Follow Us @soratemplates

08/03/2011

FB & Ibu Iman

Teringat dolok-dolok, aku bukannya pandei nak berFB
Bagi aku, FB ya pakei miak kecik & miak sekolah jak
Apa tek nangga adik ku online FB main game ajak
Macam sikda fungsi lain jak
Ya tahun 2008 dolok

Bila 2009 aku masih juak lom berapa nak aktip
Sampeilah 1 tahap, time ya aku pregnant
Mala jak tension ngan ex-bos
FB lah tempat meluah perasaan
Tapi time ya FB di opis ku nang hot lah
Nang pakei tempat bersadu jak rasa

2009 Iman dilahirkan
Masa ya aku sikda pun gago update status rah FB
Sik pian ku nak madah dah beranak kah belom
Adik aku lah gago berpadah lam FB
Gambar Iman baru kuar OT pun adik aku & Ayah Iman yang upload dolok
Sikda ku gago

Masa amben, sikda juak ku nak update status gilak
Even masa tahun 2009 ku rasa ku nang sik aktip berblog
Sikda gilak ku update blog
Ku gago kedirik kali time ya
Time ya juak lah ku baruk megang Unit Sukan
Time ya juak lah nyawa ku angol-angol
Nasib bait juak aku sik ngidam terok macam urang lain
Masih kamboh juaklah di opis

Bila Iman dah lahir baruk ku rasa suk sikit main FB
Kali nak upload gambar anak kali
Urang baruk berisik anak bah
Excited juak rasa
Masa nikah gik ku sikda gago-gago upload gambar itu-ini
Gambar nikah yang ku upload masa ku dah pregnant

Pasya 2010
Sik ingat juak ku pa berlaku
Seingat aku masa birthday, aku dapat BB dari Ayah Iman
So salu lah ku update via BB

2011
FB dah macam boring
Twitter jadi ganti tempat meluah perasaan
Sikda gilak urang follow so sukati jak lah ku tweet
Muahahahaha... kuar tanduk

Ya lah tek serba sedikit kronologi aku ngan FB



Ibu Iman: nang boring FB eh!



7 comments:

  1. huhu ibu Iman..
    kelak kmk folo ktk kat twitter yeh..tp mek jrg nak btweet,kali sik da geng dsia kali..

    ReplyDelete
  2. kmk tok lah xda keinginan nak berFB nak berTwitter.. hehe...

    ReplyDelete
  3. Whaha ya baruk sejarah FB Mira tok.. nang lah sgt sejarah.. dah2 sikmok mek blajar twitter mwitter indah...

    ReplyDelete
  4. kalau FB kak riani ok lagi
    tp kalau twitter x reti laaa hahaha
    buta it betul :-p

    ReplyDelete
  5. twitter nang best. arap kitak sik angol baca kelohan ati kmk dalam twitter mira!! hahahah.

    ReplyDelete
  6. kmk pun dah mula boring ber fb..p mek main game jak dalam fb...kmk sik da twitter eh..best kah?mek selalu lambat koh..

    ReplyDelete
  7. sahm, kmk game lam fb nang x main... heheehehehe... apa tek kmk kn gago ngn blog jak...

    ema, hehehhee... diam jak boh bisin gilak...

    kak riani, artis2 yg ramai guna twitter... org mcm kami ni follow artis jer... hahahaa

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥