Follow Us @soratemplates

07/02/2011

Busana Pengantin Elyana

February 07, 2011 6 Komen
Elyana dah nikah rupanya
Delay agaknya flight AA
Ahaks..
Kesian kan saya?

Tapi, saya bukan nak cerita pasal majlis kahwin Elyana
Nak cerita pasal baju nikah dia
Mak aii... saya sukaaaaa bangat
Kalernya memang nice, tip-top
Dalam hati, kenapa saya tak terfikir nak pakai kaler tu dulu ek?
Senang jer jawapan, saya heart merah.
Titik


Cantik kan?
Berjuta kali lah like!
Bunga-bunga putih yang timbul tu
Oh, sukanya!


Elyana pun cantik
Lama dah tak dengar cerita Elyana


Nice shot!
Ini masa majlis sanding agaknya.

Inilah suami Elyana
Ni confirm masa akad nikah

Sumber adalah dari Hatta Dolmat
Menurut Hatta, baju Elyana ni takdelah sampai berpuluh-puluh ribu
Boleh caye ke tak ek?
Tapi serius, design Hatta Dolmat memang ada class!


Ibu Iman: munlah nya mok design sigek jak baju k nikah adik ku kelak ohh... pakei kakak pengantin... haha


06/02/2011

Nurul AF2 dah selamat menjadi tunangan orang

February 06, 2011 1 Komen
Ingat lagi tak dengan Nurul AF2?
Alaaa... yang kecik-kecik, comel-comel tu..
Yang Kaer suka tuuuu..
Oops... terlebey sudah


Ingat? Tak ingat?
Takpelah..

Tapi..
Ehem.. saya memang minat dia
Dari minat terus jadi kawan
Dia pernah dinner kat umah
Nya suka gilak makan kasam koh..
Hehehe..

Lama dah tak jumpa Nurul
Tup-tup member kepada Nurul update status kat FB yang Nurul dah selamat bertunang
Dalam Utusan Sarawak pun ada berita Nurul bertunang
Alhamdulillah, dia dah menjadi tunangan kepada Mohd Munzil pada 5 Februari hari tu
Tahniah Nurul!

Menurut sumber dari Utusan Sarawak tu, Munzil yang berasal dari KL ialah pensyarah sebuah IPTA
IPTA mana tak tau ler pulak
Baru jugak diorang ni  kenal tapi jarang jumpa
FB jer lah yang mengeratkan hubungan mereka
6 bulan kenal dan berkawan then masa new year hari tu Munzil telah melamar Nurul

Munzil: Nurul, kitak mok sik kawen ngan kamek?
Nurul: Kamek? Kawen ngan kitak? Ne tauk nya..
Munzil: Mek nanyak menar tok..
Nurul: Menar lah. Mun kitak menar, tanyaklah ngan mak mek oh
Munzil: Aoklah. Lak mek nyuruh mak mek agak mak kitak. Kitak bertunang lok ah.
Nurul: Haih.. haih..
Munzil: Kamek dah madah tek nak, kamek serius.
Nurul: Baiklah (tune ala-ala Sinchan)
Munzil: Aie... jaik kitak eh. Mek cubit pipi kitak lak.
Nurul: Cubit lah, macam lah mek takut.
Munzil: Aokkk... ceredit kitak ya. Lam telepon berani lah kitak.

(Iskk.. sembang dalam telefon rupanya....)
Hahaha.. bajet macam si Munzil tu pandai speaking Serawak
Tapi dialog tu rekaan semata-mata jer
Jangan marah k.. huhu

Semoga Nurul dan tunangan tabah menghadapi dugaan darah manis semasa bertunang
Tahniah, Nurul!!

Ibu Iman: jangan ditanyak di mana ku menghilang... paham-paham jak lah cuti.. blog pun cuti.. hihi



04/02/2011

Beraya di rumah baru

February 04, 2011 6 Komen
Siapakah yang beraya?
Cina kah melayu kah?
Raya cina, raya melayu, raya dayak..
Sama jer
Kita kan 1 Malaysia??
Ooops... raya india lupa sebut
Abaikan jer lah... dekat Meow City berapa kerat jer India
Tapi still the same, kami ini warganegara Malaysia
Dan terpahat tegur jiwa 1 Malaysia

Bercerita pasal raya
Ya! Kami beraya cina di umah baru
2 malam sudah tidur di rumah baru
Tiada langsir baru, tiada baju baru
Tapi perabot masih baru lah.. hehe
Dapur baru belum siap
Tapi kami ada dapur mudah alih yang baru!
Hihihi..
Silalah jangan gelak ok.. nanti saya malu

Eh..
Nantilah saya cerita lagi
Dapur mudah alih saya yang baru itu
Ahaks

Daaaa...

Ibu Iman: mun dah kejeron camya lah jadinya...


01/02/2011

Cuaca sejuk sangat sesuai untuk makan

February 01, 2011 5 Komen
Perut krack-krock, tadik makan macam sik puas, tapi dah baca bismillah oi!
Mungkin sebab cuaca sejok kali.

Bila baca entri Vivian, nang sama!
Nya pun cepat juak rasa lapar.
Walaupun sik pernah jumpa nya, tapi dapat merasakan si Vivian ya bih kurang jak ngan saiz saya.
Kenak?  Camne tauk?
Ada buktinya di entri  Dulu melidi, sekarang...? tok.
Ada nya komen di sia.

Nang menar juak lah, famili saya nang milus-milus jak orang nya.
Makan banyak ne pun, badan sik juak mok jadi.
Makan besar gine pun, badan sik juak mok besar.

Malam minggu ya tek, mek orang makan besar juak lah kiranya.
Ne ndak besar, makan di Topspot, 2 meja.
Bukan salu nak?
Sebulan sekali. Hehehe.

Sampei-sampei jak terus perut tetiba jadi zero, null & empty!
Rasa lapar gilak.
Time ya makanan nang dah ada sebab adik dah order awal.
Apalagik.... melantak lah saya, jadi ikan DBKU.

Khusyuk sik saya makan?

Dan tabiat suka makan diwarisi juak oleh anak dara saya.
Si Ayah nya, iboh padah la, nang sik nulak bab makan.
Hehehe... boh marah Ayah ah.
Iman.. mun nya lapar mesti nya tunjuk ke dapur, menum-menum.
Mun nya haus, agik la bisin nya nunjuk botol susu nya, sambil mulut menum-menum.

Sempat juak tek koh berposing..

 Enap! Atau enough bahasa dalam kamus

Jangan dilayan gambar-gambar makanan ya lagik
*Sila close folder makan-makan itu*
Kelak ada imagine butter prawn Oriental Kitchen gik
Haih! Melelat lok..

Dah.. dah..


Ibu Iman: malam tok nak masak apa ooh?


Mari memasak bersama Iman

February 01, 2011 5 Komen
Balik jer dari kerja, adik-adik dah bising dah...

"Kawu sik tauk apa yang anak kawu dah polah ri tok tek" 
"Apa? Kenak nya?"
"Sik nangga kuali tengah rumah ya?"
"Aok. Apahal?"
"Anak kawu lah yang masak"

"Tangga video nun", sambung adik yang lain.

Jom, kita layan sesi masak-masak bersama Iman Madihah.

<object width="400" height="300" ><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="movie" value="http://www.facebook.com/v/1863773998753" /><embed src="http://www.facebook.com/v/1863773998753" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="400" height="300"></embed></object>


Ibu Iman: sik tauklah camne nya pandei merasa makanan indah bila masak ya, kali nya merati masa kita masak kali.. leput jak tetak oleh nya... ilang kepak balit kerja