Follow Us @soratemplates

16/12/2019

Wanita dan Tupperware

Ehem! Sensitif sikit kan bila disebut tupperware ni. Entah apalah sumpahannya. Walaupun dah ada tetap jua masih mencari. Bilalah nak insof. Hihihi.

Siapa tak suka tupperware?? Tipulah kalau pempuan tak suka tupperware. Kalau boleh setiap bulan nak je tupperware baru tapi tahan.. tahan... sesungguhnya aku berpuasa tupperware. Ye ke??

Weekend ari tu kan Kakmim ada program student. So bermalamlah di tempat budak² camping. Nasib baik bermalam semalam je kau, kalau tak, mau dapat banyak lagi.. ehem... tupperware baru uols!! Hahaha.

Sesambil bebudak buat discussion dalam kumpulan, kami-kami ni (Kakmim dan sorang kawan je) udah ler mata ngantok tangan pun apalagi laju jer lah scrol²  di fb. Alih² terjumpa satu post ni, nampak satu gambar, lawa!! Macam rare je. Hmm..

Nampak ni ha!!!

Amacam? Rare kan? Ye lah sebab ni tupperware oversea. Berangan dulu ni. Pastu scrol lagi dan lagi page tu. Amboih... laju ye tangannya.

Jumpa 1 lagi!!!

Kaler ni rare kan? Hahaha. Gila betoi pastu kami decide untuk proceed 2 set tu pastu share sorang 1, ambik 1 botol sorang. So setiap satu set kami akan dapat. Hahaha. Duduk² macam tu boleh tershopping botol air. Apa? Botol air lah. Tapi maaf la bukan untuk anaknya, untuk mak nya. Anaknya biarlah pakai edisi yang lama dan local. Mak nya kena rare. Hahahaha.

Dan Kakmim terus whatsapp seller dan buat payment. Now tengah tunggu Pos Laju jer lagi!!! Yeehaaaaa!!! Dah ada botol baru untuk tahun baru 2020!! 😍😍

Botol yang banyak² kat umah tu nak buat apa??? - monolog Kakmim

Tu pun pakai jugak la, bawak pergi shopping ke. Yang macam rare ni macam lawa je ni bawak pegi opis, boleh bawak minum kat kedai mamak. Nanti kalau tertinggal atas meja akak kedai mamak tu marah sis sebab tinggalkan tupperware. Alaa.. Sis tak sengaja la. Hihihi

Apa lah nasib wanita ni kan? Tu lah ada 9 nafsu. 😩

2 comments:

  1. Aduh eh tupperware. Kinek tok bukan kamek ajak gila tupperware, laki kamek pun sama. Lagi² botol air. Sikk sah mun sik bebeli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yah..bestlah gia mesti nya yg nyuruh ktk beli..hihihi

      Delete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥