Wordless Wednesday: Manisan Deepavali

Aargh.. cerita lama saja. Macam takde idea nak taip pasal apa. Godek-godek draft ada haa cerita lama. Cerita masa raya deepavali tahun 2023 dulu. Rasanya first time kami sekeluarga pergi open house deepavali. Nasib laa ada bos Ayah yang sambut deepavali, kalau bos pun orang local entah bila nak merasa open house deepavali.

Nampak atas meja, macam menarik je.

Rupanya ada laddu. Tapi tak makan pun, ambik gambar je. Suka tengok.

Snek kelapa, yang ni peminat kelapa mesti suka. Cantik kan kalernya. No wonder deepavali ni selalu dikaitakan dengan pesta cahaya. Memang warna-warni bercahaya je.

 

7 Comments

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥

  1. Kmk pun faveret laddu ya. Nyaman koh. Lamak dah sik makan laddu... 🤤

    ReplyDelete
  2. selalu tengok laddu dlm citer hindustan.. curious mcm mana lah rasanya.. manis ke kak mim? hehe

    ReplyDelete
  3. pernah makan waktu di duduk Penang dulu.. kawan2 ramai Indian, makcik2 sekeliling pun indian.. waktu tu xtahu dan x fikir pun boleh makan ke tak.. yg pasti g bedal jerk.. huhuhu.. tp sbnrnye boleh mkn kan sb mereka kebanyakan vege..

    ReplyDelete
  4. Pernah makan Laddu yang kuning tu tapi x berapa nak pi sebab manis..

    ReplyDelete
  5. pernah sekali gi open house deepavali office mate..suka maruku...

    ReplyDelete
  6. Baru kali ini lihat manisan Deepavali 😍. Yg kelapa memang cantik. Jadi itu semacam kelapa diiris tipis lalu dibagi pewarna makanan ya kak?

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

Contact Form