Follow Us @soratemplates

01/02/2009

Privacy

'Mukabuku'.

Lagi isu FB..?
Al-maklum.
Semua orang kan.
Mesti, macam ada FB.
Macam ada eh.
Tak cakap semua ada.
Dan.
Of course budak-budak remaja.
Pun mesti ada binatang FB ni.

Patut ke tak aku accept bila student add aku as a friend kat FB..?
Ada yang add, aku reject.
Ada jugak aku ignore jer.

Bagi aku kalo aku add, aku dah takde privacy dah.
Aku hilang privacy.
Aku takleh nak mengumpat-ngumpat budak-budak aku dah.

:mGuilty:

Hmm..
Privacy pun penting gak kan walau di alam siber.
Sama seperti aku selalu berada di mode INVISIBLE di alam YM.
Macam tak guna jer on YM.
Baik takyah on.
Tapi.
Aku juga perlukan privacy.

Aku butuh privacy...!


post signature

10 comments:

  1. wow...really nice pic....please add me in your blog..bye takecare

    ReplyDelete
  2. ooo.. invisible owh.. hehehe.. FB ktk bole set privacy setting wlupun ktk dah add urg ya.. ktk bole set ktkpun xtvt (wall), photos, videos etc..

    Tapi mun mok keja senang, reject jak hahaha...

    ReplyDelete
  3. nak add boleh taknak pon takpe..huhuhu tapi biar ade satu account yang budak2 boleh join sekali..lagi satu account tu biar pribesi huuuuuuuu

    ReplyDelete
  4. ~ betul tu MC, kekadang kita perlukan privacy. tapi, setakat nih kat FB tuh segala cikgu n lecture ada dlm my friends list. ;) ~

    ReplyDelete
  5. ooOOo part tok sik pandei mek nak madah.. ermm sebab mek sikda Pesbuk bah :|

    ReplyDelete
  6. yalah ooo.. sebagai cikgu at least ada juak border dgn student nendak? Nay boleh sik ada border. Macam mak/bapak dgn anak bah! Reject jak lah... ambik senang.

    ReplyDelete
  7. apa kaitan privacy dengan melok tiang cina ngan muka sedeh... ?hehehe

    ReplyDelete
  8. ramya,
    thanks.. i'll add u later

    onggon,
    ya lah malas... huhuhuhu

    neo,
    malasnya nk buat 2 av=cc... hihihi

    amy,
    mc x add student kt fb... hehhe

    audio,
    tedah... no komen lah oh... hahaha

    super mama,
    ya la... main reject jak la nektok... malas... hehehe

    fadli,
    gambar hiasan semata2... xda kaitan ngn entri... huhuhu

    ReplyDelete
  9. tol kata onggon, pesbuk leh diset privacy.
    tedah request student ya direject.hehe
    tapi depends juaklah, mun student ya kitak kenal n serba serbi ok ka.. [contoh ajak] ktk add. sebab mcm dah ilang sikit fungsi pesbuk ya, lainlah stranger, leh kitak buat derkk jakk.. cadangan kmk jak selebihnya ktk yg tentukan! :)

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥