Follow Us @soratemplates

28/09/2010

Black Circle

Ketua Program: Ko perasan sik semua lecturer IT mesti makei spec.
Ibu Iman: Sik, aku sik.

(Ketua Program diam)

Aok, nang menar, I'm not specky walaupun kerja ngadap komputer.
Tapi majoriti member-member di sitok nang specky lah cuma ditipu oleh contact lense jak.

Walaupun saya sik specky, tapi mata saya macam urang makei spec juak.
Kenak?
Haaaa....  black circle under the eyes sangatlah gelap koh.
Baruk tadi merati balit dari Ladies, adeh, lesu na juak muka saya tok.
Dengan black circle ya gik.
Adoh.
Sib bait dah beranak, mun sik, sapalah sudi nak nangga muka saya tok agik.

Menar nak kawan-kawan?
Bagi yang kenal ngan Ibu Iman atau pernah jumpa Ibu Iman idup-idup.
Menar nak?

Dari dolok especially masa student dolok suka lah engkah uncang teh la, timun la.
Makei product Avon la, Garnier la the latest tok.
Tapi sekda perubahan koh.
Kali mata nang dah camya kali.
Coz dolok dari kecik gik dibah mata nang dah lebam dah!

Oh, kesian.
Tapi, ya lah trademark saya.
Kali lah.


Sekpalah ho.
Janji ada laki yang tetap sayang saya sampei bila-bila.
Amin.


7 comments:

  1. Salam ziarah, ibu iman. comey anak kitak.
    aok, sik da hal bah nampak lebam..janji sihat, sik da penyakit dan janji laki ktk sayang =).
    ada molah blood test sik? mungkin dapat membantu. macam kmk, kmk ada anaemia, kelihatan lesu dan ada bengkak juak di bah mata, tapi sik ketara. skrg sik da gik nampak lebam. kmk jaga pemakanan lebihkan sayur dan buah, selalu makan hati (hati ayam n daging), minum susu, lebihkan makan ikan dan pengambilan supplement. mun ktk sik minat susu, gantikan dgn soya. minum setiap hari.
    ktk lecturer ngajar kat siney? =)

    ReplyDelete
  2. oh, ya ka.. kmk dolok penah juak cek darah tp so far xda papa la juak... kelak la mok polah overall check up agik..

    thanks anyway for the menu.. suk mek ngk mknn di blog ktk... fresh jak rupanya... atau skill ngambik gambar ya terer... hehehe

    kmk ngajar di kolej komuniti jak.. thanks anyway & selamat kenal

    ReplyDelete
  3. Amin.janji ada org yg nerimak ktk seadanya :).kiut na iman eh.bila la mok jmpa iman tok ;)

    ReplyDelete
  4. ya lah kita mst bersyukur oh.. xda ramah-tamah blogger kch ka? kmk x pnh join gath blogger... mun ada gik time raya tok teringin juak nk jmpa geng2 ktk.. nyza jak 2-3x mek ada jumpa

    ReplyDelete
  5. muka iman kedak blur2 jak..haha
    sikpa..janji ada suami syg! mun gik bujang tek.boleh la bingong2..haha

    ReplyDelete
  6. iman nya x tahan nangga flash.. ya matanya mcm nk kecik tp xpat... hehehe

    ReplyDelete
  7. Trimak kaseh suka nengok makanan d blog mek. ada masa, coba resepi di sia. untuk dikongsi bersama =).
    skill ngambik gambar mek sik terer. ya suka ati mek snap jak gambar ya..hehehehe....=).

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥