Follow Us @soratemplates

14/03/2009

Sensitism


Semua famili dah pergi Sarikei - kenduri.
Tapi aku tak gi memandangkan Encik Suami on shift.
So aku dan dia kembali berhoneymoon. Lagi?
Di umah yang kosong dan besar ini.


Hari ni Encik Suami masuk kerja 9 am.
Aku dengan semangatnya bangun awal pagi buat breakfast.
Malam tadi aku dah rebus kentang.
So pagi ni tinggal nak potong dan tumis dengan suun dan telur.
Dan jadilah 'kentang loyang'.
Tak tau lah orang buat ke tak makanan macam ni.
Tapi ni memang favourite recipe famili aku.


Bila dah siap-siap aku ajak Encik Suami breakfast.
Memandangkan cuma aku dan dia, kentang yang 4 biji pun jadi banyak.
Ye la sebab dah dipotong dadu.
Aku cadangkan agar dia bawak ofis leh makan waktu lunch ke.
Tapi dia takmo!
Kecik hati aku la wei.. penat aku bangun pagi buat breakfast.
Dah ler sekarang ni aku makin malas.
Nasib baik pagi ni aku diserang virus rajin nak masak.


Pastu aku diam je la, rasa nak marah pun ada gak tapi takkan aku nak paksa.
Aku rasa nak humban jer kentang tu dalam tong sampah.
Benci aku nengok kentang tu!
Benci!
Aarghh...!

post signature

7 comments:

  1. ai, ilek, ilek... :) mun kmk kah, buka mulut laki kmk besar-besar, ambik senduk and padat masuk mulutnya, hehe ;) (berangan-angan tgh da laki, ;p)

    ReplyDelete
  2. rilex2 sis... hehe...

    ReplyDelete
  3. mbak bersabar mira. kmk pun kecik ati juak mundah semangat masak memuncak tp sikit jak d jamah hubby. p xhal, da pahala bah kita molah suma ya... hehehe... neway, kmk salu juak molah kentang gia. duhal kentang loyang nama resipi ya.. okla, slmt berhujung minggu.. :)

    ReplyDelete
  4. waaa..pn mira dah jadi sensitif..hehe..tp mun kmk in that situation pun mesti sama juak rasa

    ReplyDelete
  5. ala kak...
    jgn dbuang....
    mknn tu...
    x baik mmbazir...
    jd kasi sy...

    hehehe

    ReplyDelete
  6. sensitif ada makna ke myra :)...jgn marah2 tau must have thinking positif...

    ReplyDelete
  7. boh manas indah lalu dibuang.. nyam kentang loyang ya.. nei lah tauk ariya lior nya pandei pait kah.. sian nanggar nya ehehe..

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥