18 comments
  1. ~ ya Allah... kesiannya MC. teruk sangat tuh, amy leh bayangkan cemana penderitaan tuh. nak bergerak pun mesti susah sgt kan?

    dulu amy pernah gak kena allergik. tapi tak sure amy allergik kat makanan ke apa. pergi specialist pun tak jalan. malam2, cam org sakit apa jer sebab nonstop duk garu. my mum sampai menangis-nangis. last2, pergi farmasi. jumpa doktor farmasi tuh sendiri. doktor tuh mintak contoh ubat yg specialist bagik. then, farmasi tuh suruh dtg balik dlm 2 hari. lepas makan ubat dari farmasi, bengkak2 kat badan dah surut..

    MC kena tabah okeyh.. banyakkan berdoa. insya-Allah, lepas nih baik la tuh. ubat tuh jangan lupa makan.. ~

    ReplyDelete
  2. otedaaaahhh..mek ingat ada crita hepi tek.berisik ka apa.huhu..duhal..
    kmk alergik ngan omo,xpat berbasuh.tpaksa k glove mun berbasoh ko n i dont like it.mun x k glove, siap.celah2 jarik ya mirah2.
    kmk mun ada skin prob mek suka g batu lintang farmasi.nang bagus pharmacist sia.mek penah g dr kon p xpat cntinue pegi sbb mahal gilak.so d only option ya g farmasi jak n ubatnya nang ngasi dari marek2.
    mun masih juak lom bait, coba tak g farmasi ya aa.jgn mek x madah nak..
    mek doakan ktk cepat2 bait sis!

    ReplyDelete
  3. sabar k mira..pasti ada hikmah di atas aper yg berlaku..so next time u akan lebih berhati hati..huuhuh..i pun dapat rasa pe yang u rasa..cian u...TK care tau..

    ReplyDelete
  4. uuu..sian eh..xsanggup rasa nangga piccas ktk ya..moga cepat sembuh..dah ktk mdh alergic make up indah ya..alu rasa tkt kmk..huhuhu

    ReplyDelete
  5. amy,
    br td jatuh tangga lak... sedih sgt ni... :((

    fieza,
    mun x ok juak mek gi sia... ada kazen mek mdh nya gi farmasi batu lintang... nya alergik make up juak pas kawen.. gi sia alu ok

    mebby,
    tq.. ye la kot ada hikmahnya

    naz,
    pengajarannya pakei make up dirik pun... semua dirik pun.. selamat gik kali..

    ReplyDelete
  6. Tedahnya..sabar jak mira..setiap sakit ya ada hikmah nya yg Allah berik..mun kita banyak sabar besar pahala yg kita dapat..ya juak dapat kay bersihkan dosa kita bah..
    Lain kali mok ingat JANGAN SEKALI2 ingin nak makan barang makan yg kitak alerjik agik(macam oyster ya)..mun ingin, KENEK kan jak sia..mun ktk dah sakit ,kmk org pun macam sama merasanya juak..sian kitak..!!!
    usaha jak meli ubat kat farmasi ya..mudahan lekas bait..AMIN.

    ReplyDelete
  7. take care Mira... siboh basah gilak kulit ya.. jgn kenak air.. mun kenak air, cepat lap...

    coba pantang makan sementara tok, jgn makan telur & ayam...

    kamek pun ratu allergik, tp rashes jak, sik sampey gelembong kedak ya...

    klinik dr. kon nang bagus.. sabar k.. sik lamak gik kompom bait..

    ReplyDelete
  8. kak ros,
    ya lah.. kmk x tauk kmk alergik lobster.. kmk first time juak mkn brg ya... tobat mek xmok mkn agik..

    ema,
    ya lah doc mdh iboh kena air gilak... ada dr kon merik glove ngan kmk k mek berbasuh... pantang ya la mek x tahan.. tp mek try juak la pantang nek tok.. mok cpt bait tek nk

    ReplyDelete
  9. kesiannye kat myra...bykkan bersabar ye, akak pun baru baik dr alergi cam myra kat mulut tu...
    doktor kata bacteria infection..selalunye kanak2 yg kena doktor pun heran knp akak yg dah tua bangka ni boleh terkena...tapi alhamdulilah skrg dah baik tapi ada parut la..mmg buruk..

    ReplyDelete
  10. kak risa,
    ye ke? doc pn ckp infection.. dia pn pelik... salunya budak kecik jer kena... ni mira br kena skrg.. kt dagu dh ok tp mmg berparut.. doc ckp mmg tglkn parut kak :(

    ReplyDelete
  11. Tedah lok. Saba jak..rajin2 berubat ya k. Insyaallah bait nya lak. Memang bacteria infection ya, coz dolok2 mek penah kenak juak jangkitan camtok. Hopefully you'll get well soon.

    ReplyDelete
  12. audio,
    ktk penah kena juak??? bait oh?? mek takut kes kmk ya laain dr yg lain... tq anyway..

    ReplyDelete
  13. aih otedah kitak. baruk lah mek nangga tek. sabar jak lah. dan banyak rest jak. semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  14. Yuppp..mek penah kenak juak dolok. Insyaallah boleh bait. Banyak2 bersaba.. rajin2 berubat. Think positive k. :)

    ReplyDelete
  15. ngegeh babe,
    makseh..

    audio,
    infection mek dh bait.. yg gelembung2 tok jak lom..

    ReplyDelete
  16. ishkk.. nape sampai cmtu.. kene g pakar kulit la mira

    ReplyDelete
  17. kesian ktk..terkejut juak diat condition ktk...harap2 ktk cepat sihat ok...insyaAllah..bersabarlah

    ReplyDelete
  18. adui mira sakitnye. 1st time tgk cm mira kena nie. mira alergic lobster ker?

    ReplyDelete

Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Tahniah tau kerana jadi orang yang terbaik. Terima kasih juga kerana komen yang baik-baik.