Follow Us @soratemplates

28/09/2010

Pengakuan Ikhlas Seorang Wanita

Sebenarnya kawan-kawan..
Kamek sik pandei bermekap
Teringin juak rasa nak pergi kerja dengan muka bermekap
Tapi...
Sedih dan ikhlasnya kamek sik pandei

Naif jak rasa koh
Nama jak rempuan tapi bendalah mekap pun sik pandei nak makei
Nak conteng-conteng rah muka.. nang sik reti
Kesian juak rasa ngan dirik

Nak pergi pengilan
Ingin nak ngesep macam urang lain
Sik juak pucat muka
Berseri juak ikit
Tapi...
Ya lah
Sedih nak madah

Mun dah nyuruh urang nyonteng muka kelak
Dirik pun pandei rasa ingga kedirik
Tapi..
Best juak sebenarnya oh

Teringin nak meli barang-barang mekap koh
Macam best jak
Tapi mun dah dibeli lak sapa nak makei?

Ada juak rasa nak ekot short course hal-hal kedak tok
Kedong kolej mek orang boleh molah depends on demand tek nak
Tapi bila dipikir balit, nyuruh rasa ingga kedirik jak
Lain gik malu bila urang negur
Sik pernah-pernah mekap tetiba buang tebiat nak bermekap

Sikboh jak lah....
Alu sedeh

Masa nikah jak lah muka tok encerik kena conteng


Oooo tedah Ibu Iman!
Setiap wanita mesti mok selalu kacak nak?
Normal nak?



6 comments:

  1. kmk pun sik pandei makei make up juak.nang kosong jak muka. makei make up time nikah jak dolok..kmk hanya pandei make up barang makan jak.. hehehehe..

    kmk cpt alergic dgn barang kosmetic. sik pat salah pakei. pernah dolok tersalah pakei product, gatal n tumbuh ruam muka. at last, terus kmk sik berani makei apa2 gik. barang mandian pun mek makei baby product. sb mek suka bau baby.hehehehe=)

    ReplyDelete
  2. same goes to me..hanya pakey compact powder jak. ada beli eye shadow tp kdg2 pakey. ntah..sik rajin glak dgn benda kedak tok..

    ReplyDelete
  3. hehe apa kata nak kak..ktk just pakei lipstick jak..ya pun dah cukup menyerikan wajah..x perlulah berat2 glak conteng wajah..bermula ngn lipstick atau lip balm yg sheer colour jak...cukup bah pake seri wajah..hehhe..ktk manis bah...

    ReplyDelete
  4. jangan risau,,dirimu tidak keseorangan.... ;)

    ReplyDelete
  5. kawan²,

    sampei ke tua lah kali beli compact powder & lipstick yg natural color jak... hehehehe

    yg penting perfume mst outstanding..iyerrr... hihihi

    ReplyDelete
  6. kmk dolok sik juak bermekap turun keja. time ya keja sama ngan fieza. kamek stat melaram waktu mek preggy, kin dekat ari kin melaram mek mira. kakya sejap make up sejap sik turun keja but nektok bekeja d residen ofis, nang mek turun keja bermekap coz kadang2 nak attend meeting d wisma bapa. kawan2 mek kat ofis tok pun dah mula turun keja bermakep pengaruh kmk.. hehehe.. klak mek ajar mok? heheh..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥