Follow Us @soratemplates

30/03/2009

Sindrom Lazititis


Salam.
Lamak dah sik berblog.
Nak ngabas pun malas.
En. Suami yang rajin moderate komen.
Kedong nya mok jadi moderator sik berbayar bah.
Aku? Malas gilak nak online di umah.
Bagus ku tido.
Ahaks.


Minggu ya tek terasa gago gilak.
Ri Senin gi travelling, ada kursus ngan meeting.
Sine? Langkawi agik.
Baruk jak balit honeymoon dah pegi sia gik hal kerja.
So sik heran gilak lah.
Nang sik kuar hotel pun.
Lagikpun tentaif nang sampei malam.
Balit bilit, tido jak lah.



Then bila balit, adoh.. terasa cam banyak gilak kerja nak dipolah di Kolej.
Dah la kemalasan melanda.
Nak ngator aktiviti miak, sukan, P&P gik.
Malas rasa nak mikir semua.
Ku rasa P&P ku sem tok yang paling kucar-kacir.
Nang malas gilak.
FRP sik hapdet pun koh.
(Mun cikgu gago hapdet buku rancangan mengajar, mek rang hapdet FRP)


Hari tok tek meeting gik, meeting kewangan.
Dari kol 9 sampei kol 1.15 baruk abis.
Pergh... kensel agik kelas.
Nak alah-alah jak meeting.
Kerja ku last week lom beragak gik.
Adohhhh....


post signature

6 comments:

  1. ~ sama la kita.. amy pun malas jugak nih. tapi malas amy kira ok skit la sebab memang tak dek kerja pun. hehehehe... :P ~

    ReplyDelete
  2. oh, kesian kak ira... sik pa, polah sikit-sikit. kelak-kelak mesti habis juak kerja ktk, insyaAllah :) all the best! ;D

    ReplyDelete
  3. mbak bersabar... jgn stress gilak.. jaga2.. k.. :)

    ReplyDelete
  4. mbak rilek bah..atur jak kerja sikit2..lamak2 abis juak..camney langkawi tek? byk beli cokolet tek?

    ReplyDelete
  5. Meeting adalah masa paling sik produktif.. Hehehe..

    ReplyDelete
  6. kitak orang makey fail jadi rekod mengajar boleh taip kali nak. kamek orang cikgu2 di sabah dah dilarang menaip nek tok, back to zaman dolok2 make buku kak ya mesti tulis tangan. sabar jak lah, rasa cam org ketinggalan zaman jak.. alasan sidak nya org sik logik langsung

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥