Follow Us @soratemplates

03/01/2009

Kebosanan Terlampau


Aku dah rasa nak mutah dah nangga laptop jak dari pagi tadik tapi aku dah siktauk nak molah apa. Tangan aku pun sebelah jak dapat beroperasi dengan normal. Banyak benda yang senang-senang ku sik dapat molah dengan jayanya, contohnya ngikat rambut. Mun nak ikat longgar, ok lah juak tapi bila nak ikat terit bila nak makei tudung, sik dapat. Terpaksa la ku mintak tulong adikku Mijot ngikat. Tedah ku ngan ku dirik pun.

Mr. Hubby balit malam tok. Aku tek plan nak embak Mijot ke SOS lok before amik Mr Hubby di terminal bas. Apa tek Mijot dari ria dah nak meli sandal kacak idamannya di SOS ya. Mijot pun bigei urang gila juak online dari tadik. Nya memFB di bilit nya, aku di bilit ku mpun. Pasya mek 2 berkakar k FB. Mun rajin berwebcam indah mek rang k YM, aka serumah. Sekda keja gilak lah ya.

Aku rasa urang cacat jak. Tangan kanan jak pat pakei. Naip tok pun sebelah tangan jak. Dapat la juak k tangan kiri tapi sakit juak bila nya nerit. Sabar jak aku. Seksa nyawa ku oleh penyakit tok. Nang seksa. Tapi senyum jak lah ooh. Dugaan bah. Mun menar ada urang nak ngena aku, sekpa. Aku redha jak. Makseh. Makseh banyak-banyak.

Tek nak ka nak ke SOS, bila dicheck di dibah, sidak mak dah berjalan k keta aku. Yah, ne la dapat nak berjalan. Mijot bukan pandei embak keta lakiku, keta bapak lagik la nya sik pandei. Aku? 2x5 jak. Dengan tanganku yang cacat tok semua keta ku sik dapat nak embak. Mun sik cacat pun, aku pandei embak Kelisa ku ajak bah. Hahaha.

Sik sabar ku nak nunggu tangan ku tok bait eh. Tadik ku nyesah baju mek 2 laki bini. Kedong machine umah mek rang auto, senang lah nak, just masukkan baju, tekan suis tunggu nya abis spin baru nyedei. Bila part nyedei, sakit nyawaku. Nak ngebor-ngebor baju pun susah, mun sik dikebor renyuk baju nak. Nak malit baju, susah juak. Nak engkah hanger pun slow-slow jak la. Sekpa, dugaanku.

Nenek ku bingong tangan ku sik pandei bait. Nya suruh berubat ngan urang Melayu gik. Apa tek nya madah, "ne tauk ada urang dengki ngan Mira". Alu la nenek madah masa nya pas nikah dolok nya penah terkena juak. Aih, takut ku koh. Benda camtok yang ku pernah terpikir tapi ku sikmok nak mikir. Sian ngan nenek, bingong nya tam aku. Aku? Ku rasa mok ambik unpaid leave jak sebulan sampei tangan ku tok bait. Gine gaya ku nak ngajar embak tangan ku gitok klak. Adoh adoh.

Apa gik nak polah tok? Nak masak, sik dapat masak. Nak makan, gik kontrol makan lagikpun makan ngan sudu sik heaven eh. Malam tadi ngan ri dolok ku gi McD ne ada ku makan double cheese. Sik pernah-pernah ku gi McD sik makan burger. Terpaksa ku makan bubur ngan nugget jak. Mena aih, sik heaven makan burger megang sebelah tangan jak. Mena, sik ku bulak. Ku rasa nak makan Big Apple indah tok. Malam new year ria ku ngan Mr Hubby gi The Spring. Pikir tek tutup aher, paduhal sama juak tutup cam biasa. Alu frust ku sikpat makan Big Apple. Alu balit awal, alu tido awal. Sik ku sedar bunga api apa indah. Apa dah makan ubat, ubat ya nyuruh ku tidur mati jak.

Aok, ubat ku dah abis. Antibiotik dah abis. Itchiness pill yang 2nd round gik lom abis. Mun abis semua dadah ya ditelan ku tapi nang sik juak bait, sik la ku tauk agik. Ada urang suk kali nangga aku kedak tok. Sak aku sik dapat melayan laki ku. Kali nak ooh? Ada kah urang suk? Ada ka sik?? Sukati kitak orang lah sia. Janji kitak orang suk, aku menderita nak. Aku suk juak lah dapat pahala kitak orang. Kah kah kah.

Aku sik tauk apa motip entri ku tok. Aku dah angol dah tok tapi malam tok aku lom nelan dadah gik. Baru siang tadik jak dan aku dah pun bangun dari tidor yang lena pas nelan dadah. Mok ku nelan dadah awal? Mun ku telan awal, sapa nak ambik laki ku kelak? Walaupun adik ku dreb tapi aku mesti sambut kepulangan laki ku yang tercinta juak. Tulah kelak. Walaupun tangan kiri ku cacat, tangan kanan ku masih dapat salam tangan laki ku. Aku rindu nya eh.


Dah lah. Ujan ari kelak. Aku tok cungek mun kitak orang nak tauk. Berapa jam gik ya nya nak sampei Kuching. Chow lok. Bye!



13 comments:

  1. aa sian ktk~~camne tgn ktk leh cacaat?? cacat mena2 ka? or selauk sik bait2 ka??

    ReplyDelete
  2. achika,
    cacat sementara jak tam blister ya..

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum kak ira. zen da padah dgn kmk keadaan ktk time nya embak ktk ari jemat ya. baruk aritok kmk dapat online. mun sik, nang adik kmk yang bongsu yalah menguasai internet dgn laptop kmk, huhu. kak ira, embak banyak-banyak bersabar, ok? insyaAllah, semuanya akan bait. kmk doakan agar ktk sembuh dengan cepat. kuasa Allah jauh maha besar gik dari sapa-sapa pun, yang paling agung. mudah-mudahan ktk akan tetap redha dan bahagia walau apapun yang menimpa. jangan takut, sedih and putus asa, ok, kak ira. ktk ada family and hubby ktk yang tersayang yang sentiasa menyokong and sayang dgn ktk :) kmk balit ukm isok kol 6am, kak ira. take good care :)

    ReplyDelete
  4. eyna,

    ws.. mek pk ktk dh blt ukm tek.. bait2 la balit k... zila dh blt dh.. thanks coz mdoakan kmk..

    ReplyDelete
  5. Insyaallah lak2 bait nya. Banyak2 doa. Make sure kitak molah medic checkup gik lak hoh. Actually niat nenek kitak ya pun bagus juak. Sik salah nak try bah.. berubat cara modern n cara tradisional.. asalkan sik benda ya sik terpesong dari aqidah n menimbulkan syirik jak la hoh.

    ReplyDelete
  6. isk xpahammmmm sy bace..

    isk tok pehe kewe baco..


    :P

    ReplyDelete
  7. shino,
    hehehe... mintak mahap... huhu

    ReplyDelete
  8. sian ktk tok.. hehe.. paham.. tp nak rep blk tak reti
    relek.. mcm mak shima kat.. sabarrrr..

    ReplyDelete
  9. oo tedah tgn ktk... oo tedah ktk sik mkn burger McD.. hehehe.. Sabar jak owh.. semoga cepat bait ya..

    ReplyDelete
  10. mira!!! kesian mek nangga kitak
    !!!!! sedih mek baca!!! dah lah bok kawen.............................

    mira, sedih mekkkkkkkkkkkkkkkkkkk.... mok nangis juak.. kamek pun congek juak lately... gineylah?

    mun ada papa, padah k.. rasa2 nang ada urg molah kah?

    ReplyDelete
  11. ~ siannya... amy pun paham tapi tak reti nak reply balik. kehkehkeh...

    sabar tau mc. doa banyak2. sakit nih kekadang ade hikmahnya. ~

    ReplyDelete
  12. shim,
    mmg ler sabar jer ni... sedih ada gak

    onggon,
    makseh.. tiap ari jak rs mok mcd sbb x dpt double cheesenya.. hehe

    ema,
    boh la nangis.. ktk indah gik emo.. apa2 mek gik dpt apdet blog.. walau taip slow2 k 2-2 belah tgn

    amy,
    thanks... reti pn reply nih.. huhuhu

    ReplyDelete
  13. cungek kah..sikpa, dolok ngadu ngan kwn, nek tok ada yang tersayang untuk ngadu..:) happy always!

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥