Follow Us @soratemplates

07/08/2008

Wedding Checklist 2

Hari tu aku gi KL semata-mata nak beli barang-barang kawen.
Barang-barang sendi
ri pun tak sempat nak cari.
Cuma sempat sambar tudung 2 helai jer.
Kain? Tak berkesempatan.
:girl_1:

Walaupun macam banyak lagi benda tak buat, tapi rasa cam lega sikit sebab benda-benda yang kecik tapi banyak ni dah dibeli.
Tengok countdown kat bawah, tinggal 4 bulan 6 hari lagi.

:mKening:

Yang berkaler hijau tuh aku dah update dari checklist yang lepas.

Hantaran


Barangan - Macam dah cukup, takmo banyak sangat
Buah-buahan
/Coklat - NANTI DAH DEKAT HARI BARU BELI
Alas dan dulang - BELUM C
ONFIRM
Bunga hiasan - BELUM BELI

Baju akad


Perempuan - k
ain dah beli, TEMPAH BELUM
Lelaki -
kain DAH beli, TEMPAH PUN BELUM
Borang kahwin - BELUM ISI

Jurunikah - BELUM BOOK

Pakej

Anda
man - Indah Pengantin - CONFIRMED
Pelamin sebelah perempuan - OK

Pelamin sebelah lelaki - NOT OK
Cameraman - BELUM DECIDE (ada 4 orang hantar quotation)
Baju sanding perempuan - OK
Baju sanding lelaki - DAH BELI
Kereta - BELUM
Pengapit lelaki - OK

Bilik



Cadar - OK
B
antal / Tilam - BELUM BELI
Curtain - DAH TEMPAH
Bedroom set - BELUM START RENOVATION but CONFIRMED

Gift/Souv
enir



Orang Majlis - DAH BELI
VIP - OK

Bunga dada al-wakil - OK
Orang zikir - DAH BELI
Tepung tawar - DAH BELI



Lain-lain


Kad - BELUM
Kanopi - BELUM BOOKING
Katering - BELUM BOOKING

Kain untuk al-wakil - DAH BELI
PA System - BELUM BOOKING
Protokol Majlis - BELUM

Doakan semuanya berjalan lancar ek. Amin.
:puteh_2:

psst.. piccas from my birthday hp... hehehe


8 comments:

  1. ~ lagik 4 bulan ker? sempat lagik tuh. setiap hari wat la skit2. nanti2 semuanya akan beres. ;)

    hope everything are going smoothly. amin... ~

    ReplyDelete
  2. kesian ngn ko... mok kain kah? kelak ku g kl agik crk kain dgn ko... kelak ku pos.. mun maok, pdh awl...

    ReplyDelete
  3. sis!!,
    dah dua orang bakal pengantin yg berhampiran ngan pocket terkena gini:
    -baju yg ditempah siap lamat,
    -dah la lamat, silap plak lg!
    (Ado ko baju kebarung dibuat tanpa 'lidah' nak cover area butang tu... nampak badan laaa!!)
    -dah la silap, tak ngaku salah plak tu!!.
    (Dia kata style zaman sekarang)

    so mase nak tempah tu kang, sila follow up :)
    weekly or monthly ^^

    ReplyDelete
  4. pocket,
    ya... thanks sbb ingtkan..

    u,
    xpa la..

    amy,
    insyallah..

    ReplyDelete
  5. tErAsA nk kAwin pLak..
    mOsT bLoGgers nK kAwiN dh..
    TaPI MiZzAmy biLer?
    hEhE!

    ReplyDelete
  6. tErAsA nk kAwin pLak..
    mOsT bLoGgers nK kAwiN dh..
    TaPI MiZzAmy biLer?
    hEhE!

    ReplyDelete
  7. tanye ler mizzamy sendiri cik dyna oit..
    hihihihi..
    ni kes salah msk blog kot..

    ahahahhahaa

    ReplyDelete
  8. ~ to Dyna :

    kita lambat lagik la. kita tunggu kawan2 kawin dulu. huhuhuhu... :P ~

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥