Follow Us @soratemplates

22/12/2020

SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST LETOPSS BY EZA BOOM BOOM

Ramai yang dah cuti kat ofis. Biasalah hujung tahun kan? Budak pun cuti so semua free & easy. Kakmim pulak cuti 2 hari jer minggu depan sebelum new year. Kiranya nak tutup tahun 2020 ni la. Korang pulak ada plan bercuti ke? Ke masih WFH?

Sunyi-sunyi macam ni memang banyak idea nak buat tapi mengenangkan tahun depan bulan 1 kena hantar dokumen untuk audit makanya kita setelkan yang hakiki dulu. Setel 1 kita rest dulu layan blog ni sekejap.

Sebenarnya awal lagi dah baca pasal Segmen Pencarian Bloglist Letopss By Eza Boom Boom ni. Plannya nak buat last day 27 Disember tu tapi memandangkan tengah free ni kan better setelkan awal. Tapi ramai yang dah join dan submit link kat blog Ezza kan? Lepas ni turn Kakmim nak submit link pulak. Hihi!

Orait, macam biasa kita baca dulu syarat-syarat dari Eza Boom Boom.

= = = = =

Syarat-syaratnya adalah seperti berikut:

  1. Follow blog Eza Boom Boom. (DONE)
  2. Letak tajuk post, "SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST LETOPSS BY EZA BOOM BOOM" (DONE)
  3. Letak banner yang tertera di atas dan letak backlink entry ini. (DONE)
  4. Nyatakan SEBAB (REASON) ingin disenarai dalam bloglist Eza. (RUJUK PARA DI BAWAH)
  5. Tinggalkan link entry penyertaan di ENTRY ini.(DONE)
  6. Blogger mestilah beralamat di Malaysia. (DONE)
  7. Tarikh tutup: 27 Disember 2020 (Ahad), jam 11.59 malam. (DONE)
  8. Siap!


= = = = =


KENAPA KAKMIM INGIN DISENARAIKAN DALAM BLOGLIST EZA?

  • Eza ni member blog yang baharu Kakmim kenal yang senegeri dengan Kakmim. So far hanya ada Eza Boom Boom, Fizacrochet dan SunahSukaSakura jer member blog yang berasal dari Sarawak, yang boleh nak kecek² Serawak. Hehehe. So kita support member dari Bumi Kenyalang. Nak jadi blogger JDT yang padu tak mampu plak kan? Diorang ramai. Gempaq kan?
  • Kakmim nak jadi sebahagian daripada warga blogsphere terkini sesambil merapatkan ukhwah silaturrahim warga alam maya.
  • Last but not least, saja je, tak boleh ke? Hihihi.

Diharap Eza okay jer baca sebab-sebab Kakmim tok. Iboh ingga indah. Kah kah! Harapan nak jadi bertuah takdelah, tapi kalau ada rezeki kita terima jer.


Apapun, selamat berblogging Eza!! Tahniah sebab anjurkan segmen tok. All the best!!






13 comments:

  1. Hai Kakmim! Makseh alu-alu sudi join segmen kmk. Kmk hargai gilak! :) InsyaAllah, esok hari dah boleh semak entry senarai peserta okay!:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama sama kaseh 😊😊😊 orait!! Klak ngabas

      Delete
  2. Selamat bersegmen
    Mudah2an ada tuahnya nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuah ayam nmpk di kaki.. tuah blogger?? Hihihi

      Delete
  3. Pc opis saya,blogspot pun dia block. Walaupun WFH. Blogging pakai hp je. Sakit hati gak la nak join GA susah sikit. Good luck kak mim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh.. kena block rupanya.. tp bw guna hp pn best jgk kan? Entah knp lah dlu ms pkp kakmim x terbukak hati nk aktifkan blog.. hp di tgn jer pun.. hmm

      Delete
  4. Selamat bersegmen Kakmim. Semoga ada rezeki masuk bloglist penganjur.

    ReplyDelete
  5. jalan-jalan dari segmen yang sama

    https://www.kasihjuju.com/2020/12/segmen-pencarian-bloglist-letopss-by.html

    ReplyDelete
  6. Jalan-jalan dari segmen yang sama...
    Follow sini...

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥