Follow Us @soratemplates

21/10/2008

Budak-budak ku

Hari ni hari Selasa.
Kelas straight 6 jam.
Sekarang aku kat lab.
Takde PnP.
Sebenarnya mengikut RMS aku.
Hari ni aku nak tengok progress final projek budak.
Tapi, tak semua yang dapat tunjuk ngan aku.
Budak-budak ni memang.
Sebelum cuti raya hari tu aku dah pesan dah.
Berkali-kali aku pesan.
Tapi... susah aku nak cakap.
Mentaliti memang takleh nak ubah-ubah dah.
So, aku bagi masa 3 jam ni untuk diorang buat projek diorang.
Dah 2 semester aku ajar subjek ni, aku tau.
Diorang bukannya nak buat kerja kat umah.
Bila hantar last minute tau aje lah hasilnya.
Memang tak memuaskan hati lah.
Tapi sekarang pun aku tak puas hati sangat ngan kerja dioarang.
Cuma 2-3 orang jer la yang boleh pakai.
Ada yang macam 'out' langsung.
Aku nak hina pun diorang dah besar.
Apa yang aku boleh cakap.
"Background ni tak berapa sesuai la, tukar boleh?"
Dah tukar pun bagi aku tak berapa nak lawa
Diorang ni kan buat projek tapi ideanya semua tanya aku.
Cuma 2-3 orang jer boleh guna otak sendiri nak perah idea.
Kalo aku fed-up bila asik tanya aku, aku jawab,
"Hai, ni projek saya ke projek awak?
Kalo dah semua tanya saya, baik saya yang buat projek"

7 comments:

  1. garangnye lecturer..akak pun suka wat keja last minute...nak wat camne dah terpaksa...bukan sengaja mana nak keja dgn keja dan assignment lagi :)

    ReplyDelete
  2. ~ siannya kat mc. tak per la, nak jadik pengajar nih memang kena banyak bersabar. kadang2 kan mc kena wat drama gak ngan diorg nih. biar diorg sedar yg lecturer diorg nih ada hati n perasaan. ~

    ReplyDelete
  3. ahaha... sebagai seorang student, saya juga turut terasa... haha... ;p mesti giya perasaan lecturer kmk juak, o, kak ira... hehe... kelak kmk jadi cikgu pun mesti giya juak ;p

    ReplyDelete
  4. ish ish ish.. budak budak ni.. ehehehe... hukum la skit budak budak tu... :)


    Adry @ http://www.adrysabry.com

    ReplyDelete
  5. risanur,
    hehehe.. akak lain... akak degree... mentaliti dak sijil ngn dak degree x same kak...

    amy,
    berlakon? cmne ek nk berlakon... kalo nk marah, marah terus je... tu kalo dh x dpt thn lg..

    ina,
    hahahaha... awk lain... diorang lain... dnt wori... lak awk akn merasa juak.. br awk rasa apa yg cekgu2 awk rasa..

    adry,
    mn leh hukum budak2... nnt diorang repot ngn pengarah lak... hahahaha

    ReplyDelete
  6. saya menanti dengan penuh debaran... insyaAllah akan dihadapi dengan penuh kesabaran, hehe... ;p

    ReplyDelete
  7. sabar je kak mc..
    pelajar ni byk kerenah nye...

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥