Follow Us @soratemplates

26/08/2009

Oh, my baby, please...

Ri marek dah 4 ari dah kita posa. So far, ari 1, 2 dan 3 ok. Baby aktif, masih juak bergerak tapi marek nervousnya bila baby sik aktif sebelah petangnya. Masa on the way balit kerja kaki gik krem, palak angol rasa nak mutah... nang dugaan lah. Dah la ati ngah bingong ngan baby.

Bila sampei umah terus call Encik Suami. Nya belom dapat balit gik. Sedih eh. Sikmok madah nya lok, lak nya bingong tapi bila dah ditunggah-tunggah baby, diembak kelakar, sik juak baby respon. Nitis air mata eh. Kenak baby sikmok respon. Terus call Encik Suami agik, sik tahan. Sora tertahan-tahan jak kelakar takut nya tauk aku nangis. Nang bingong eh.

Alhamdulillah pas sungkei baby dah mula bergerak. Mungkin baby lapar gilak kali. Mak ku madah nya tido. Adik ku madah aku ya sik makan banyak time sahur. Ya lah, menarlah kali. Aku makan sikit jak masa sahur. Masa sungkei ri dolok pun aku sik makan banyak, aku minum jak banyak.

Baby, sorry sayang ah. Bukan Ibu sengaja nak nyuruh baby lapar tapi tok kan bulan Ramadhan. Kan Ibu dah madah kita berposa bulan tok. Mesti baby sik ingat ya. Baby try posa juak k. Tapi mun baby sik tahan padah juak ngan Ibu, k? Ibu sayang baby.


post signature

5 comments:

  1. aie... cian... makanlah banyak sikit, kak ira, k? sak ktk duak sik lapar gilak :)

    ReplyDelete
  2. semoga tabah selalu kak..
    pandey sedih indah kmk bila ktk madah baby ditunggah sikda respon..
    yalah..mena kata mak ktk kali..
    baby ktk tido..
    kom slm ngn baby lak k...=)
    n jaga kesihatan salu..

    ReplyDelete
  3. sis...mun dah mudarat gilak...sik boh paksa dirik posa..takut apa2 hal kelak nak..so take good care of u n ur bb k..

    ReplyDelete
  4. mira, jgn maksa dirik nak posa.. mek dolok sebulan-bulan sik posa aihh.. bukan sengaja nak sik posa, tp nang xpat. 1st day posa setengah hari jak, apa mek dah nak leput, kurang air... time ya mek preggy 7 bulan.
    sentiasa pantau pergerakan baby.. maybe baby tdo, thats y nya x kicking. kmk pernah merasa apa yg ktk rasa, sampey mek g kuching specialist kotan mek bingong baby x kicking. tp, nang benar baby tdo... hehehhe... dah cdak JM ngajar camney kira pgerakan baby? mun sik slh mek kandungan 8 bulan stat... pesan mek mira, mun ktk x larat nak posa, xhal skip... ukan apa, kesian ngan baby, makin besar makin byk bekalan yg nya perlu... anyway, take care.. :)

    ReplyDelete
  5. nyza,
    kmk lom ckup 8 bln gik so blom kira gik pergerakan baby.. insyallah x lamak gik

    mommy aqeel, ms osha, eyna,
    thanks.. :)

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥