Follow Us @soratemplates

31/03/2011

Pelajar UNIMAS terjun tasik bunuh diri

Sik pandei juak ku nak ngomen pasal miak bunuh dirik di Unimas ya.
Kita bukan di situasi so nya sik boleh juak nak nganok nya sembarangan.
Kenak nya sikda keluarga kah? Atau kawan rapat kah?
Yang boleh nolong nya.
Nya macam mangsa keadaan jak.
Susah nak madah.
Sik tauklah, kenak muda-muda dah sik dapat nak solve masalah.
Complicated gilak kah idupnya sampei sik dapat nak mikir cara nak lari dari masalah ya?
Student pun banyak masalah kah?
Dolok masa aku student, masalah kewangan jak, sik cukup nak makan nyaman.
Tapi dari blog nya, macam berat gilak jak masalah.
Kenak oh?


Ibu Iman: kita sendirik pun sik tauk apa nasib kita isok ari..



6 comments:

  1. ya la..mungkin nya sikpat thn gilak kali..indian nya. ada kat borneo post..

    ReplyDelete
  2. Apa nak jadi ngan miak kinek tok hoh. Ambik jalan mudah terus munoh dirik. Hishh mintak jaoh jak la benda2 kedak tok eh...

    ReplyDelete
  3. sensitif madah indian salu munuh dirik......lak jadi isu lak pok.....indian muslim koh..so mun boleh jgn dipake gilak ayat sentimen perkauman ya

    ReplyDelete
  4. tQ Anon..menar juak oh..lak alu kena ban blog tok.. tp ya lah realitinya... i delete lah sentences ya... tQ 4 ur reminder

    ReplyDelete
  5. ms stdent tok bunuh dirik nang menggerunkan..tmpt nya bunuh dirik x jauh dr fakulti tkmpt kmk praktikal..dkat tasik..sampei tdo mlm knk ganggu..huhu..

    ReplyDelete
  6. budak tu kwn kepada kawan adik sy...klu xsilap sy dia masukkan batu2 berat dlm beg then dia pakai beg tu dia terjun,dia bunuh diri sbb stress sgt2 psl study

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥