Follow Us @soratemplates

08/03/2011

FB & Ibu Iman

March 08, 2011 7 Komen
Teringat dolok-dolok, aku bukannya pandei nak berFB
Bagi aku, FB ya pakei miak kecik & miak sekolah jak
Apa tek nangga adik ku online FB main game ajak
Macam sikda fungsi lain jak
Ya tahun 2008 dolok

Bila 2009 aku masih juak lom berapa nak aktip
Sampeilah 1 tahap, time ya aku pregnant
Mala jak tension ngan ex-bos
FB lah tempat meluah perasaan
Tapi time ya FB di opis ku nang hot lah
Nang pakei tempat bersadu jak rasa

2009 Iman dilahirkan
Masa ya aku sikda pun gago update status rah FB
Sik pian ku nak madah dah beranak kah belom
Adik aku lah gago berpadah lam FB
Gambar Iman baru kuar OT pun adik aku & Ayah Iman yang upload dolok
Sikda ku gago

Masa amben, sikda juak ku nak update status gilak
Even masa tahun 2009 ku rasa ku nang sik aktip berblog
Sikda gilak ku update blog
Ku gago kedirik kali time ya
Time ya juak lah ku baruk megang Unit Sukan
Time ya juak lah nyawa ku angol-angol
Nasib bait juak aku sik ngidam terok macam urang lain
Masih kamboh juaklah di opis

Bila Iman dah lahir baruk ku rasa suk sikit main FB
Kali nak upload gambar anak kali
Urang baruk berisik anak bah
Excited juak rasa
Masa nikah gik ku sikda gago-gago upload gambar itu-ini
Gambar nikah yang ku upload masa ku dah pregnant

Pasya 2010
Sik ingat juak ku pa berlaku
Seingat aku masa birthday, aku dapat BB dari Ayah Iman
So salu lah ku update via BB

2011
FB dah macam boring
Twitter jadi ganti tempat meluah perasaan
Sikda gilak urang follow so sukati jak lah ku tweet
Muahahahaha... kuar tanduk

Ya lah tek serba sedikit kronologi aku ngan FB



Ibu Iman: nang boring FB eh!



Blog

March 08, 2011 10 Komen
"Writing is not a profession, occupation or job; it is not a way of life; it is a comprehensive response to life" - Gregory McDonald

Sekarang semua orang ada blog
Dulu... orang blur bila kita cakap pasal blog

Sekarang ada jugak la orang masih tak tau apa blog
Dulu... lagilah tak tau... kot?

Bila orang yang tak faham sangat apa itu blog
Pelik aku suka baca blog
Best apa... blog
Tiap hari aku akan baca blog
Walaupun tak update, walaupun tak komen
Tapi aku masih tetap membaca

Aku suka menulis sebenarnya....


Ibu Iman: nang aku suka baca blog bah, nulis dalam blog, kau ada??? hahahaha


07/03/2011

Inbox

March 07, 2011 2 Komen
Last week saya terima mesej di FB
Ada 2 mesej
Seorang dari stranger iaitu silent reader yang anaknya ada masalah DDH
Dan sejak itu kami pun berbalas-balas mesej
Bertukar-tukar pendapat dan pengalaman
Dia mintak pendapat sebab anak dia disyaki DDH
Iman dulu kan disyaki DDH jugak tapi alhamdulillah dia normal
Bermakna, ada jugak la orang baca entri berkenaan DDH yang saya copy-paste
Sharing is caring, kan?
Saya copy-paste sebab saya pun perlukan maklumat tu
Dan alhamdulillah saya dapat berkongsi pengalaman tu dengan orang lain

1 lagi, mesej daripada coursemate masa di U dulu
Rupanya ada jugak hamba Allah yang senasib dengan saya
Dapat penyakit kulit misteri selepas kahwin
Oh, kami serupa.. tapi situasi penyakit kami tak sama
Dan dia sembuh sepenuhnya selepas berubat cara kampung
Cara moden tak jalan
Hmmm...
Korang pikirlah sendiri...

Lepas ni, what next?
Siapa lagi yang nak mesej saya?

Ibu Iman: masih menunggu Shimahz hadir semula....


Suara Hati 1

March 07, 2011 2 Komen
Dah lah mood nang merudum, surut... datang gik nak molah hal
Tersengeh-sengeh ngantar asignment.. bencik ku!!!!
Due date last week ari jemat, ko baruk terhegeh-hegeh nak ngantar ari tok
Malas ku nak manas... macam sikda perasaan
Entah ku dah rasa boring melayan kerenah miak sitok
Ngalah perangei miak sekolah rendah
Padahal mun disuak rempuan @ urang laki, kompom beranak!


Ibu Iman: malas nak berbunyi, malas nak dibencik...


Keinginan

March 07, 2011 4 Komen
Keinginan untuk berubah adalah sangat tinggi
Ingin berubah untuk menjadi yang lebih baik daripada hari ni
Dan sebenarnya....

Saya ingin berubah menjadi seorang yang pendiam.... di ofis
Boleh tak agaknya ye?

Ibu Iman: sik ada mood...


03/03/2011

Kata-kata Prof. DiRaja Ungku Aziz

March 03, 2011 2 Komen
Dapat daripada yahoogroup pegawai sukan:

Rajin bercakap, Rajin bekerja --> Bagus sekali
Rajin bekerja, Malas bercakap --> Kena buli
Malas bekerja, Rajin bercakap --> Wayang Cina
Malas bekerja, Malas bercakap --> Tak guna
Malas bekerja, Suka mengadu --> Nyanyuk
Malas bekerja, Selalu ponteng --> Baik berhenti
Malas bekerja, Suka menyibuk --> Baik mati.


Mari kita muhasabah diri, kita di kategori mana ye.



Ibu Iman: sekda mood nak kerja, kelas 5 jam dari pagi... sakit perut dah