Follow Us @soratemplates

05/01/2009

Sickleave lagi..?


Semalam pergi SGH so hari ni sickleave lagi. Besok appointment dengan skin specialist di SGH. Para doktor macam curious gak dengan penyakit aku ni. Macam HFMD pun ada gak. Diorang cakap tak mustahil attack orang dewasa tapi kebarangkaliannya memang kurang la. Wait & see je la besok doktor cakap apa.

Since aku tak dapat nak masak so online jer la kat umah. Sekarang bila online suka memFacebookkan diri. Friendster dah tak main dah sekarang. Budak kecik jer main Friendster. Ahaks. Dekat FB kan kita leh letak status apa yang kita ngah buat sekarang so aku letak la aku sickleave. Ada gak beberapa teman dan member yang ingat aku dah 'berisi'. Hahaha. Bunting pelamin ar. Ye ke? Takde ah. Aku belum 'berisi' apa-apa lagi ni. Hehehehe. So jangan la buat rumours ye.

Kalo lah aku ditakdirkan 'berisi', mesti aku risau sangat. Ye la, dengan penyakit aku ni, macam-macam dadah yang aku amik. Mesti effect ke baby gak nanti. Alhamdulillah, syukur sangat sebab tak 'menjadi'. Ada jugak hikmahnya kan? Jauh di sudut hati, memang ler ada sedikit kekecewaan tu tapi semuanya Allah bagi bersebab. Redha dan pasrah je la dengan ketentuannya.

Pagi tadi aku hantar sendiri sickleave ke ofis. Sempat gak ar lepak ngan member-member kat kedai bawah. Tetiba Big Boss pun datang minum kat situ. Aku gitau ar dia aku MC. Pastu dia gelak-gelak.

"Teruk sangat ke shift malam?". Boleh dia cakap macam tu? Kepala biru ler tuh.

Aku menjawab ar, aku memang pun suka menjawab dia.

"Takde kaitan langsung dengan shift malam, Encik BB".

"Dia ni kan tak paham la." Dia gelak-gelak lagi gitau technician dan PAP kitorang yang temankan dia minum. Aku pun geram la. Aku malas nak tunjuk tangan aku ni sebagai bukti.

"Takde kaitan dengan shift malam la." Aku tekankan sekali lagi sambil tunjuk tapak tangan aku kat dia. Geram tau. Nak fikir 18SX jer. Pastu dia tanya kenapa bla bla bla. Bila dia dah buka cerita dia alergik itu ini aku pun blah. BB aku ni bukannya boleh dilayan sangat. Panjang hikayat 1001 malamnya nanti.

Oh, walaupun MC kena jugak siapkan takwim Unit Kualiti untuk tahun 2009. Nanti Naz marah kalo lambat. Aku nak buat apa ek? Aarghh... otak tumpul ni.



13 comments:

  1. nang ada kmk marah indah..hahha..bos yg marah ya klak..byk mok dshare ngan ktk tok.huhu..xda org k dgn mek ngular meli brg..cpt la gik bait

    ReplyDelete
  2. naz,
    uit.. saja jak... hahaha
    ya lah oh... mst byk gik last min preparation ktk k weekend tok.. lak mek antar flask air ktk mlm tok

    ReplyDelete
  3. "Teruk sangat ke shift malam?" Ekekeeke ishkk pajak la hehehe..
    Anyway,..nok gelembong2 kat tangan kitak ya eh..jangan biarkan nya salu dalam keadaan lembab. Paling afdal kitak jemor kat panas. Nya kedak kudis butak ya bah ehek. Just my 2 cents nok tinggal lam poket sloar pendek mek marek ehek erkk :D

    ReplyDelete
  4. mlm tok mek kuar rasanya..ada brg nak dbeli.mun smpt klak mek ambik jak.gik pusing..kmk igt biasa jak plan ari sabtu..skali lain.huhuhu..

    ReplyDelete
  5. audio,
    kudis buta? adoh.. takut eh

    naz,
    oh.. ok.. ilek.. insyallah.. berjalan lancar.. pusing2 ya biasalah..

    ReplyDelete
  6. sempat indah nganta sick leave...rajin juak nya lok g opis..hahhahaha....

    ReplyDelete
  7. rynnie,
    apa tek takut urg ngata bulak.. ya la laki mek nyuruh antar kedirik dpt bos nangga bukti.. hiks

    ReplyDelete
  8. ~ tak per la, sickleave pun still rajin gak nak buat kerja. kalo amy, jangan harap lah. :P ~

    ReplyDelete
  9. issshhh... sik patut nya madah kedak ya... kmk penah kenak cam ktk ya, oooo seksa ooo...

    ReplyDelete
  10. amy,
    belom buat lg ni.. hehhee

    onggon,
    ktk pn penah kena ka?

    ReplyDelete
  11. get well soon mira
    semoga sihat hendaknya
    :)

    ReplyDelete
  12. mudahan cepat bait.
    harap jak sekda kena mengenak ngan HFMD ya, berdowa jak byk2.

    btw, mena owh, friendster nang k miak kecik. kinek tok serba serbi semua facebook. naklah.. duak ribu semilan bah!! hehe

    ReplyDelete
  13. lily,
    thanks yea

    azai,
    ya la.. hrp2 sekda la papa
    nang jak adik mek darjah 4 mala jak gago ngecek FS nya.. best gik la FB miak kecik lom pandei main.. haha

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥