Follow Us @soratemplates

Showing posts with label #TheIMANs. Show all posts
Showing posts with label #TheIMANs. Show all posts

27/06/2021

PDPR PSV Tahun 6: Arca Stabil - Ikan

June 27, 2021 20 Komen

Kerja PSV si kakak.
Sekejap je dia buat.
Dia naik bilik..
Dalam setengah jam macam tu turun bawah balik.

Ibu, arca ikan dah siap!

Ibu, tolong ambik gambar nak send dengan cikgu.
Baikkk!!

Ibu ni kalau PSV ni memang lemah semangat.
Subjek paling tak suka masa di sekolah rendah & menengah!
Nasib anak daranya tak mewarisi semangat Ibu.
Hahaha!

 

18/05/2021

Rezeki Dari Jiran Belakang Rumah

May 18, 2021 8 Komen

Petang tadi masa Iman angkat kain di jemuran di belakang rumah, jiran belakang rumah pass sebotol popcorn untuk Iman dan adik-adik. Ini kali kedua dah jiran yang kami tak kenali tu bagi Iman popcorn. Dulu masa bulan puasa dulu pun dia pernah bagi jugak. Kelmarin saya bagi sebakul 'buah engkalak' kat diorang. Buah engkalak yang ditanam di belakang rumah nenek, meang banyak sangat nenek bagi masa balik berziarah rumah nenek raya pertama hari tu.

Orang memberi kita merasa. Kita memberi orang pun dapat merasa.
Adat berjiran kan?

Actually jiran baharu ni baru jer start menyewa rumah di belakang kami tu awal puasa hari tu. Saya pun tak pernah lagi berkenalan cuma senyum-senyum jer dari jauh, angkat-angkat tangan. Jauh jugak kot nak bersembang. Terpaksa bukak gate belakang jugak kalau nak proper.. takkan nak terjerit-jerit bersembang.

Lepas ni nak skodeng whatsapp group lorong belakang di handphone Ayah IMAN. Ayah IMAN je ada diadd dalam group lorong belakang tu. Manalah tau kan ada info pasal jiran tu.

Iman cakap tadi kalau nak beli popcorn, auntie tu pun ada jual dia cakap. Baiklah. Nanti kita order.


Oh ya, duit raya pun dapat jugak. 
Rezeki #theIMANs kan?




 

13/05/2021

Throwback Thursday: Birthday Imran Mudzaffar ke-7 Tahun

May 13, 2021 8 Komen

Entri yang terlewat. 
Tak dan nak buat entri masa awal puasa dulu. Dengan sibuk sekolahnya, Ibu sibuk kelas, jarang sangatlah nak update blog ni.


Tahun lepas birthday Awan masa PKP. Tahun ni masa bulan puasa pulak. 15 April 2021 masa tu kita baru je 3 hari kita berpuasa. Hari itu lah Awan atau Imran Mudzaffar ni genap 7 tahun. Dah besar dah anak ketiga Ibu ni. Dulu masa baby, Awan lah yang paling putih, paling bambam, rambut golong tapi masa keluar dia yang paling kecik antara semua adik-beradik, tak sampai 3 kilo pun.  Sekarang Awan dah darjah 1 dah. Cepat sangat masa berlalu.

Tak tempah customised cake pun. Beli je favourite cake Ibu di Taka, semestinya Chocolate Fudge. Actually saya lebih suka Choc Fudge Taka daripada yang Secret Recipe. Memang old time favourite! 


Kawan-kawan Ibu dan student Ibu panggil Awan ni 'budak suka senyum'. Hehehe. 


Semangat nak tiup lilin nan sebatang, cukup sekadar syarat je. Sebab lepas tu semua akan tiup bergilir-gilir. Hahaha. Biasalah budak-budak ni setiap bulan kena tiup lilin kalau ada birthday.


Usu diorang order cream puff. Ni bukan favourite Ibu tapi okaylah sedap jugak cream puff bakebyhawa ni.


Macam biasalah memang dah trend Ibu Ayah takde bagi hadiah masa anak-anak birthday. Selalunya kalau rasa nak shopping untuk #theIMANs kami akan beli. Tak semestinya beli masa birthday je. Sebab Ibu Ayah pun tak dibiasakan oleh nenek atok diorang dapat hadiah masa birthday. Begitulah...

 

01/05/2021

Shopping Raya Musim Pandemik

May 01, 2021 12 Komen

Ouch! Tajuk gempaq tapi takdelah shopping sakan sangat pun. 
Dari semalam dah Ayah IMAN ni ajak pergi Aeon.
Orang tua ni kalau dah kata nak pegi tu memang selalu 'kejeron'.
Haa.. ingat ke dak "kejeron" tu apa?
Hihi.

Ayah IMAN nak shopping barang raya #theIMANs je sebenarnya.
Walaupun tahun ni macam tahun lepas jugak, ibarat tak raya.
Tapi keperluan budak-budak ni kena diadakan.
Biasalah, raya ni budaklah yang paling happy.
Lagipun diorang semua berpuasa.
Mestilah ada bonus untuk mereka.
Walaupun ala-kadar je, tapi bila dapat barang baru confirm diorang happy.

Memandangkan kes Covid 19 ni masih tinggi kat sini memang tak berani nak bawak #theIMANs ke shopping mall. Caranya guna kaedah dulu-dulu je lah. Nak beli kasut, awal-awal lagi Ayah diorang dah potong straw untuk ukuran kaki diorang. Kakak jer tak sebab Kakak saiz dewasa dah, dah senang nak pilih.

Tadaaa!! Inilah straw ukuran kaki budak bertiga tu.



Caranya senang je.. buat jer macam ni. Tak tau nak beli selipar ke sandal. Kita tengok saiz dulu.


Ini tak muat ni, tengok straw tu pendek daripada sandal.


Beli seluar jeans anak, Encik Suami siap bawak measuring tape lagi! Kalau saya memang beli ikut saiz je umur je. Malas nak ukur-ukur. Haha!


Dah setel barang-barang anak, dia pulak shopping. Saya tukang tengok je. Weekend kan plastik kena bayar kat Aeon nasib baik sempat bawak beg sendiri tadi. Tapi untuk kasut terpaksa jugak sedekah 20 sen kat Aeon.


Begitulah hujung minggu kami. Lama jugak tak menshopping. Setel di Aeon, si dia ajak ke Parkson pulak, di shopping mall yang lain tapi kami tak zohor lagi. Seram pulak saya nak guna telekung Aeon. Lelaki senanglah. Saya tak plan pulak nak keluar sampai petang so memang tak bawaklah telekung dari rumah. Nasib baik dia okay saya ajak balik. Hihihi.


 

22/04/2021

Jom Membaca Bersama 10 Minit

April 22, 2021 12 Komen
Mohon spam gambar ya untuk support program  JOM BACA BERSAMA UNTUK 10 MINIT di rumah. 








Semua gambar dihantar ke group sekolah. Manalah tau tersangkut termenang ke. Hehehe.

#PustakaNegeriSarawak
#SarawakStateLibrary
#BacaRekaCemerlang
#ReadInnovateExcel
#MalaysiaMembaca
#SarawakMembaca
#JomBaca2021
#jombacaswk2021

BDR vs PDPR

April 22, 2021 8 Komen

Hari kedua Ibu BDR dan hari ketiga #theIMANs PDPR. Semalam pegi ofis sekejap setel task untuk #budakkaran. Laporan BDR Ibu tak buat lagi sebab banyak ke PDPR je.


Stress jugak bila start balik PDPR ni. Dengan beberapa subjek sehari, kalau subjek seni je kakak Iman lah jadi mangsa tukang assist adik-adik. Ibu paling malas nak berseni-seni ni. Nasib ada akak yang boleh membantu, kalau abang sulung tak tau lagi nasib. Jarang budak laki suka seni ni.


Hari ni try setel PDPR online awal bolehlah Ibu buat keja ofis Ibu pulak. Esok BDR lagi tapi rasa macam nak pegi ofis je nak buat online class tanpa gangguan. Hahaha!


Awan dah setel 1. Abang pun sudah. Kakak pulak sedang online class.


Rajin pulak nak update awal pagi ni. Macam mana hari korang pulak?


15/04/2021

Imran Menang Deklamasi Sajak

April 15, 2021 16 Komen

Ingat lagi tak sajak bidan terjun yang Ibu buat khas untuk Awan masuk pertandingan deklamasi sajak hari tu? Semalam masa ambil dia balik sekolah, macam biasalah dia akan sengih-sengih tengok Ibu dan bagitau dia menang pertandingan sajak, no 2!! Alhamdulillah. Permulaan yang baik untuk Imran supaya lebih berani ke depan. 



Baca juga: https://www.kakmim.com/2021/03/dari-ibu-buat-ibu.html


Kalau kakak, memang dia suka pertandingan macam ni. Abang pulak belum lagi join apa-apa pertandingan cuma pernah hantar dia training silat dan futsal. Tapi bila dah pandemik macam ni seram pulak nak hantar dia pergi training.


Awan pulak memang dah awal bagitau Ibu dia nak training silat jugak macam abang bila dia dah umur 7 tahun. Training silat memang masih diteruskan tapi abang yang tak pergi. Tengok FB tok guru pun memang tak ramai yang turun training. Insya Allah lepas ni lah ye anak-anak Ibu.


Inilah video last minute yang Ibu shoot malam tu sebelum tido. Haha! Biasalah budak-budak ni, kita dah suh hafal sajak awal-awal tapi main jer banyak, maklumlah cuti hari tu. Last minute jugak baru Ibu dapat shoot untuk hantar dengan cikgu.



Mak ngah dia cakap, piala naib johan tu hadiah untuk birthday Awan yang ke-7. Tahniah anak Ibu! Teruskan mencuba ya. Ibu akan sentiasa support jika anak-anak Ibu cakap NAK. Kalau dah cakap TAKNAK memang Ibu takkan paksa.

Throwback Thursday: Tentang Imran Mudzaffar

April 15, 2021 6 Komen

Hari ini 15 April ulang tahun ke-7 anak Ibu yang ke-7 tahun. Happy birthday, Imran Mudzaffar! Atau nama glamernya "Awan".


7 tahun yang lalu, 4.54 petang lahirlah Imran Mudzaffar ke dunia, tapi saat gambar ini diambil masih lagi di LR sebab tunggu katillah kot.


Hari tu ada yang tanya macam mana boleh dapat nama Awan?


Dulu-dulu masa kecik Imran ni ada pelat sikit. Dia tak susah nak sebut "R". Mula-mula tu dia bahasakan diri dia Iwan (Imran). Abang dia (Irfan) masa di taska cikgu-cikgu dan geng taska semua panggil dia "Abam'. So terlekatlah panggilan "Abam" kat abang, Iwan pulak auto tertukar jadi "Awan" di kalangan adik-beradik. Bila Idlan pulak lahir, automatik panggil dia "Alan" so semualah bermula dengan vokal A, Abam, Awan & Alan. Hehehe.


Masa di taska dulu, Awan ni cikgu panggil Dekwan dan bila Alan register taska yang sama, cikgu panggil dia Deklan. Dulu masa semua kecik, diorang 5 sepupu ni 1 taska. 2 lagi anak adik Kakmim. Memang sumber pendapatan utama taska lah anak kitorang untuk beberapa tahun tu. Hahaha. Bila dah cikgu-cikgu best, baik of courselah malas nak tukar sana-sini. Diorang dah tak stay taska bila semua dah masuk 4 tahun sebab bila 4 tahun dah hantar semua diorang ke PASTI ambik pakej pagi sampai petang. Begitulah bila mak bekerja.


2016 - sambut birthday ke-2 tahun di taska


Kek Didi & Friends


Kawan-kawan di taska.


Eh, throwback ceta taska pulak. Padahal hari ni birthday Awan. Tahun lepas pun birthday Awan masa PKP. Kitorang celebrate lambat sehari sebab tunggu Ayah dapat release order (RO) dari kuarantin. Nasib baiklah 2nd swab negative hari tu tapi lambat jugaklah RO keluar, petang baru boleh balik rumah.


Gambar birthday tahun lepas, yang disambut lambat sehari, 16 April 2020.


4 beradik ni, tahun lepas. Thanks to Google Photos. Hehe!



Al-kisahnya Awan ni paling awal 'keluar', 37 minggu dah keluar. Ingat lagi time ni sibuk dengan audit MQA, memang aktif lah ke sana ke sini, naik tangga turun tangga sebab tu lah dia nak keluar awal kot. Masa tu tempat kerja masih jauh lagi, 1 jam driving. Memang banyak faktor jugaklah kenapa Awan nak keluar awal.


Baca juga: https://www.kakmim.com/2014/05/introducing-another-iman-in-family.html


Tahun 2014 ni antara tahun yang tak aktif blog. Memang jaranglah update pasal #anakno3 ni. Kesian dia. Sekali-sekala jer kalau terasa nak update baru update, tapi di IG banyak jugak post pasal Awan ni.


Baca juga: https://www.kakmim.com/2015/04/imran-mudzaffar.html


Itulah bestnya kalau rajin update blog, semua catatan tersimpan kat blog kan? Senang nak throw back balik. 


Baca: https://www.kakmim.com/2015/04/happy-birthday-imran-mudzaffar.html

Baca: https://www.kakmim.com/2019/04/birthday-si-anak-no-3.html



2018 - birthday ke-4 tahun.


Dah nama pun Throwback Thursday, kita throwback je lah ye. Now dah tau ke camne Imran boleh jadi Awan? Hehehe.

03/04/2021

Catatan Si Kakak 2018

April 03, 2021 9 Komen


Godek-godek FB pagi ni tetiba terscroll post tentang si kakak. Si kakak ni memang suka menulis dan menconteng. Nah! Catatan Iman pada 2018! Rupanya ada hati nak jadi blogger terkenal. Hihihi!


Iman antara push factor kenapa saya aktif blogging dulu. Ye lah anak pertama ada je nak diupdate. Sampai member-member blog yang follow sejak saya bertunang, buat persiapan kawen dan sehingga pregnant teruja nak tengok baby bump saya masa 2009! Mungkin sebab tu lah kot Iman pun suka menulis. Kalau digilap mungkin boleh pergi jauh sebab sekarang memang dia suka belajar bahasa. Sekarang dia suka belajar bahasa Jepun. Dia ada buku nota vocab bahasa Jepun nya. Saya tanya kenapa taknak belajar bahasa Korea, dia cakap dia suka bahasa Jepun. Tapi saya rasa sebab dia suka tengok anime Jepun. Tu yang sampai nak belajar bahasa Jepun tu.


Ibu Ayah tak kisah anak-anak Ibu Ayah nak jadi apa besar nanti. Nak belajar di Jepun pun Ayah dah bagi green light. Janji pandai jaga diri sendiri. Tapi kakak ni cita-cita nak jadi doktor veterinar. Hmm.. memang tak samalah dengan Ibu masa kecik dulu.

01/04/2021

Throwback Thursday: Budak Bucuk Masam

April 01, 2021 6 Komen

 


Gambar 2017
Awan time ni 3 tahun, Alan 2 tahun.
Selalu jer orang fikir mereka berdua ni kembar sebab lebih kurang sama je besar diorang ni. Saya pun tak sangka terberanak setahun seorang. Hahaha! Ye lah orang kata kalau full BF dapat menjarakkan anak rupanya tidak. Makin subur adalah. Kah! Kah!

Geram je tengok ekspresi muka budak berdua ni dalam gambar ni. Agak-agaknya apalah yang si Awan tu cakap dalam hati sambil jeling adik dia yang khusyuk pegang henfon tu??

Rindu tau masa anak-anak kecik-kecik busuk masam ni. Dengan Awan yang suaranya serak-serak basah, Alan pulak time ni gigi masih cantik putih bersih tersusun. Bau pun sedap bila bangun tidur. Hihi! 

Sekarang semuanya dah besar. Dah suka kalau ditinggalkan di rumah saja tanpa perlu ikut Ibu Ayah ke mana-mana. Merdeka kata diorang. Ye lah merdeka main PS4 sampai lupa makan dan minum. Budak-budak ni macam tu lah. Masa cuti dimaafkan, kalau dah start sekolah nanti no way lah.




29/03/2021

Berita Hari Ini!

March 29, 2021 14 Komen

Saya suka tengok Memories di FB. Hampir setiap hari memang akan klik Memories. Yang bestnya dapat tengok gambar #theIMANs masa diorang kecil dulu especially si abang dan si kakak. Maklumlah time tu kan macam jakun baru dapat anak. Semua nak update kat FB. Sekarang ni bila dah #roadto4series makin slow pulak nak update di medsos macam FB tu.


Hari ni bila klik Memories macam lucu pulak gambar yang dipost oleh Mami #theIMANs ni. Mami ialah panggilan diorang kepada adik saya. 

Si kakak ni memang macam-macam ideanya dari kecik lagi. Sekarang dia tengah kemaruk nak print t-shirt sendiri. Dia dah study semua macam mana nak DIY print t-shirt dari Youtube. Dari hari Sabtu lepas asyik pesan kalau keluar tolong belikan dia t-shirt putih plain, dia nak buat projek print t-shirt sendiri. Ibu tak jumpa lagi t-shirt plain ni. Hihihi. Entah boleh jadi ke tak apa yang dia nak buat tu, macam tak konfiden je.

Oh, ya Memories ni semasa tahun 2018 bermakna time ni kakak darjah 3. 
Hmm.. sekarang dah darjah 6.

 

26/03/2021

Minggu Depan Cuti Sekolah Yahoooo!

March 26, 2021 9 Komen

Hari ni semangat nak pegi keja. Ye lah sebab hari ni hari Jumaat. Lepas tu hari ni last budak sekolah sebab minggu depan cuti sekolah. Yahooo! 


Budak darjah 1 ni hari ni hari terakhir minggu transisi. Hari ni ada closing dan dia cakap dia buat persembahan lagu 'Virus'. Takde pulak cikgu share videonya. Awan dan Alan Ayahnya yang jemput balik sekolah, so rutin sebelum dihantar ke rumah nenek, diorang akan call Ibu dulu. Hari ni cerita si Awan ni sangatlah suspen.


Awan: Ibu, Ibu, Ibu.. cikgu madah hari Isnin depan kamek sik payah pergi sekolah. Cikgu madah kamek cuti.
Ibu: Oh, ya kah cuti?
Awan: Aok. Hari selasa pun cuti, rabu pun cuti, khamis cuti jumaat pun cuti.
Ibu: Haih.. aoklah sebab minggu depan memang cuti sekolah.
Awan: Kenak cuti Ibu? Abang cuti sik? Alan? Kakak?
Ibu: Aoklah.. semua cuti. Dah cuti sekolah mesti semua cuti
Awan: Oh... kenak mesti ada cuti bu?
Ibu: Hmmm... tanyak Ayah.


Itu jer lah jawapan mengelat Ibu. Biar Ayah pulak menjawab soalan cepu emas.

Soalan Alan pulak lain.

Alan: Orang mati buat apa dalam kubur?

Hihihi. Buat apa ye? Budak 2 orang ni memang tak larat nak menjawab soalan-soalan cepu emas cepu perak cepu gangsa diorang. Ada jer soalan yang menguji minda.

Yahooo! Seronok eh minggu depan cuti sekolah? Eh, mestilahhhh. Ibu tanya ibu jawab sendiri. Kah kah.


Sebab?

Ye lah. Sejak budak mula sekolah ni buntu tau sebab kena bangun awal tiap hari sampai terdemam-demam. Kena sedia breakfast, bekal rehat dan bekal untuk kelas tambahan Kakak. Sekali jer saya baru tapau dan hantar ke sekolah. Selebihnya memang prepare 2 bekal untuk kakak, satu untuk rehat satu untuk lunch. Sampai satu tahap dah tak tau nak bekal apa saya goreng jer ikan bilis, bekal nasik putih dengan ikan bilis goreng dan telur dadar je lah kakak. Nasib baiklah dia ok jer makan lauk macam tu. Hihihi.


Selalunya hari Jumaat macam ni memang saya akan peng terus, tido awal sebab qada tido sepanjang minggu. Hahaha! Over kan? Macam ko sorang je ada anak, macam ko sorang je letih. Orang lain lebih dari letih kan? Overrrrrr lah kau Kakmim! Wakakaka!


Tak sabar pulak nak cuti mid sem #budakkaran. Nasib baik 2 minggu ni PdPT. Ramai #budakkaran kena PKPD so online class je lah penyelesaiannya walaupun takdelah selesai sangat pun proses PdP nya. Nak kena F2F dan hands on jugak baru puas hati.


Ehem. Saja je la nak share gambar kelas hari ni. Sesi bergambar ni wajib sebelum kelas bersurai. Sebelum kelas tamat kenalah ambik atendan sekali lagi, bukti kan? Then semuua wajib on camera barulah group photo. 




Minggu depan harapnya dapat kelas bersemuka pulak. Kelas online ni ada yang bestnya tapi banyak jugak yang tak bestnya. Tak sabar nak hands on minggu depan. Baru tau sapa yang pro sapa yang noob. Haha!

18/03/2021

Throwback Thursday: Kerja Hujung Minggu

March 18, 2021 18 Komen

Naik memori tahun 2017 kat FB. Seronoknya dulu-dulu buat promosi intake bersemuka macam ni. Sekarang dah norma baharu kita dah tak bebas nak ke sana ke sini apatah lagi kalau nak bergambar pun kena ada penjarakan fizikal. Semuanya kerana Covid 19 ni lah. 


Batch masa promosi ni mendaftar Sesi Mac 2017. Semuanya dah jadi alumni sekarang. Cepat sangat masa berlalu.


Yang bestnya KPTN time ni zon Sarawak kena selepas keputusan SPM keluar. Memang timing cun sangatlah dan pancing pun banyak yang mengena. Seronok sangat dapat membantu adik-adik yang semangat nak belajar tapi result tidak seberapa. Buktinya sekarang majoriti batch ni semua dah bekerja dan ada yang menjadi pelajar Politeknik.


Masa ni masih PJJ lagi so bila Ibu work hujung minggu semua #theIMANs akan stay rumah nenek. Time ni semua kecik lagi. Hihihi. Bau pun masam ni awal pagi dah bangun tengok Ibu nak pergi work. Kenal tak yang dalam gambar? Awan, Alan & Abang. Hehehe.

 

02/03/2021

Bonding Time Bersama Si Bongsu

March 02, 2021 13 Komen

Ini cerita minggu lepas sebenarnya.
Saya BDR Isnin, Selasa dan Rabu.
Isnin tu walaupun BDR saya ke ofis jugak.
Nak buat kerja kononya.
Nak dijadikan hal PC buat hal pulak.
Terpaksa panggil ICT untuk tengok-tengokkan.
At last saya give up tunggu masalah PC setel.
Kol 12 saya keluar ambik Alan, terus balik.

Lepas ambik Alan balik sekolah terasa nak bawak dia makan terus.
Nanti balik rumah tak payah sibuk-sibuk lagi.
So kami pun pergi ke Eco Mall yang baru bukak bulan 1 hari tu.


Lepas makan nasi beriani (tak ambik gambar pun)
Kami 2 beranak ke Eco.
Niatnya nak beli magic span.
Tapi magic span tak ada pulak.
Banyaklah barang tak ada.
Tak berapa feel Eco kat situ.

Bila ke Eco tak dapat apa-apa, kami ke sebelah pulak.
H&L Extra.
Memang besar H&L Extra ni.
Tapi masih dibayangi Giant yang dulu.
Yang bestnya orang tak ramai.
Sempat lagi Ibu ambik gambar Alan.
Kalau manusia ramai, memang taklah ada gambar ni.
Hahaha!

Biasalah bila sorang-sorang, semua dia konkur.
Troli junior tu memang dia je sorongkan.
Kalau ada abang-abang memang taklah dia dapat peluang ni.
Mesti abang dia akan guna kuasa veto abang untuk sorong troli cute ni.


Kesian pun ada jugak. 
Memang gigih dia nak tolong Ibu hari tu.



 

12/02/2021

Birthday Irfan Mustaqim ke-9 Tahun

February 12, 2021 8 Komen

12 Februari 2021 genap si Abang 9 tahun. Tahun ni plan dengan adik sambut sekali dengan anak buah, si Amirul Musyrif. Amirul 3hb & Irfan 12hb. Jemu pulak nak makan kek tiap bulan. So kita tempah brownies tower je untuk Abang & Amirul.

Brownies tower bertemakan Among Us! Dah takde idea dah nak buat tema apa dah.

Kali ni kami celebrate kat umah mak je. Lagipun dah lama jugak kami adik-beradik tak masak ramai-ramai. Mulanya plan nak order nasik arab lah, nasik beriani lah tapi last minute tukar plan. Masak sendiri je! Lagi puas hati. Buat menu kampung dengan ulam-ulaman. Tapi tak sempat nak ambik gambar sebab bapak dah tak sabar nak makan balik dari solat jumaat. 😂😂

Birthday boy 2 orang ni. Sorang 9 tahun, sorang lagi 7 tahun.


#theIMANs dan sepupu-sepapat. Setakat ni masih lagi 4 + 3 🤭


Last but not least mestilah family photo #imanfamilia 🥰

Baju pun recycle je sebab brownies tower tadi kan dah tema Among Us. Lagipun dah beberapa bulan jugak tak beli baju baru untuk #theIMANs ni. Beli pun takde ke mana jugak zaman PKPB macam ni. 

Untuk Abang, Ibu doakan semua yang baik-baik akan berbalik ke Abang. Abang ni sejenis budak yang taat dan patuh arahan. Sekali je kita bagi arahan, jawapannya mesti, "Ok Ibu". Ibu Ayah sayang Abang. Jadilah anak lelaki sulung yang akan melindungi keluarga suatu hari nanti ye.