Follow Us @soratemplates

31/03/2011

Customer is always right

Al-kisahnya saya telah berdeal dengan seseorang semalam, untuk buat video korporat.
Dan dia bersetuju untuk berjumpa saya untuk berbincang dengan lebih lanjut.
Bukan saya request ye.
Saya setuju jer lah, makin mudah dan mempercepatkan urusan saya.
Nak dijadikan cerita, petang ni kami ada meeting pengurusan akedemik.
Saya terlupa semalam, sebab tu saya iya kan aje.
So saya sms lah seseorang tu, mintak maaf sebab tak dapat nak jumpa hari ni.
Kerana saya ada meeting yang diutamakan.
Tapi, yang peliknya, seseorang tu reply macam nak tak nak jer.
Macam nada marah pun ye jugak.
Dia bagitau minggu depan dia tak dapat datang.
Fine, kalau tak boleh, datang lain kali selepas minggu depan.
Set appointment lagi.
Lepas tu, dia cakap, 'k lah, saya takde kredit ni, takleh sms lg'
Eh, ape ke hal? Marah ke?
Bukan ke customer is always right?
Siapa yang customer?
Saya ke dia?
Kenapa dia macam hangin pulak?
Kena ikut masa dia ke ikut masa saya?
Saya pulak yang kompius sekarang.

Kalau dia tak boleh, saya boleh carik company lain.
Bukannya susah pun.

Saya masih tertanya-tanya sekarang kenapa seseorang tu macam tu.


Ibu Iman: salah kah aku ngensel appointment ya? aku ada komitmen lain yang agik penting bah


9 comments:

  1. aik...sik professional nya juak org ya..

    ReplyDelete
  2. dolok masa mek jd csr, kmk paling becik ngan "customer always right". hahahahahha....

    nang pelik org ya eh, x pro lalu... mun kmk, cancel mek alu, carik company lain.. hehehe... kejam nya saya.. :p

    ReplyDelete
  3. 2 ari lepas saya DIMARAHI oleh pakcik jual air..sbb minta air tanpa ais.. pas tu dia membebel2 smpi semua orang tgk saya.. ampeh kan.. klu xleh,xyah laa gtu.. banyak lagi penjual lain..
    -sorry, klu komen ada unsur provok.. kehkeh-

    ReplyDelete
  4. Aih eh... knk nya mcm ya gilak, nya maok bisness kah x ya???

    ReplyDelete
  5. V, ya lah tek... pelik mek bah

    ReplyDelete
  6. mama bihah,
    ya lah keja csr ya nang mencabar... tp kmk pelik ngn urg ya... mvm nya gik customer

    ReplyDelete
  7. imaan09,
    lor...ye ke? mmg pelik... ckp je lah x boleh... abis cerita... ni nk membebel pulak

    ReplyDelete
  8. ms tikot, kali nya sikmok kali...sekpalah leh carik company lain

    ReplyDelete
  9. mun kamek, malas nak layan kak... hahahha...

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥