Follow Us @soratemplates

30/09/2010

Kegagoan

September 30, 2010 0 Komen
Ooo kawan-kawan,
Nang gago lah rasa minggu tok.
Hari Isnin jak sikda kelas.
Selasa, Rabu, kelas dari pagi sampei petang.
Ganti kelas.
Ne ndak 2 ari berturut-turut kol 4 baruk ngoder makanan di kedei depan.

Ri tok ingat tek nak rilek sikit.
Nak tranfer gambar masa travelling minggu ya tek.
Tapi jadi panel pakei inteviu anugerah pelajar gik.
Ingatkan sekejap, alu lah melelat.
Mana nak pakei tetak, tetak lok lah.
Lawak juak nemiak tok bila inteviu.

Minggu tok turn driving ke kolej.
Mala jak ngantok.
Pagi ngantok, petang pun ngantok.
Hutang tido masa overnight di LCCT ria rasa lom terbayar jak.
Nang sikkan dapat dibayar agik.
Ya lah, umur dah dekat 30 dah.

Adeh, banyaknya keja lom setel tok.
Program miak minggu depan lom clear gik.
Program petang tok nang arap miak jak.
Alu sik dilalek.
Mata ngantok, makin itam bulat-bulat rah mata.

Adeiiii.....

Meja yang mengambor menandakan kegagoan melanda. 


29/09/2010

Kerna Kasih Kita, kasih seorang Ibu

September 29, 2010 2 Komen
Sungguh!
Saya amat tersentuh membaca blog Ibu kepada Adik Rayyan Ariff ni.
Sungguh!
Mungkin kerana naluri seorang Ibu.

Semoga Allah mempermudahkan dan sentiasa melindungi Adik Rayyan Ariff
Amin.


Kerna Kasih Kita, kerna kasih kita sebagai Ibu.



Wonder Pets, Ini Siwius!

September 29, 2010 1 Komen


Rancangan TV yang menjadi kegemaran semasa berpantang bulan 11 & 12 tahun lepas.
Yeaaaaa.... Wonderpets!!!

Antara trademark yang selalu menjadi mainan bibir kanak-kanak & dewasa ialah:

Ini siwius!

Apa yang penting? Kerjasama!


Sangat cumil, saya suka!


28/09/2010

Pengakuan Ikhlas Seorang Wanita

September 28, 2010 6 Komen
Sebenarnya kawan-kawan..
Kamek sik pandei bermekap
Teringin juak rasa nak pergi kerja dengan muka bermekap
Tapi...
Sedih dan ikhlasnya kamek sik pandei

Naif jak rasa koh
Nama jak rempuan tapi bendalah mekap pun sik pandei nak makei
Nak conteng-conteng rah muka.. nang sik reti
Kesian juak rasa ngan dirik

Nak pergi pengilan
Ingin nak ngesep macam urang lain
Sik juak pucat muka
Berseri juak ikit
Tapi...
Ya lah
Sedih nak madah

Mun dah nyuruh urang nyonteng muka kelak
Dirik pun pandei rasa ingga kedirik
Tapi..
Best juak sebenarnya oh

Teringin nak meli barang-barang mekap koh
Macam best jak
Tapi mun dah dibeli lak sapa nak makei?

Ada juak rasa nak ekot short course hal-hal kedak tok
Kedong kolej mek orang boleh molah depends on demand tek nak
Tapi bila dipikir balit, nyuruh rasa ingga kedirik jak
Lain gik malu bila urang negur
Sik pernah-pernah mekap tetiba buang tebiat nak bermekap

Sikboh jak lah....
Alu sedeh

Masa nikah jak lah muka tok encerik kena conteng


Oooo tedah Ibu Iman!
Setiap wanita mesti mok selalu kacak nak?
Normal nak?



Black Circle

September 28, 2010 7 Komen
Ketua Program: Ko perasan sik semua lecturer IT mesti makei spec.
Ibu Iman: Sik, aku sik.

(Ketua Program diam)

Aok, nang menar, I'm not specky walaupun kerja ngadap komputer.
Tapi majoriti member-member di sitok nang specky lah cuma ditipu oleh contact lense jak.

Walaupun saya sik specky, tapi mata saya macam urang makei spec juak.
Kenak?
Haaaa....  black circle under the eyes sangatlah gelap koh.
Baruk tadi merati balit dari Ladies, adeh, lesu na juak muka saya tok.
Dengan black circle ya gik.
Adoh.
Sib bait dah beranak, mun sik, sapalah sudi nak nangga muka saya tok agik.

Menar nak kawan-kawan?
Bagi yang kenal ngan Ibu Iman atau pernah jumpa Ibu Iman idup-idup.
Menar nak?

Dari dolok especially masa student dolok suka lah engkah uncang teh la, timun la.
Makei product Avon la, Garnier la the latest tok.
Tapi sekda perubahan koh.
Kali mata nang dah camya kali.
Coz dolok dari kecik gik dibah mata nang dah lebam dah!

Oh, kesian.
Tapi, ya lah trademark saya.
Kali lah.


Sekpalah ho.
Janji ada laki yang tetap sayang saya sampei bila-bila.
Amin.