapan. Jeng jeng jeng! Nasib ada kaler pink!! Sebab memang target nak tambah koleksi untuk matching dengan baju² bertemakan merah & pink. Tadaaa! Kita tengok spec dia dulu ye.

Inilah spesifikasi koleksi terbaru yang telah menawan hati. Ada batu Swarovski tau. So sweettt 😍

Nama collection ni Ice Cosmos - Pink Shades. Glittering gitu kalau kena cahaya sebab ada batu swarovski. Eh, tahukah anda kita boleh semak samada batu swarovki tu tulen ke idok? Pegi je ke website yang ada di tag jam tu.

 Dah try verify kat website tu, so jawapan balasnya seperti di bawah ni.

Haaa... gitchu... kata Kak Lina Pom Pom.

Puas hati dah dapat idaman di hati. Nak memburu koleksi untuk matching baju² hijau pulak sekarang. Hihihi.

Berminat ke dengan Ice Cosmos ni? Cer usha kaler lain pulak manalah tau ada yang berkenan di hati. Kakmim beli ada diskaun 20% + baucer RM50 dan dapat free gift cap Ice Watch lagi. 

Yang mana satu idaman kalbu? Biru ni lawa kan? Memang macam bintang² di angkasaraya sana.

Tengok cap yang #anakno2 pakai tu? Itulah cap free masa beli si Cosmos weekend tu. Hihihi.

Kalau uols terbeli si Ice Cosmos ni, jangan lupa komen kat sini tau!. Hehehe. Bye!

29/06/2020

Ice Glam Black vs Ice Ola Dazzling Blue

June 29, 2020 0 Komen
Duluuuuu.... saya peminat Swatch. Entah sekarang selesa pulak dengan Ice Watch. Senang dijaga, harga pun berpatutan, nak lagi patut, beli masa ada sale tapi for sure lah dah tak terlalu baru lah kan. Tapi takpe, as long as boleh beli.

Last weekend semasa di Vivacitu terlalu kiosk reseller Ice Watch, boleh pulak tertengok koleksi Ice yang display kat situ. Adoi la, menarik sungguh, kaler ceria betol, hyper color semuanya. Dijamin acah² look young kalau pakai ni. Kah kah. Ye la tahun depan dah 4 series, macam manalah anggapan orang umur dah meningkat ke angka 4 ni kan?

Belek punya belek, tersuka pulak dengan si Dazzling Blue. Sekarang musim² tersuka kaler biru pulak, nak beli baju ke, hand bag ke, kasut ke mesti tengok biru dulu, tapi dark blue lah. Tudung pun macam tu jugak, tak tau lah. Faktor umur kot. Kalau dulu mesti suka merah, sekarang kalau tak biru, coklat. Kaler rasmi Kakmim kata Ayah Iman. Heheh.

Tadaaaa... my Ice Ola, si Dazzling Blue 😍

Perasan muda kan? Kaler budak sekolah sungguh.

Ice Ola ni koleksi ke-2 Ice Watch saya. Tahun lepas dapat Ice Glam Black dari Ayah Iman. Hadiah hari raya tahun lepas. Hihihi.

Kaler ni dewasa sikit lah. Black & rose gold, feminin sikit feeling 😊

Suka pulak dengan Ice Watch ni, box pun lawa. Boleh dijadikan tabung. Si #anakno2 asik mintak jer nak buat tabung tapi ibunya kedekut takmo kasi. Hahaha.

Change You Can yang oren & rose gold tu boleh bukak untuk buat tabung. Tapi nasiblah anak oi jumpa mak kedekut ni. Biar dia simpan dalam almari daripada bagi kat anak. 

Si Glam dah ada kawan dah si Ola. Hehehe

Yang ni I love sangat² 😍😍😍😍

Tapi saya ni bukannya collector tegar jam pun sebab saya jenis yang setia. Kih kih. Setia pada yang satu je. Jam Swatch kesayangan saya dulu beli tahun 2012 baru je ganti tahun 2019 dengan Alba. Entah kenapa si Alba rose gold tu boleh hilang pulak. Sampai sekarang tak pernah jumpa, tak tau lah dia pergi mana.

Kalau adik saya, memang collector jam, pakai jam ikut kaler baju. Hahaha. Saya takde lah sampai macam tu sekali. Cuma sekarang kekadang pakai jugak Xiomi Band tu, kalau rasa nak aktif la. Tu pun Ayah Iman yang punya tapi dia bagi saya pakai so terus synchronize ke henpon saya lah, apalagi. Hihi.