Follow Us @soratemplates

Showing posts with label Virtual World. Show all posts
Showing posts with label Virtual World. Show all posts

17/01/2020

BLOGLIST 2020 BY NASIHATTERMASYHUR

January 17, 2020 1 Komen

Hai.. assalamualaikum
Salam Jumaat
Semalam tak update, sebab semalam cuti ganti
Kan hari tu dah kerja Sabtu & Ahad
Dan..
Bila cuti, mode pun bertukar ke surirumahtangga
Macam takde masa nak belek henpon ke apatah lagi nak on pc
So hari ni Jumaat belum ada review lagi
Kalau ada masa nantilah saya review k

Bila bloghopping blog blogger yang lain, ramai yang join segmen ni
BLOGLIST 2020
Actually saya, kalau jumpa blog yang aktif selalu je add terus ke bloglist
Ye lah saya tak ramai dah member blog dah sekarang
So follow je mana yang aktif
Kekadang rajin saya komen, kekadang jadi silent reader je

Ni usaha nak menambahkan kenalan blog, so kita join ikut trending
Ok ke idok?
Caranya mudah saje, tuan blog pun dah letak camne cara nak join dia punya segmen.


Cara nak join mudah sahaja. 

  1. Follow blog ni : nasihattermasyhur.blogspot.my 
  1. Make a post in your blog, title: BLOGLIST 2020 by nasihattermasyhur 
  1. Place banner segment ini sekali dengan backlink ke entry ni
  1. Comment di backlink kat no. 3 tu.

Ok, done!!

16/12/2019

Wanita dan Tupperware

December 16, 2019 2 Komen
Ehem! Sensitif sikit kan bila disebut tupperware ni. Entah apalah sumpahannya. Walaupun dah ada tetap jua masih mencari. Bilalah nak insof. Hihihi.

Siapa tak suka tupperware?? Tipulah kalau pempuan tak suka tupperware. Kalau boleh setiap bulan nak je tupperware baru tapi tahan.. tahan... sesungguhnya aku berpuasa tupperware. Ye ke??

Weekend ari tu kan Kakmim ada program student. So bermalamlah di tempat budak² camping. Nasib baik bermalam semalam je kau, kalau tak, mau dapat banyak lagi.. ehem... tupperware baru uols!! Hahaha.

Sesambil bebudak buat discussion dalam kumpulan, kami-kami ni (Kakmim dan sorang kawan je) udah ler mata ngantok tangan pun apalagi laju jer lah scrol²  di fb. Alih² terjumpa satu post ni, nampak satu gambar, lawa!! Macam rare je. Hmm..

Nampak ni ha!!!

Amacam? Rare kan? Ye lah sebab ni tupperware oversea. Berangan dulu ni. Pastu scrol lagi dan lagi page tu. Amboih... laju ye tangannya.

Jumpa 1 lagi!!!

Kaler ni rare kan? Hahaha. Gila betoi pastu kami decide untuk proceed 2 set tu pastu share sorang 1, ambik 1 botol sorang. So setiap satu set kami akan dapat. Hahaha. Duduk² macam tu boleh tershopping botol air. Apa? Botol air lah. Tapi maaf la bukan untuk anaknya, untuk mak nya. Anaknya biarlah pakai edisi yang lama dan local. Mak nya kena rare. Hahahaha.

Dan Kakmim terus whatsapp seller dan buat payment. Now tengah tunggu Pos Laju jer lagi!!! Yeehaaaaa!!! Dah ada botol baru untuk tahun baru 2020!! ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Botol yang banyak² kat umah tu nak buat apa??? - monolog Kakmim

Tu pun pakai jugak la, bawak pergi shopping ke. Yang macam rare ni macam lawa je ni bawak pegi opis, boleh bawak minum kat kedai mamak. Nanti kalau tertinggal atas meja akak kedai mamak tu marah sis sebab tinggalkan tupperware. Alaa.. Sis tak sengaja la. Hihihi

Apa lah nasib wanita ni kan? Tu lah ada 9 nafsu. ๐Ÿ˜ฉ

18/10/2013

Sajer jer..

October 18, 2013 0 Komen

Kakmim saja nak try test update via mobile. Banyak benda yang nak diluahkan tapi memang tak sesuai pun nak luah kat FB. Ye lah sejak ada FB ni blog ni jarang dah bukak. In sha Allah pasni kalo Kakmim rajin Kakmim update blog je lah kan?

08/03/2011

FB & Ibu Iman

March 08, 2011 7 Komen
Teringat dolok-dolok, aku bukannya pandei nak berFB
Bagi aku, FB ya pakei miak kecik & miak sekolah jak
Apa tek nangga adik ku online FB main game ajak
Macam sikda fungsi lain jak
Ya tahun 2008 dolok

Bila 2009 aku masih juak lom berapa nak aktip
Sampeilah 1 tahap, time ya aku pregnant
Mala jak tension ngan ex-bos
FB lah tempat meluah perasaan
Tapi time ya FB di opis ku nang hot lah
Nang pakei tempat bersadu jak rasa

2009 Iman dilahirkan
Masa ya aku sikda pun gago update status rah FB
Sik pian ku nak madah dah beranak kah belom
Adik aku lah gago berpadah lam FB
Gambar Iman baru kuar OT pun adik aku & Ayah Iman yang upload dolok
Sikda ku gago

Masa amben, sikda juak ku nak update status gilak
Even masa tahun 2009 ku rasa ku nang sik aktip berblog
Sikda gilak ku update blog
Ku gago kedirik kali time ya
Time ya juak lah ku baruk megang Unit Sukan
Time ya juak lah nyawa ku angol-angol
Nasib bait juak aku sik ngidam terok macam urang lain
Masih kamboh juaklah di opis

Bila Iman dah lahir baruk ku rasa suk sikit main FB
Kali nak upload gambar anak kali
Urang baruk berisik anak bah
Excited juak rasa
Masa nikah gik ku sikda gago-gago upload gambar itu-ini
Gambar nikah yang ku upload masa ku dah pregnant

Pasya 2010
Sik ingat juak ku pa berlaku
Seingat aku masa birthday, aku dapat BB dari Ayah Iman
So salu lah ku update via BB

2011
FB dah macam boring
Twitter jadi ganti tempat meluah perasaan
Sikda gilak urang follow so sukati jak lah ku tweet
Muahahahaha... kuar tanduk

Ya lah tek serba sedikit kronologi aku ngan FB



Ibu Iman: nang boring FB eh!



19/01/2009

Friendster vs Facebook

January 19, 2009 27 Komen

Sekarang zaman Facebook. Hampir semua orang ada Facebook. Kalo dulu orang gila Friendster. Sekarang? Orang dah tak sebut dah Friendster. Apa kelas Friendster??? Oh, please la. Friendster untuk budak-budak kecik jer, budak sekolah yang hingusan. Adik aku yang sekolah rendah jer suka mengedit profile Friendster sekarang. Aku sekarang pun kekadang dah lupa nak log in ke Friendster. Keh keh keh. Dah ler banyak spam dan forwarded message dah sekarang. Buhsan...!

Dulu aku ada Myspace. Aku ada Friendster. Aku ada Multiply. Dulu aku gila edit profile Myspace. Edit profile Friendster. Multiply. Semua HTML aku godek. Aku takmo background profile aku sama dengan orang lain. Gila lah. Berjam-jam mengadap PC semata-mata nak edit gambar, edit HTML, sampai aku jadi puas.

Sekarang? Malas sungguh nak bermesraan dengan HTML, dah tak ingat dah nak main-main ngan Photoshop. Malas. Tau tak? Malas. Semua aplication dah ada di mana-mana sekarang. Janji rajin tanya Uncle Google jek. Tengok Blogger ni pun dah banyak berubah. Dulu bukan main susah nak edit layout. Sekarang? Klik tu klik ni, add jer widget, edit sikit, semuanya dah siap! Senang jer kan? Susah lagi nak makan. Huhuhu. Semuanya petik keyboard jer dah jadi. Oh, sungguh mudah!

Myspace. Dulu-dulu lagi aku dah delete. Ramai sangat stranger kat situ. Tak suka. Friendster pun dah ramai stranger dah sekarang. Rasa nak delete jer akaun Friendster tapi sayang plak sebab ramai kawan-kawan sekolah ada dalam friend list. In case apa-apahal boleh search dan contact melalui Friendster. Tapi, aku memang dah boring gila dah dengan Friendster. Al-maklum la dah crazy dengan Facebook. Kah kah kah.

Dulu kan aku malas nak sign up Facebook. Ingat kan macam Tagged. Lawa bah bak kata urang Serawak. Bosan la main bendalah macam tu. Once bila nengok si Mijot main-main ngan application kat dalam Facebook macam seronok jer. Pastu terus aku addict. Memula tu suka la send macam-macam kat member-member dalam Facebook tapi sekarang nak approve aplication yang member bagi pun dah malas. Hahahaha. Pecah rahsia. Lagi satu yang best pasal Facebook ni kan, kita leh chat dengan member-member yang online. Takyah on YM pun takpe. Huhu.

Tapi YM tu media komunikasi yang sangat penting di opis. Nak mengumpat ke, nak send attachment ke, nak ajak pergi mengular ke, semuanya via YM jer. Kan lebih senang dan memudahkan. Kwang kwang kwang.

So korang prefer yang mana 1? Friendster? Facebook? Myspace?
:mPening:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

:mRambut:

Or Blogger...? Hihihi