Lamaaa sangat dah tak ke sini. Hari ni cuti sebab nak hantar Encik Suami ke airport, so sebelum ke airport kita bekfes la dulu di Sepinang Sari atau Mee Kolok Hj Salleh ni. Pagi-pagi belum ramai lagi, masih boleh pilih lagi meja nak luar ke dalam.
Order yang biasa-biasa saja hari ni.
Bila Kak Aisyah (owner) hantar order, dia pun tanya, "biasa jak ari tok ooh?". Ahahaha. Mesti dia pelik. Sebab kalau kami ke sini mesti order mee lebih la, lobak lebih la, mee pok la, tendon special la. Tapi hari ni kolok biasa daging je. Hihi.
Setel makan terus jer ke airport. Daaa~

10 Comments
Asl nya mi kolok yg berkuah kan tp x tau nape knret suka yg goreng..
ReplyDeleteX berkuah pun.. mee kolok mmg kering tp dimkn bersama dgn sup.. yg berkuah tu mi kolok sup (mee letak dlm sup) 😂
DeleteAda je mee kolok goreng 🤭 sedap jgk tu kakret
Aduhaiiiii...silap masuk sini pagi ni..dia tayang mee kolok pujaan hati Kak SA la...lama x makan ni...kena pi Sarawak ke cane ni.....
ReplyDeleteTiket mahal skrg kakkk 🤭 pegibdapur sarawak di putrajaya je la.. hihihi
Deleteyang biasa pun dah nampak special di mata kami yang jauh ni....belum pernah makan yang original di Sarawak tak tau la sama ke tak dengan yang ada disini
ReplyDeleteYa Allah, semoga tahun depan saya bisa ke Kuching laah. Teringin sangat makan mie Kolok di tempat asal 😄😄😍. Memang sukaaaa sangat
ReplyDeleteSedapnya mi kolok, lama tak makan. Dekat sana best la, banyak pilihan kedai mi kolok. Sipinang Sari ni rasa yg paling femes kan, Mim.
ReplyDeletekecur tengokkkkk...nyummmm
ReplyDeleteTerliur tengok tak pernah makan mi kolok.
ReplyDeleteHaaa tu dia... sampai owner kenai lah KM.
ReplyDeleteSelang beberapa pintu Sepinang Sari ada juga kan orang jual mee kolok. Tapi kalau orang Semenanjung datang mesti nak makan kat Sepinang Sari juga.
Penafian:
Setiap maklumat yang terkandung di dalam blog ini adalah pengalaman peribadi penulis ♥ KakmimDotCom ♥
Oleh itu, setiap komen yang tersiar di ♥ KakmimDotCom ♥ adalah tanggungjawab sepenuhnya penulis komen itu sendiri malah tidak mewakili pandangan penulis blog. Penulis blog tidak akan dipertanggungjawabkan andai berlakunya sebarang permasalahan yang timbul yang berkait dengan komen tersebut.
Penulis blog juga berhak memadam tanpa menerbitkan sebarang komen yang dianggap tidak menyenangkan.
Sekiranya ada persoalan dan masalah, bolehlah terus email di kakmimdotcom@gmail.com. Selamat membaca!