Follow Us @soratemplates

02/01/2009

Jiwa Kacau

Aku jatuh tangga pulak jap tadi.
:mPening:
Malang kan nasib aku?

Aku online dari katil jer lepas Mr Hubby pegi work.
Pastu dalam 9 sengah adik ku Zila ketuk pintu bilik.
Diorang dah nak gerak ke airport.
So aku pun bangun la nengok diorang gerak.
Masa berdiri jer aku rasa dah tak stabil dah.
Kaki kanan ku macam tak jejak ke lantai.
Cramp!
Aku cuba jalan lagi, nak jatuh.
Tapi aku redah jer jalan terus.
Terus turun tangga.

Bila dah jejak anak tangga aku dah takleh kontrol diri dah.
Kaki kanan ku terus tergelincir ke bawah dan ke bawah.
Nasib baik aku sempat berpaut di pagar.

Mak dan adik-adikku yang sibuk di bawah terkejut la.
Bunyi orang jatuh.
Pastu diorang dah nengok aku terduduk kat tengah tangga dah.
Bontot aku sakit.
Uwaaaa....!

:mSad:

Sedihnya.
Macam-macam hal jer.
Dulu pas 2-3 hari kawen dulu aku pernah jatuh gak.
Jatuh terduduk sebab mata pitam.
Masa tu awal pagi, masa Subuh.
Mr Hubby terkejut kenapa aku tiba-tiba terduduk kat lantai.
Dia tanya aku tapi aku pun blur jer.
Aku sendiri pun terkejut aku dah terduduk dan henpon ku terjatuh ke lantai.
Masa tu aku nak off alarm henpon ku yang ada kat dressing table.
Entah camne aku leh rebah dan black-out sekejap.

Bila aku gitau adik-adik aku diorang pun cakap,
"patut ar macam dengar ada benda jatuh jer pagi tu"
Malangnya nasib aku asik terjatuh jer.
Dah la dapat penyakit pelik.
:mHantuk:

Mr Hubby selalu cakap dia takkan tinggalkan aku.
Tapi dia akan tinggalkan aku malam ni.
Dia akan pergi Kapit hantar adik dia yang dapat posting cikgu ke sana.
Hati kecilku sedih sangat-sangat.
Tapi aku tak bagitau dia yang aku berat hati nak lepaskan dia.
Dia perasan kot aku macam takde mood semalam.
Dia ingat aku marahkan dia sebab dia tersalah cakap.
Tapi sebenarnya aku kecik hati dia tinggalkan aku di saat aku perlukan dia sekarang.
Ye la, siapalah aku ni.
Takpelah.
Biarlah aku bersendirian.
Aku kan masih punya famili.
Aku ada Mijot, ada Ikah.
Senyum la, senyum la.
:mThinking:
Takmo la nangis-nangis.


Aku tak tau kenapa aku sensitif sangat semenjak 2 menjak ni.
:mSurrender:


Aku tak suka jiwa yang kacau macam ni...!!!
Tak sukaaaaa.....!

16 comments:

  1. ~ lor... jatuh tangga la plak. mc nih, dah tahu tak kuat mana tuh. jangan la jalan2. duk diam2 atas katil jer.

    jangan sedih2 tau. semua org amik berat pasal mc. dah2, jangan duk nangis. nanti lambat plak sakit tuh nak reda. ~

    ReplyDelete
  2. dugaan kena tinggal...akak selalu kena tinggal gan hubby coz keja shift...baru je 3 week ditinggalkan shift malam...bosan je tiap2 mlm takde org kat sebelah..
    bersabar ye!!!

    ReplyDelete
  3. aiee..tedah lokk....nextime hati2...

    sayang isteri tinggal-tinggalkan...hehe..

    ReplyDelete
  4. amy,
    tq.. ntah ar sensitip bagai..

    kak risa,
    pnh kena tgl ms on shoft dlu tp x jauh... :(

    katie,
    pandei ktk ya ooh.. :p

    ReplyDelete
  5. Tedah..saba jak.. sik lamak juak hubby kitak pegi ba. Bak kata pepatah, takkan lari gunung dikejar. So kitak mejin hubby kitak cam gunong laa ehek XD

    ReplyDelete
  6. er...
    baru kawin,
    pening pening,
    pitam pitam,
    jatuh katil(?)
    emotional terlebih lebih,

    waaaahhhh!!! congratulation!!!

    anyway... kalau dah sakit tu, bebawak duduk duduk yer.. jangan duk gi jalan sangat.
    :)

    ReplyDelete
  7. audio,
    hakikatnya nya bkn gunong... :(

    pocket,
    alaaa... xde ar... dh period dh... x mungkin :(

    ReplyDelete
  8. rilek mira..rleks...

    jgn kacau-kacau jiwa tu...

    ReplyDelete
  9. ooo..tedahnya.. paham mek koh.. biasa mun rompuan aft kwn mmg sensitip. juz the changes of hormon. sik dpt salah patah sikit alu nk merajuk...nk ngempas dirik d tiang masja..hahaha.. mbak bsabar deng... iboh d ekot glak rasa ati ya.. pike + ajak k. hope u'll get well soon! opps.. lupak mdh. since kmk allergic juak ngan udang dolok..phm mek camne rs ktk. tp kinek tok kmk dpt mkn apatek kmk ngamal mkn madu khaula, alhamdullilah kinek tok kmk dpt bkaul mkn seafood.

    ReplyDelete
  10. yalah..tam leh sakit..tam leh gugok..tam leh hubby xda (sementara) gik..nindak makin blues..nak pms juak kali nak..sabar jak kitak k..

    ReplyDelete
  11. mcm2 jak ktk tok..embak ilek byk2 k.jaga makan minum

    ReplyDelete
  12. tedah...sabar jak k

    ReplyDelete
  13. aa siannya ktk~~dah g klinik sik?? bahya mala gugok tuk~~ hmm adek ipar ktk sapa nama?? nya ngaja kat cne?? sb da kwn mek posting kat sia baru2 tok??

    ReplyDelete
  14. yong,
    dh terkacau pn.. nk wt cmne

    mami_faris,
    aaa... lak mek nanyak ktk ttg ya ah..

    ngegeh_babe,
    ya lah.. sabar jak la.. pa leh buat

    naz,
    tq beb

    mat,
    makseh...

    achika,
    dh brp kali dh ke klinik.. di town kapit jak..

    ReplyDelete
  15. relek la.. ade org tu seminggu ke dua minggu sekali bru jmpe hubby tau.. dlm keadaan bdn yg berat plak tu.. tp relek je... smpai hubby kata.. tak rindu ke? dgn bangga jwb.. dah biasa kan.. huh.. dasat la org itewww.. huhu

    ReplyDelete
  16. kmk riso koh mun gugok..in my whole life time, 2 kali kmk pernah gugok kedak cempedak busuk..nak berpaut nang sikpat gik sebab sikda pa k paut..haih, perlu becareful gik lah ho

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥