Follow Us @soratemplates

Showing posts with label #TheIMANs. Show all posts
Showing posts with label #TheIMANs. Show all posts

11/10/2021

Syukur Dah Insaf

October 11, 2021 18 Komen

Orang putih kata, better late than never.
Iya, begitulah.
Dulu-dulu takmo jaga kesihatan.
Jarang sakit konon.
Sebab tu take for granted yek?
Bila usia pun dah mencecah angka 40 ni
Baru rasa nak insaf.


Saya cuba ya.
Bukan tak pernah cuba.
Mula-mula skipping masa lepas PKP 1.0 dulu.
Tapi lepas tu sepi.
Sekarang baru nak mula balik.
Encik Suami pun dah aktif berkayuh.
Kami anak-beranak pun joinlah sekali.
Tapi saya tak try lagi kayuh on the road.
Seram!
Minggu ni start berlari pulak. 
Cuba-cuba dulu takmo nak drastik sangat.
Iyalah baru nak berjinak-jinak ni.
Bahaya jugak untuk jantung karang.
Tetiba jer kena kerja-keras.


Eh, eh ni aksi apa pulak ni?
Alahailah Awan, si #anakno3
Bukan main happy diorang diajak berbasikal di tempat lain
Takdelah asyik main depan rumah pusing satu lorong je.


Amboi! Ni bertapa ke apa?


Ini pulak?
Aksi Ultraman dan raksasa agaknya.
Awan dan kazennya Amirul.
Petang ni kami keluar dengan 4 buah kereta pulak.
Minggu lepas 3 buah.
Malam tadi sale 10.10 Encik Suami grab 1 lagi folding bike.
Lepas ni bertambah lagilah pengayuh basikal.
Yeay!

Semoga kami sekeluarga istiqamah menjaga kesihatan diri
Jangan asyik nak pusing shopping mall je.. eh?

Wahai sahabat blogger yang sedang membaca ni
Jomlah sekali sama-sama jaga kesihatan 
Di samping tu bolehlah release stress daripada fikirkan hal-hal duniawi
Especially kerja-kerja di ofis tu
Hmm..



 

10/10/2021

Sebelum dan Selepas Gunting Rambut

October 10, 2021 10 Komen
Akhirnya hero 3 orang ni dapat jugak gunting rambut
Rambut si abang memang dah tutup mata dah
Masa Google Meet Ibu paksa pakai kopiah
Nanti cikgu tak nampak mukanya
Appointment gunting rambut pagi tadi pukul 10 pagi
Semangat hero bertiga ni bangun pagi nak pergi gunting rambut
Appointment dengan barber depan rumah nenek je
Memang jiran depan umah mak kejanya barber dan ada kedai
Tapi masa kes naik hari tu dia pun tak berani nak ambik job


Tadaa! Baru sedap mata memandang
Takde dah macam girl

Dengar cerita hari ni ramai yang bawak anak beriadah
Almaklumlah SOP dah mula dilonggarkan
Cuaca pulak sangat cerah dan panas
Ada yang ke pantai
Ada yang pergi jalan-jalan di shopping mall
Tapi..
Kami hari ni stay at home je
Hero bertiga main kat rumah jiran
Jiran ada sewa home waterpark tapi anaknya sorang je
Hero bertiga ni lah memeriahkan suasana
Tambah lagi dengan kazen diorang 
Maka..
Riuh-rendah kedengaran suara diorang bersuka-ria bermandi manda
Balik rumah sebelum asar, kemudian mandi, makan sikit lepas tu penggg
Ketiduran penat
Seronok hero-hero Ibu hari ni

05/10/2021

Riadah Di Hujung Minggu

October 05, 2021 9 Komen

Pernah terbaca pasal Fort Margharita di Kuching, Sarawak?
Inilah peninggalan bangunan bersejarah dari zaman penjajahan Brooke dahulu.
Dulunya masa PMR, kami buat kerja kursus mengenai Fort Margharita ni.
Kena pergi ke sana, interviu, ambik gambar.
Kalau dulu... seram ya amat tempat ni.
Sekarang dah dipulihkan dan dicantikkan semula.


Dan...
Buat pertama kalinya sejak beberapa bulan yang lepas baru berani bawak #theIMANs ni keluar rumah. Selalunya destinasi mereka umah nenek, umah mak ngah. Itu je lah. Memang selebihnya memeram dalam rumah je. Tengok la hepi sangat diorang.



Destinasi kami di pagi minggu hari tu di taman area DUN dan Fort Margharita je. 
Nasib baiklah masa tu tak ramai orang. Hanya dua tiga buah kereta je ada. 
Lepas tu kami anak-beranak je konkur kat situ.


Dahaga ke tu?


Sebenarnya ini pertama kali jugak saya ke Taman Botani ni.
Luas jugak kawasannya.
Puas saya kayuh basikal. Mungkin sebab orang tak ramai tu yang luas sebab takde kereta. 
Tapi naik bukit tu masih seram sebab baru pertama kali jugak main basikal yang ada gear ni.


Sebenarnya bukan kami anak-beranak je yang pegi.
Adik-adik saya pun ada jugak. 
Kami pergi 3 buah kereta. 
Dengan budak-budak lagi. Basikal lagi.


Puas hati sangat sampai sunburn tangan. 
Muka je tempek sunblock, tangan pulak lupa. 
Mana tak sunburn dekat nak 11.30 pagi baru nak gerak balik. 
Hihihi.


Fountain ni sebenarnya tak bukak lagi.
Sebab tu orang tak ramai kot beriadah ke sini.


Hanging Garden.


Bangunan DUN yang menjadi latar belakang basikal si pengayuh.
Cun pulak lighting kan?



 

23/09/2021

Throwback Thursday: Camping Merdeka

September 23, 2021 8 Komen

 


Gambar 3 tahun yang lepas.
Mereka acah-acah camping ealaupun hanya di carporch.
Makan pun bawak depan khemah.
Seronoknya jadi kanak-kanak.
Asal jadi pun dah happy.

Khemah ni diorang suka bawak jugak kalau staycation di hotel.
Suka nak berkhemah dalam bilik hotel.
Macam-macam je idea diorang ni.

Update entri yang lepas: 

Sambal paru dah habis!
Masa Ayah IMAN pegi tapau di kedai Nasi Lemak Ganja di Medan Selera Kubah,
Dia cal bagitau banyak lauk dah habis.


Mungkin sebab payday dan malam Jumaat kot.
Orang banyak tapau untuk sedekah.
Tapi takpelah takde rezeki paru hari ni.
Kita sungkei nasi lemak ayam berempah je.

Gambar tak sempat snap sebab balik lambat hari ni.
Sempat sediakan teh O panas je dan terus azan Maghrib.
Syukur atas nikmatNYA hari ni.
Banyak urusan setel di ofis.
Mungkin diberikan rezeki masa yang barokah dariNYA.
Alhamdulillah! 

10/08/2021

Kek Birthday Bertemakan Fortnite

August 10, 2021 12 Komen

Bulan 8 sinonim dengan double birthday celebration sebab Ibu dan si bongsu berkongsi tarikh lahir yang sama. Tapi macam biasalah famili kami memang jarang menyambut birthday secara besar-besaran. Selalunya masak-masak dan makan-makan sendiri je sambil tiup kek. Paling sadis birthday Imran (Awan) pada tahun lepas sebab masa tu PKP (bulan April) dan kami sambut anak-beranak je. Itupun delay sehari jugak sebab tunggu si Ayah yang kena kuarantin di pusat kuarantin. Tapi bukan positive Covid pun cuma jadi kontak rapat kategori C. 

Tahun ni birthday Idlan Muhaimin yang ke-6 tahun. Ibu pun dah tak tau nak order kek apa dah jadi kita tanya tuan badan sendiri nak kek tema apa. Alan kata, nak kek Fortnite. Tadaa.. kek Fortnite request dari Alan. Macam biasalah Ibu order kek dari BFF Ibu yang juga partimer baker. 

Muka baru bangun tidur terus diajak bergambar. Kesian pulak tengok dia tidur makanya kami golongan dewasa ni minum petang dulu. 

Menu minum petang kami pada petang Ahad tu. Buat hari Ahad pun sebab menunggu si #adikno2 potong gelang kuarantin! Saya masak lontong, meatball & gravy dan order chicken pie dan kek pisang.

Akibat selalu tengok lontong di blog Seri Kandi Tanah Jauhar atau kak SK, teringin punya pasal saya masak sendiri sajalah. 

Meatball, fries & gravy. 
Ini menu kategori kanak-kanak ni.

Kek Pisang (Ori)

Kek Pisang (Mix Coklat)

Bila semua dah selesai makan, barulah aktiviti bergambar dan potong kek. Birthday boy bersama abang-bang dan sepupu-sepupu.
Kakak dan kakak sepupu takde dalam gambar.


Kek Fortnite yang telah dipotong.
Kek rainbow cheese.

Usu jadi tukang potong kek untuk diagih-agihkan kepada 4 buah rumah. 
Thank you Usu!

Sekian saja kenangan birthday Alan yang ke-6 pada tahun 2021 ni.
Hadiah masa birthday memang bukan menjadi budaya famili kami. 
Tapi potong kek memang wajib ada.
Tak kisahlah kek beli di kedai atau kek yang diorder ikut request tuan punya badan. Sekadar buat memori anak-anak je.
















 

08/08/2021

Beli Buku Tapi Tak Baca, Sebenarnya Anda Menghidap Tsundoku Syndrome

August 08, 2021 17 Komen



Semalam saya dan Encik Suami top up stok barang dapur. Teringat pulak nak membeli sempoa untuk Alan buat latihan Matematiknya so dari Everise Metrocity kami ke Eco di Matang Mall pulak.

Kononnya sempoa tu ada di Eco, sekali tak ada lah pulak. Bersebelahan Eco tu Popular. Popular ni bahaya sikit kalau masuk.

Dia: Masuk Popular tak?
Saya: Hmm.. boleh jugak.

Bila dah masuk, terus lupa diri. 
Ke rak sana, ke rak sini.
Akhirnya memang mendapatlah jawabnya.
Mendapat buku-buku. 
Hehehehe...

Kreatif pulak penulis buku ni. Belajar grammar melalui komik. 
Ambiklah untuk Tahap 1 dan Tahap 2.
Semoga bermanfaat untuk #theIMANs.


Buku rujukan UPSR.
Walaupun dah ada, keinginan nak memiliki tu sangat kuat.
Geram sangat tengok buku-buku zaman sekarang yang berwarna-warni.
Ambik jugak untuk si kakak.

Untuk Awan dan Alan.
"Share-share", diorang faham dah tu kalau Ibu cakap begitu, ertinya kena baca bersama-sama.
Budak-budak umur Awan Alan ni saya bagi baca bahan bacaan ringan untuk menarik minat mereka membaca. 
As long as mereka nak membaca.

Untuk Ibu, tak ada. Biarlah tak ada, Ibu puasa buku bulan ni.
Tapi buku untuk #theIMANs ada pulak, takde maknanya puasa buku.

Buku-buku dan novel-novel yang dibeli sebelum ni ada lagi yang masih dalam plastik. Elok je dah tersusun di rak. Nak bacanya belum ada mood lagi. Beli je beli tapi bacanya entah bila. Dulu masa kedai buku tak dibenarkan bukak, sibuk pulak baca novel-novel lama. Adoi la.

Sebenarnya ada yang nak khabor ni.

Tabiat membeli buku tapi tak dibaca ni sebenarnya 1 penyakit. Bukan sejenis penyakit misteri tapi penyakit yang digelar Tsundoku Syndrome.

Tsundoku Syndrome berasal dari perkataan Bahasa Jepun yang dimaksudkan untuk orang-orang yang membeli buku tetapi tidak sempat untuk membacanya. 'Tsundoku' diambil dari perkataan “Tsun” yang bermaksud longgokan dan "Doku" datang dari maksud membaca. Jadi, apabila disatukan “Tsundoku” ini,  menjadi makna; membeli bahan bacaan dan melonggokkannya.

Haaa.. korang ada sindrom ni jugak ke?
Kalau ada, janganlah risau.
 Sindrom ni takdelah memudaratkan si penghidapnya.
Cumanya kalau terlalu sangat membeli dan membeli, tapi sampai rumah buku tu dijadikan perhiasan saja, itu kan dah membazir.
Membazir ni amalan syaitan.
Tak baik, tak baik, kata Upin dan Ipin.
Oleh itu, kalau dah perasan diri tu ada Tsundoku Syndrome ni,
Muhasabahlah diri.
Mungkin boleh dilimitkan bajet untuk pembelian buku setiap bulan.
Supaya tak adalah bajet lebih ke buku, tapi bukunya tak dibaca.

Kalau saya, memang saya tetapkan rm100 sebulan untuk bahan bacaan.
Kalau dulu zaman bebas keluar masuk shopping mall,
Kalau dah buat pembelian buku di awal bulan,
next time masuk kedai buku lagi,
saya awal-awal siap pesan kat #theIMANs supaya cuci mata saja.
Diorang ni kalau diberi chance membeli memang boleh tahan jugak.
Tapi bagusnya memang diorang baca.
Kami cuba budayakan mereka masuk jalan-jalan kedai buku.
Tak beli tak apa, janji cuci mata.
Tapi diorang ni duduk terus baca komik kat situ.
Buat macam rumah sendiri pulak dah kalau lama-lama.
Haha! Budak-budak macam tu lah.

Bila bab buku ni, saya pernah ada impian masa muda-muda dulu.
Nak buat mini library di rumah.
Itulah faktor-faktor yang menyebabkan Tsundoku Syndrome jugak kot.
Hmm... 

Last but not least, layan gambar ni sat..

Ini antara isi kandungan komik Little Monitor ni.
Beli komik English pulak untuk si Abang

Menarik jugak isi kandungan komik ni. 
Englishnya pun simple.
Boleh repeat beli siri lain pulak next time.
Eh? 











 

 

04/08/2021

Spesifikasi Galaxy Tab A7 Lite Untuk PdPR

August 04, 2021 20 Komen




Hari tu masa entri 'merentas negara' tu kan memang ada aim.
Inilah aim nya.
Mencari tablet untuk PdPR #theIMANs.

Tablet pun OOS sekarang.
Bukan tablet je, Ipad pun sama.
Kalau sabar tunggu stok, bookinglah dulu.
Begitulah, keperluan musim pandemik ni.

Pagi tadi.
Whatsapp adik promoter kedai Samsung hari tu.
Kali kedua dah whatsapp dia.
Katanya supplier tak dapat hantar stok sebab kuarantin.
Tiba-tiba.
Petang pulak ada unknown no yang call.
Mulanya malas nak angkat.
Bila kali kedua dia call, mesti urgent ni.
Rupanya dari kedai Samsung tu.

Dia tanya jadi ke tak ambik tab A7 Lite ni.
Kalau jadi boleh ambik bila-bila.
Diorang tutup 10 malam.

Apalagi deal dengan Encik Suami.
Balik keja dia terus pegi ambik.
Jangan tunggu lama-lama.
Nanti disambar orang.
Hahaha!


Technical Specifications

  • Display: 8.7-inch, 1340×800
  • Operating system: Android 11
  • Dimension: 212.5 x 124.7 x 8.0mm
  • Weight: 366 grammes
  • Camera: 8MP AF (rear), 2MP (front)
  • Memory: 4GB RAM with 64GB internal storage, microSD up to 1TB
  • Processor: Octa-core 4×2.3GHz + 4×1.8GHz
  • Battery: 5,100mAh
  • Connectivity: Wi-Fi direct, Bluetooth v5.0
  • Colour: Gray, silver
  • Connectors: Type C USB
  • Sensors: Accelerometer, compass, light sensor?
  • GPS: GPS+GLONASS, Beidou, Galileo
  • Audio: Dual Stereo Speakers, Dolby Atmos
  • Accessories: Book cover, clear cover

Galaxy Tab A7 Lite ni baru launching awal bulan Julai hari tu.
Ada je stok, habis.
Bukan 1 branch je macam tu.
Beberapa branch Samsung dipegi semua kata kena order.
Tak tau lah benar atau auta.
Sebab bila ditanya memang kata tak ada, kena order.

Suka A7 Lite ni sebab nipis.
Saiznya ok just nice tak besar, tak berat.
Harga pun dalam bajet.
Spec pun okay.
(Boleh refer specnya kat atas)
Ok lah kan sekadar penggunaan basic.
Yang penting selesalah daripada si abang guna henfon bila GM.
Henpon pun guna Samsung ibu yang tahun 2013 dulu.
Banyak sangat jasanya.
Tapi Ibu cakap kat #theIMANs tab ni Ibu punya.
Takmo nanti ada yang claim dia punya pulak.
Ibu bagi untuk kelas je.
Nak main game, main je guna henfon lama tu.

Bila sembang-sembang dengan kawan sekolah hari tu.
Yang tengah cari affordable laptop untuk anaknya.
Sedih jugak la bila dia cakap.
"Kita ni ok la, alhamdulillah.
Mampu sediakan fasiliti untuk anak-anak PdPR.
Bagi yang tak mampu?"
Hmm..
Begitulah.

Kita ni sebagai ibu bapa.
Sememangnya mesti akan cuba untuk memberikan yang terbaik untuk anak-anak kita.
Untuk keselesaan anak-anak kita.
Untuk pendidikan mereka.
Untuk melihat kegembiraan mereka.
Betul tak?

Tapi..
 Tak semua kita bernasib baik kan?

Ya Allah!
Kau lenyapkanlah Covid ni dari muka bumi.
Dah tak boleh nak fikir nasib-nasib saudara-saudara kita yang sedang menempuhi saat-saat sukar sekarang.
Dengan kes-kes aktif Covid yang mencanak-canak naik.
Permudahkanlah urusan kami rakyat Malaysia ya Allah.






 

29/07/2021

Throwback Thursday: Abam dan Awan

July 29, 2021 6 Komen

29 Julai 2015 - Medan Selera Kubah Ria

Gambar 6 tahun yang lalu.
Beberapa hari sebelum si bongsu dilahirkan.
Tika itu masih di bulan Syawal.
Sebab itu lah si Abam tu masih bersongkok.
Tapi tak ingat pulak dari mana nak ke mana time ni.
Yang pasti masa ni mesti baru lepas hi-tea di Medan Selera Kubah Ria. 

Geramnya tengok gambar #theIMANs masa kecil.
Masa masih bergantung sepenuhnya dengan kita.
Sekarang ni mandi, makan, minum semuanya dah sendiri.
10 tahun akan datang pasti mereka akan remaja.
Pastinya mereka akan punya citarasa sendiri.
Kisah-kisah mereka masa kecil, pasti tinggal kenangan.
Kenangan terindah yang tak mungkin dilupakan.


 

27/06/2021

PDPR PSV Tahun 6: Arca Stabil - Ikan

June 27, 2021 20 Komen

Kerja PSV si kakak.
Sekejap je dia buat.
Dia naik bilik..
Dalam setengah jam macam tu turun bawah balik.

Ibu, arca ikan dah siap!

Ibu, tolong ambik gambar nak send dengan cikgu.
Baikkk!!

Ibu ni kalau PSV ni memang lemah semangat.
Subjek paling tak suka masa di sekolah rendah & menengah!
Nasib anak daranya tak mewarisi semangat Ibu.
Hahaha!

 

18/05/2021

Rezeki Dari Jiran Belakang Rumah

May 18, 2021 8 Komen

Petang tadi masa Iman angkat kain di jemuran di belakang rumah, jiran belakang rumah pass sebotol popcorn untuk Iman dan adik-adik. Ini kali kedua dah jiran yang kami tak kenali tu bagi Iman popcorn. Dulu masa bulan puasa dulu pun dia pernah bagi jugak. Kelmarin saya bagi sebakul 'buah engkalak' kat diorang. Buah engkalak yang ditanam di belakang rumah nenek, meang banyak sangat nenek bagi masa balik berziarah rumah nenek raya pertama hari tu.

Orang memberi kita merasa. Kita memberi orang pun dapat merasa.
Adat berjiran kan?

Actually jiran baharu ni baru jer start menyewa rumah di belakang kami tu awal puasa hari tu. Saya pun tak pernah lagi berkenalan cuma senyum-senyum jer dari jauh, angkat-angkat tangan. Jauh jugak kot nak bersembang. Terpaksa bukak gate belakang jugak kalau nak proper.. takkan nak terjerit-jerit bersembang.

Lepas ni nak skodeng whatsapp group lorong belakang di handphone Ayah IMAN. Ayah IMAN je ada diadd dalam group lorong belakang tu. Manalah tau kan ada info pasal jiran tu.

Iman cakap tadi kalau nak beli popcorn, auntie tu pun ada jual dia cakap. Baiklah. Nanti kita order.


Oh ya, duit raya pun dapat jugak. 
Rezeki #theIMANs kan?




 

13/05/2021

Throwback Thursday: Birthday Imran Mudzaffar ke-7 Tahun

May 13, 2021 8 Komen

Entri yang terlewat. 
Tak dan nak buat entri masa awal puasa dulu. Dengan sibuk sekolahnya, Ibu sibuk kelas, jarang sangatlah nak update blog ni.


Tahun lepas birthday Awan masa PKP. Tahun ni masa bulan puasa pulak. 15 April 2021 masa tu kita baru je 3 hari kita berpuasa. Hari itu lah Awan atau Imran Mudzaffar ni genap 7 tahun. Dah besar dah anak ketiga Ibu ni. Dulu masa baby, Awan lah yang paling putih, paling bambam, rambut golong tapi masa keluar dia yang paling kecik antara semua adik-beradik, tak sampai 3 kilo pun.  Sekarang Awan dah darjah 1 dah. Cepat sangat masa berlalu.

Tak tempah customised cake pun. Beli je favourite cake Ibu di Taka, semestinya Chocolate Fudge. Actually saya lebih suka Choc Fudge Taka daripada yang Secret Recipe. Memang old time favourite! 


Kawan-kawan Ibu dan student Ibu panggil Awan ni 'budak suka senyum'. Hehehe. 


Semangat nak tiup lilin nan sebatang, cukup sekadar syarat je. Sebab lepas tu semua akan tiup bergilir-gilir. Hahaha. Biasalah budak-budak ni setiap bulan kena tiup lilin kalau ada birthday.


Usu diorang order cream puff. Ni bukan favourite Ibu tapi okaylah sedap jugak cream puff bakebyhawa ni.


Macam biasalah memang dah trend Ibu Ayah takde bagi hadiah masa anak-anak birthday. Selalunya kalau rasa nak shopping untuk #theIMANs kami akan beli. Tak semestinya beli masa birthday je. Sebab Ibu Ayah pun tak dibiasakan oleh nenek atok diorang dapat hadiah masa birthday. Begitulah...

 

01/05/2021

Shopping Raya Musim Pandemik

May 01, 2021 12 Komen

Ouch! Tajuk gempaq tapi takdelah shopping sakan sangat pun. 
Dari semalam dah Ayah IMAN ni ajak pergi Aeon.
Orang tua ni kalau dah kata nak pegi tu memang selalu 'kejeron'.
Haa.. ingat ke dak "kejeron" tu apa?
Hihi.

Ayah IMAN nak shopping barang raya #theIMANs je sebenarnya.
Walaupun tahun ni macam tahun lepas jugak, ibarat tak raya.
Tapi keperluan budak-budak ni kena diadakan.
Biasalah, raya ni budaklah yang paling happy.
Lagipun diorang semua berpuasa.
Mestilah ada bonus untuk mereka.
Walaupun ala-kadar je, tapi bila dapat barang baru confirm diorang happy.

Memandangkan kes Covid 19 ni masih tinggi kat sini memang tak berani nak bawak #theIMANs ke shopping mall. Caranya guna kaedah dulu-dulu je lah. Nak beli kasut, awal-awal lagi Ayah diorang dah potong straw untuk ukuran kaki diorang. Kakak jer tak sebab Kakak saiz dewasa dah, dah senang nak pilih.

Tadaaa!! Inilah straw ukuran kaki budak bertiga tu.



Caranya senang je.. buat jer macam ni. Tak tau nak beli selipar ke sandal. Kita tengok saiz dulu.


Ini tak muat ni, tengok straw tu pendek daripada sandal.


Beli seluar jeans anak, Encik Suami siap bawak measuring tape lagi! Kalau saya memang beli ikut saiz je umur je. Malas nak ukur-ukur. Haha!


Dah setel barang-barang anak, dia pulak shopping. Saya tukang tengok je. Weekend kan plastik kena bayar kat Aeon nasib baik sempat bawak beg sendiri tadi. Tapi untuk kasut terpaksa jugak sedekah 20 sen kat Aeon.


Begitulah hujung minggu kami. Lama jugak tak menshopping. Setel di Aeon, si dia ajak ke Parkson pulak, di shopping mall yang lain tapi kami tak zohor lagi. Seram pulak saya nak guna telekung Aeon. Lelaki senanglah. Saya tak plan pulak nak keluar sampai petang so memang tak bawaklah telekung dari rumah. Nasib baik dia okay saya ajak balik. Hihihi.