PICKids - Vaksin Dos Pertama Untuk #theIMANs

Entri yang tertangguh!
Lama dah Abang, Awan & Alan ni dapat dos pertama Pfizer
Bulan 2 hari tu
Sekarang tunggu dos kedua pulak
Sedikit catatan untuk kenangan masa hadapan


Kisah 12 Februari 2022


Kebetulan birthday Abang ke-10 12/2/2022
Dia pulak kena cucuk vaksin
Actually Abang & Awan dapat tarikh vaksin masa cuti sekolah
Team KKM datang ke sekolah tapi masa tu Ayah Ibu ke Miri


So terpaksalah kena pegi sendiri di klinik kesihatan berdekatan
Tapi masih under appointment yang diuruskan oleh sekolah


Panjang Q wo.. not bad jugak sambutan parents 
Masa ni Omicron belum mengganas lagi di Sarawak


Sempatlah selfie anak-beranak


Abang steady jer

Awan siap pejam mata pulak
Hahaha!


Kisah 24 Februari 2022


Ni kisah Alan dan sepupu-sepupunya
Diorang ambik vaksin di hospital swasta je
Register nama budak 3 orang ni untuk set appointment
Dan drive through je
Kami cuma keluar dari kereta selepas tamat pemantauan untuk bergambar je


Misi datang ke kereta untuk injek vaksin
Awal kak misi cakap, no video ye dik
Baik kak.. ambik gambar je


Lepas habis pemantauan barulah kami keluar dari kereta
Tak nampak Alan.. kenit sangat.. haha


Alhamdulillah semua dah vaksin
Tunggu dos kedua pulak
Syukur semuanya dipermudahkan
Takde side effect lain

 

Post a Comment

4 Comments

  1. Alhamdulillah dah vaksin, cantik bergambar background hijau.. Moga dipermudahkan urusan seterusnya, Aameen.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah dah vaksin. Semoga kita kuat hadap covid ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila ntah nak habis... nk raya pun xtau cmne nk pegi lawat umh sedara mara kalau ginilah caranya

      Delete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥