Follow Us @soratemplates

04/02/2011

Beraya di rumah baru

Siapakah yang beraya?
Cina kah melayu kah?
Raya cina, raya melayu, raya dayak..
Sama jer
Kita kan 1 Malaysia??
Ooops... raya india lupa sebut
Abaikan jer lah... dekat Meow City berapa kerat jer India
Tapi still the same, kami ini warganegara Malaysia
Dan terpahat tegur jiwa 1 Malaysia

Bercerita pasal raya
Ya! Kami beraya cina di umah baru
2 malam sudah tidur di rumah baru
Tiada langsir baru, tiada baju baru
Tapi perabot masih baru lah.. hehe
Dapur baru belum siap
Tapi kami ada dapur mudah alih yang baru!
Hihihi..
Silalah jangan gelak ok.. nanti saya malu

Eh..
Nantilah saya cerita lagi
Dapur mudah alih saya yang baru itu
Ahaks

Daaaa...

Ibu Iman: mun dah kejeron camya lah jadinya...


6 comments:

  1. wah..bes eh beraya d rmh baru..ekekek

    ReplyDelete
  2. rindok ati.. hehe... x sabar gik kmk nak kejeron juak. heheh... sori mira xpat nak kuar sama lok. mek org ditunggah soh bertugas d ofis, bilik banjir. huhu... insya Allah, next time k. :)

    ReplyDelete
  3. Sik kesah lah mobie dapo ya.. yang penting adalah yag terhasil dr sia..

    ReplyDelete
  4. aie kak.. siney umah tak.. boleh molah reunion di umah kitak.. hahaha.. pakah....

    ReplyDelete
  5. wah!dah pindah umah baru =0).

    sik pa..sik pa..beli ckit2 lok barang2..janji barang pakei ngias rumah kita puas hati..
    kmk dah dekat setahun lebih duduk rumah baru kat ctok..tapi baruk berbeli perabot ruang tamu ujong bulan 12 hari ya..hehehe..sengaja sik maok beli awal..sebab kmk gik mencarik ilham tentang hiasan masa ya..takut beli awal gilak, sik berkenan akhernya..susah juak jadi nya..semua nya perlukan duit.

    Langsir pun kmk baruk polah baru juak. selamak tuk bertahan makei nok lamak dolok..lekak beli perabot hari ya, alu ke nilai ncarik kain pakei polah langsir..sia nang byk murah n kacak-kacak jak..

    ReplyDelete
  6. mommy yen, beraya cina jak.. hihi

    mama bihah, xpa, kmk ilek di umh baru alu rasa mls juak nk kuar... hahahaha...pstok kmk kursus 2 mgu... ujg bln 3 br ada di kch.. hihih

    kak tina, ya lah tek... senang lah nk steamboat tok... haha

    amni, boleh... tp kelak lah... mgu dpn urg dh start renovate umh... xpat lok... hehehe

    vivi, lom gik mek pindah, berambih ajak... hehehhee... sikit2 jak lok berbeli brg... xpat sekaligus... gik carik idea juak... hehehe

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥