Follow Us @soratemplates

02/12/2020

Good Night!

December 02, 2020 8 Komen


Dia tertunduk-tunduk membuat sesuatu di lantai. Khusyuk jer. Tiba-tiba:

.

.

.

.

Kakak: Ibu, Ibu.. okay tak lukisan ni?
Ibu: Okay sangat.
Kakak: Kamek deco dengan sticker yang Ibu beli juak. (Saya deco dengan sticker yang Ibu beli jugak).
.

.

Good Night kawan-kawan Ibu. Mimpi manis ya!

 

Batal Lagi!

December 02, 2020 9 Komen

Hari ini dah 2 Disember gais!! 



Minggu depan 13 Disember ialah hari ulang tahun perkahwinan Kakmim & Encik Suami yang ke-12 tahun. Ups, 12 tahun dah rupanya. Tapi 3 tahun setengah kena tolak masa PJJ. Hihihi. Nak jugak kaww. 


Perancangan untuk celebrate tu takdelah grand mana pun. Biasa-biasa je lah. Selalunya kami anak-beranak kalau ada special occasion memang suka staycation je. So cadangannya untuk staycation di bandar saja untuk meraikan bulan penyatuan 2 hati, chewahh! Namun sekali lagi siapalah kita untuk menidakkan ketentuanNya.


Tempahan telah dibuat sejak bulan 9 lagi untuk staycation pada bulan Oktober dan Disember namun kedua-duanya telah dibatalkan. 


Tempahan bulan Oktober sempena birthday si Ayah dan si kakak dibatalkan kerana time tu kes Covid 19 tiba-tiba mencanak balik di Kuching. Saya sendiri yang request untuk dibatalkan.


Tempahan bulan Disember sempena anniversary yang pada mulanya macam hendak diteruskan tapi tiba-tiba dapat call dari pengurusan Agoda mengatakan pihak hotel tidak dapat menerima tempahan kerana bilik penuh dijadikan pusat kuarantin. Oh, no!


Baiklah, saya hanya berlapang dada. Mungkin ada hikmahnya. Bye Agoda!! Mungkin bukan rezeki kita untuk selalu bersama pada tahun 2020 ni.


Sekarang kita hanya mampu berdoa agar dipercepatkan masanya Covid 19 ni nyahhh lenyap dari muka bumi ini. Nyahh nyahhh kau Coronavirus!!!


Aminnnn............

01/12/2020

Disember Hari Kawen Kakmim

December 01, 2020 13 Komen

Ada apa dengan Disember?? Jeng jeng jeng... suka sangat entri bulan Disember ni. Mesti ada major throwback yang mengembalikan nostalgia gitu. Haaa.. sapa yang sambut anniversary bulan ni?? Kita geng!

Nanti 14 Disember jemput datang ye ke majlis persandingan Kakmim. Jangan lupa tau! 

.

.

.

Malam tadi lepas dinner sembang dengan #anakno4 Alan. Biasalah dia ni paling lambat makan sebab khusyuk sangat makan nasik dulu barulah makan lauk.



Ibu: Alan, besok dah bulan Disember. Hari kawen Ayah & Ibu.
Alan: Bukan ke Ayah & Ibu dah kawen?
Ibu: Bukan Ibu Ayah kawen semula tapi hari ulang tahun hari kawen.
Alan: Oh, kita ulang balik hari Ayah Ibu kawen ke? Pastu kami, kakak, abang, Awan pegi mana nanti?


Ah, sudah budak ni dia tak faham konsep hari ulang tahun perkahwinan.


Ibu: Tak payah pegi memana. Ala, macam nenek & bapak dulu, hari kawen jugak.
Alan: Oh, kita ambik gambar sama-sama ke Ibu?

Ye lah, ye lah. Hahaha. 


Bila Alan mention pasal ambik gambar sama-sama macam teringin pulak nak re-photoshoot balik macam gambar kawen dulu kan? Tapi tak dapatlah nak pakai baju masa sanding or akad dulu. Masa tu Kakmim slimmmm bangettttt. Rasanya macam tak lama lagi si kakak #anakno1 pun dah boleh pakai dah baju akad tu. Hihihi.



What say you? Mesti best kan? 



Tapi.. segan pulak. 🙈



Itu namanya... mahu tapi malu. 



Mengada-ngada betul kan?


Photoshoot Budak 6 Tahun PASTI

December 01, 2020 10 Komen

Semua sedia maklum tahun 2020 ni banyak event tahunan kita tak dapat diteruskan seperti kebiasaannya. Majlis konvokesyen di IPT pun termasuk sekali. Kalau yang grand macam di universiti awam pun ditunda apatah lagi yang majlis kecik-kecik.


Imran #anakno3 Ibu yang last di alam tadika tahun ni lagilah takde kenangan ihtifal atau majlis penyampaian sijil bersama rakan-rakan di PASTI seluruh Kuching. Nasib baiklah cikgu diorang ada inisiatif bagi sesiapa yang nak buat photoshoot untuk kenangan penutup sesi persekolahan mereka di PASTI. At least ada jugaklah gambar dia, abang dan kakak, semua dengan jubah dan topi segiempat sempena tamat tadika. So minggu lepas Ibu bawak Imran dan Amirul ke sekolah untuk photoshoot. Sekejap je tak sampai pun 30 minit.


Imran dan Amirul.


Imran dan Amirul ni BFF sejak baby. Diorang ni sebenarnya sepupu dan adik-beradik susuan. Dulu Kakmim dan adik Kakmim beza 2 bulan jer bersalin. Kebetulan ye. Berjangkit kata orang. Dan kerja kami pun selalu travelling sana-sini. Sebab tu lah timbulnya adik-beradik susuan ni. Bila Kakmim travelling, Imran akan bf makngahnya dan bila adik Kakmim pulak traveling, Amirul pulak akan bf Iwa nya. So vice-versa gitu, simbiosis. Lagipun diorang berdua ni fully bf jugak. Selesai masalah di situ.



Sekarang tunggu gambar yang dah siap jer dari cikgu. Bergambar famili takde sebab Ayah kerja tapi at least adalah kenangan Ibu dan Imran. 


Mintak tolong cikgu jer ambik gambar dengan backdrop dari official photographer yang diset kat sekolah hari tu.



So tahun depan Imran dah darjah 1 dah dan akan bersekolah di SK biasa je. Rayuan SK (Agama) hari tu takde bunyi so Kakmim anggap tak berjaya. Tapi sama je sekolah. Silibus pun sama. Janji dah pandai membaca bila masuk ke tahun 1. Ye dok?