Follow Us @soratemplates

22/02/2011

Ibu, Engkaulah Ratu Hatiku

Bila Ibu tengok iklan ni kat tv, mesti Ibu teringat kat Iman
Iman, kalau tengok iklan ni, mesti terus segera bangun berdiri... automatically
Dan letak kedua tangan kat telinga, dan mulut pun ikut menyanyi
Bising jer mulut ikut budak pempuan tu nyanyi tapi dengar 'buuuuu' jer





Kita belajar microexpression sikit... berdasarkan gambar kat bawah ni.
Ini gara-gara Lie To Me lah ni.

Ini Iman masa 4 bulan, Februari 2010. Sila tengok muka Ayah.. full of contempt.. kenak Yang???

Ini ialah kesayangan Ibu.. microexpression Ayah lom dapat diterjermah.. adakah disgust? Hah??

Ibu Iman: kamek gik nak study camne muka urang yang contempt tok yang.. yang kamek tauk, bila urang pebulak jak... hehehe


3 comments:

  1. 1st pic : kmek sik pikey ya contempt" coz muscle pipi sik drop n bibir sik drop down juak cuma dagu nait "rising chin" tapi rising chin is like mendengar/terasa ada yang terlalu memalukan "deep embarrassment"(may b dengar orang lain kelakar tp kamek terasa malu dengan kelakarnya (Lie To Me S1 Ep1 masa wild guess Lightman dgn 2 orang yang ada affair.

    2pict :Kmek sik fikir ya disgust sebab sikda perubahan lain facial muscle yang ketara....straight face pada kamek lah....mayb kepak/penat barangkali.Ada episode kes askar perempuan yang ada nya madah straight face/no expression sik bermaksud sik penting.....

    just simply my point of view
    emmmuahhhh

    p/s dah kena jangkitan Lie To Me.....huahuhauuhaaa

    ReplyDelete
  2. yepp... 2nd pict ya kmk setuju.. straight face... muka ktk exhausted nang cmya... i can read it on ur face! hehehe...

    1st pict... kmk x rasa ada benda yg memalukan... kmk cuma rasa dlm ati ktk madah, ambik gambar is menjengkelkan... hmm.. kali lah...

    sapa juak nyuruh kmk terjebak nk????? ktk yaaaaaaaa.... season 2 x disave lam external mek :( :(

    ReplyDelete
  3. nabihah dah hafal lagu ya. p tilo-tilo jak bunyi nya belagu, ngan nari ballet nya.. hehehe.. cutenyer iman...

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥