7 comments
  1. Kmk yakin, semua dak sarawakian penah alami keadaan kedak dirik ya.. Paling asa nak manas bila nya nanyak bila datang "MALAYSIA"?? Sian dak tuk eh kenak botyok ngan dak British dolok kali.. Hihi..

    ReplyDelete
  2. haha... kmk pernah kenak juak and soalan cepu emas yang ditanyak dengan kmk ialah "awak ni tinggal atas pokok ke...?"... another question "nanti kalau balik, masih pakai baju macam ni atau tukar pakai macam yang kite tengok dalam TV tu (referring to the distinctive attires used by the Dayak warriors in Sarawak)?" hahaha... leput kmk tetak... kiut da jak rupa sidak tanyak giya dengan muka dan perasaan yang penuh ingin tahu, hehe ;p

    ReplyDelete
  3. mek ada molah entri tok setahun lebih yang lepas tapi sampei kinek tok masih lom berpost entry ya..kenak? sebab boleh mendatangkan kontroversi..haha..lak lah mun mek rajin nak edit..mek post..tapi topic tok nang boleh mendatangkan amarah kpd kmk lah..

    ReplyDelete
  4. hahahaa.. kmk ada juak kenak soalan bodo kedak ya!!! tapi ya time gik biak lahh..

    tahun 1997, kamk duak ekie terpileh pg johor, wakil swak, kursus kepimpinan....

    rami juak sidak dari negeri lain rah sia..

    sah sah nama kamek sharifah huzaimah, sidak nya ingat kamek CINA...

    kakya, sidak ya ingat urg srwak tok diam atas pokok...

    siney ndak ka sidak oleh idea ya...

    bodo kali jak

    dah lah sidak ya ingat kamek makey kapal selam pg sia.. bodo oo.. ahahahaaa.. nemiak bah

    ReplyDelete
  5. ~ paham skit jer la kan. nasib amy sebut semenanjung. hahahaha... ~

    ReplyDelete
  6. mim.ya.ra.alif : bendera putih ku angkat. tak paham sik.. huhuhu

    ReplyDelete
  7. yahhh sik ngapa, sik ngapa, nait perahuk kah, diam atas pokok kah, ada ku kesah, yg penting jessica alba urg swak. apakahhh.

    kmk ada cita juak tok. actually dah 3 kali tok berlaku ngan kmk.

    org german: where r u from?

    me: from malaysia

    org german: im sorry. where is that?

    me: somewhere in south east asia.

    org german: mmmm

    me: u know borneo? that is where i come from

    org german: ooo i know, so you from sarawak. from kuching?

    kmk akhiri cita kmk di situ. sekian terima kasih.

    ReplyDelete

Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Tahniah tau kerana jadi orang yang terbaik. Terima kasih juga kerana komen yang baik-baik.