Follow Us @soratemplates

Showing posts with label Friends. Show all posts
Showing posts with label Friends. Show all posts

26/04/2019

Rezeki Pagi Jumaat

April 26, 2019 2 Komen
Awal-awal pagi baru masuk bilik, tengok ada kotak atas meja.

"Eh, sapa punya ni?"

"Azlina bagi"

Alhamdulillah... rezeki pagi Jumaat. Sedap cheese tart ni tau!



Hari ni Jumaat. Masa rehat panjang. Yeay!! Tapi tak boleh me time sebab perlu ambil #theimans balik sekolah daaa... hahaha

17/04/2019

PROKIDS Tour Ustaz Ebit Lew di Kuching

April 17, 2019 0 Komen
13 April PROKIDS di Kuching. Registernya bulan 1 ari tu dah. Tapi bulan ni baru gitau Kakak. Takut dia excited kalau gitau awal. Hahahaha.

Respon kakak - best. Moral of the program dia taknak tinggal solat, sayang Ibu Ayah, jadi anak yang baik. Semoga istiqomah ye anakanda.

Hari tu saya ada kursus pendek kat Kolej so takleh nak antar kakak ke PCC tu walaupun dekat jer dengan Kolej. So Ayahlah yang antar. Pastu Ayah gitau kol 4 nanti parents pun dijemput sekali untuk sesi doa bersama anak. Apalagi, mesti la tak lepaskan peluang. Biar punch out awal tapi family tetap priority. 

Ramai sangat orang ari tu. Masuk jer dewan memang susah lah nak cari si kakak. Semua budak dah nangis dah, sesi refleksi. Saya ni tengok orang nangis mudah jugak nak berjangkit. Hihihihi.

Dapat snap dari jauh jer Ustaz Ebit.

Jumpa jugak kakak.

Kakak dan anak jiran depan rumah.


Jumpa anak member terus ajak bergambar sebab tak jumpa maknya, bergambar dengan anak pun jadilah.

Jumaat ni cuti umum di Kuching. Si kakak dah pandai request nak join kem anak soleh yang selalu dibuat waktu cuti. Tengok tentatif memang okay sangat. Oklah, Ibu registerkan kakak. Sekali dengan adik k.






09/02/2019

1st time menang contest di FB

February 09, 2019 1 Komen

Tadaaaa.. Hakak menang contest!!! Yahoooo πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Suka-suka jer pun teka orang masak lauk apa mlam tadi. Tetiba menang RM5 cash. Syukur. RM5 dapat beli sebungkus nasik ayam tu. Konyanggg. Hehehe.

Apapun, thanks Mama Mel πŸ’• sebab santai² buat contest 🎁


09/03/2015

Ter-update ler pulakkkk

March 09, 2015 0 Komen
Halu.. halu... lama tidak bersiaran langsung di blog kan?
Hehehe..
Nampaknya kena terima hakikat jugak bahawa kakmim bukan seorang blogger tegar dah sekarang
Kekadang tak teringat pun ada blog
Sungguh... kijam kan?
Nasib baiklah blog ni takde hati dan perasaan
Kalo tak mau direportnya kerana diabaikan
Atau difailkan perceraian kerana tak bagi nafkah
Wakakakaka

Hah? Hari ni apa mimpi update?
Ala.. dah update jangan ler tanya pulak mimpi apa
Aktiviti pagi ni ialah menyelongkar khazanah lama di blog
Kerana nak bantu BFF yang dalam persediaan menerima orang baru
Ye lah kakmim kan orang lama.. erk
Orang lama?
Lama lah tu.. anak dah 3.. oops
Sharing is caring la...
Dah member macam blur.. kita share jer lah apa yang kita pernah buat
Lagipun itu pun sebenarnya tujuan berblog

Selongkar punya selongkar.. jumpa jugak la entri lama
Tahun 2011.. masa pregnant Akim
Hmmm... Akim is Irfan Mustaqim ok
Sekarang senang panggil dia Akim jer
Dulu panggil Irfan
Tapi kat taska memang teacher panggil Irfan
Kitorang kat umah jer panggil Akim

Aha.. ingatkan masa sebelum dapat Iman dulu pernah buat entri pasal persediaan keperluan baby ni
Rupanya tidak uols
Masa nak dapat Akim baru sibuk buat kat blog
Tapi masa nak dapat Iman dulu memang ada 1 buku nota kecik khas untuk checklist ni semua
Segala arkib lama tu pun dah tak tau ke mana
Wassalamu je lah
Tapi rasa macam pernah jer buat kat blog ni
Agaknya di label lain kot
Hmm..tu lah.. dulu-dulu bukan tau kegunaan label di blog ni
Sekarang baru mak tau
Kan senang kalo buat jer entri ikut label
Memudahkan pencarian di blog
Tau? Haaa... baru mak tau
Hihihihi

Sekarang masa kelas.. budak tengah buat preparation presentation
So menyempat sekojap
Nanti-nanti kakmim bersiaran lagi yek
Hihihihi



03/10/2012

Kisah Rancangan Malam Minggu

October 03, 2012 1 Komen
Yes!
Malam minggu tok ada makan-makan.
Hohoho.

Pasal makan, sebut jak makan apa.
Bestnya!
Saya sookaa!

Sebenarnya dah plan dengan jiran depan umah nak molah ramah-tamah.
Tapi sampei abis raya alu sik terpolah.
At last plan nak bbq jak.

Sepatutnya last week ria dah bbq.
Tapi rami plak jiran-jiran ada hal lain.
Termasuklah Ayah Iman.
So dipostpone ke malam minggu tok.

Lamak juak dah sik berkumpul rami-rami.
Pakei rindok-rindok ati juak.

Dan yang penting nak berkenalan dengan semua jiran selorong.
Kamek orang di blok tengah & ujung jak bertegur sama dirik.
Yang blok depan pangsung sik kenal sapa.
Sik rindok juak camya.

Sebab ya lah saya molah FB group pakei jiran-jiran tetangga.
Dapat juak berporet walaupun jarang berjumpa time kerja.
Berporet di FB jak jadilah.
Hehehe.

Ada sapa mok join kah?
Hihihi.




25/01/2012

Selamat tahun naga 2012

January 25, 2012 3 Komen
Setiap tahun pastinya saya dan keluarga juga akan bergong xi fa cai menziarahi rumah colleague. Dan seperti biasa rumah wajib pergi ada 2 buah rumah jer. Pastu taktau nak ke mana, ke MBO ler jawabnya.

Iman Madihah tahun ni bergong xi fa cahai dengan cheong sam. Kebetulan jumpa saiz yang sesuai, apa lagi, rembat 1 la untuk Iman.


Dan kaum ibu di rumah Puan Liu. Besarnya Ibu Iman. Memang jarang ambik gambar masa pregnant. Besar sebegini rupanya saya ye. Hihi.


Iman takde dalam gambar sebab dia sibuk melawat-lawat rumah orang. Tengok tu, tengok ni. Main sorang-sorang.  Macam anak tuan rumah pulak dia hari tu dengan cheongsamnya.


16/02/2011

Mimpi Mainan Tidur

February 16, 2011 3 Komen
Malam tadik aku mimpi 1 of my classmate masa sekolah ninggal.
Ninggal ngejut.
Nang terkejut lah.
Ninggal tek sebab kanser pangkal rahim.
Kesian.
Masa didiagnos nya kanser ya, dah stage 5.
Ada kah kanser stage 5?
Selalu dengar stage 4 jak.

Entah papa jak lah mimpi.
Panjang umur kawan aku ya.



03/08/2010

29

August 03, 2010 4 Komen
Ramai yang wish birthday saya semalam.
Tapi yang ni paling saya suka.


Terima kasih kepada semua yang telah wish sempena pertambahan usia saya.
Dan semalam jugak saya telah mengisytiharkan public holiday untuk diri sendiri.
Bila dah cuti, blog pun cuti lah.
Faham-faham je lah bila dah di rumah, takde masa nak mengarang ayat.

Dan ingat lagi tak entri ni?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.

Ada jugak member yang dapat meneka dengan betul di FB.
Hadiah dari Encik Suami untuk birthday yang saya yang ke-29.


Kredit to BlackBerry Curve

Terima kasih wahai Encik Suami, keluarga dan rakan-rakan yang mendoakan saya.
Terima kasih.


27/07/2010

Singgahsana Merah Hitam

July 27, 2010 0 Komen
Pilihan warna tema yang berani.
Kerusi trend zaman kini.
Ilham sentuhan Santubong Bridal.
Bestnya kalau saya dan dia duduk di atas kerusi merah itu lagi.

Jangan nak berangan lah ye.
Ini persandingan ex-student saya.


12/12/2009

Dari KK ke Sukmaville

December 12, 2009 1 Komen
Tadaaa.... ada pos ekspress dari kawan lamak koh.

First of all, nak say sorry to Puan Odah sebab Ibu Iman baruk ada masa nak update blog. Buku & gift yang kitak pos dah sampei ari Jumaat ria gik sebenarnya. Thanks a lot. Makseh banyak-banyak.

Gambar dicilok dari FB Odah. Mintak mahap sebab cilok tanpa kebenaran.

Actually Odah tok ialah my ex-classmate masa di Kolej Abdillah dolok. Dari form 1 sampei form 3 mek 2 sekelas. Nya ialah orang pertama yang ditegur masa form 1. Ingat sik Odah? Hehehe. Nektok nya dah jadi Cikgu Odah koh, ngajar di KK sinun.

Odah patut jadi contoh kepada ibu-ibu yang lain sebab nya dah berjaya breastfeed babynya secara eksklusif walaupun gago ngajar di sekolah. Anak ke-2 kitak start nak Odah? So ya la nya merik support nyuruh geng-geng nya exclusively breastfeed nektok. Dan nya berik buku "Panduan Susu Ibu Bagi Ibu Bekerjaya" pakei Ibu Iman. Sik lupak juak nya ada gift juak pakei Iman koh which is cloth diaper ataupun lampin moden warna pink. Makseh Odah. Selamak tok mek nangga jak lam magazine & online shopping blog, hari Jemat ya tek baruk nangga idup-idup. Gia duhal rupanya. Tapi masih komfius juak camne cara nak makei. Mun baby berak nak ka kotor insert ya. Menjadi tanda tanya seluruh isi umah. Hehehe.

Anyway, makseh Odah for the sharing. Semoga kitak mojor joros beranak anak ke-3. Insya Allah.


post signature