Follow Us @soratemplates

10/01/2009

Syhh...

Dah 4 hari hujan non-stop. Banyak dah area kat Kuching yang banjir. Tapi aku bukan nak ceta pasal banjir, aku nak ceta pasal makan. Hehehe. Tadaaa....


Nengok tak signage tu? Jeng jeng jeng...



Syhh.. jangan gitau mak aku ek. Aku gi Sushi King ngan Mr Hubby tadi. Tak tahan la wei nak makan sushi. Teutamanya Golden Ball nih. Macam Dragon Ball la pulak ek, tapi ni bukan mutiara naga tau. Ni sebenarnya telur rebus yang digoreng ngan breadcrumb dan kat atasnya ada salad mayonis. I like. Nyum nyum..



Susah betul tau nak berpantang. Udang memang ar aku tahan sebabnya aku memang tak suka udang. Apatah lagi pas kena alergik tu makin la aku benci udang. AKU BENCI UDANG, ok! Semua spesis udang terutamanya udang kara aka lobster. Tapi macam sotong goreng tepung tu, mana la aku tahan. Bau nye jer dah menggegarkan iman aku. Tolong la. Aku nak sangat makan sotong goreng tepung. Tolong lah. Tapi kat Sushi King takde sotong goreng tepung. Tempura jer ada. Aku pun dah lupa camne rasa tempura. Huhuhu.

Disebabkan nak mengelakkan diri daripada makan sushi yang pelik-pelik, aku pun setuju bila Mr Hubby nak order menu baru yang kami tak pernah cuba ni.



Hehehe. Ada lagi menu baru yang tak pernah cuba. Memang la tak sedar diri. Tapi, ni daging jer. Kalo daging aku tak fobia sangat. Sebab bukan sea food. Hehehe.



Rasanya macam daging yang dimasak dengan sos tiram, tapi bukan sos tiram. Diorang guna kicap manis orang Jepun tu. Dan ada mix vege, makanan favourite aku. I like. Nyum nyum. Hehe.

Sebenarnya tadi pergi The Spring sebab nak survei external hard disk. Survei je. Sib baik Mr Hubby dapat dicool-downkan daripada terus membeli di situ. Memulanya memang nak ke Saberkas sebab lagi banyak pilihan tapi jem giler mak aih. Tak tau lah, ujan lebat pun ramai yang keluar shopping. Mungkin shopping untuk CNY kot. Pastu alang-alang dah di The Spring nak carik baju kaler merah untuk jalan raya masa CNY nanti. Hehehe. Nak baju merah baru, 1 untuk aku, 1 untuk Mr Hubby. So pergi la Padini, tapi tak jumpa yang berkenan di hati. Mr Hubby plak yang beli baju kemeja kerja. Jeles memang jeles tapi sabar je la. FOS kan ada. Tapi bila gi FOS pun tak jumpa yang kenan di hati. Takpe lah. Tak majuk pon.

Tapi. Sebab dah tak jumpa apa-apa tu, mesti la nak mamam best. Sound kat Mr Hubby terasa nak sushi. Gelak-gelak-gelak, uh, mesti tak dapat ni. Tapi kan. Dia OK jer. Boleh, boleh, boleh. On jer. Oops.. adakah aku bermimpi? Oh, tidak... nang nya terus ajak masuk Sushi King aih! Hahaha. Apalagik, suk la tek walaupun hati sik juak berapa nyaman. Ne ndak hari ya pas makan apa-apa ntah di sia terus kena macam-macam. Suka gilak encoba barang makan pelik-pelik. Pasya, muka ko diat, agik rasa ko! Terkena rah dirik pun. Huhuhuh. Tapi nang nyaman. I love Sushi King. Hehehe.



Licin sudah semuanya sekali. Pas makan mata Mr Hubby pun dah garfield plus-plus gitu. Kutuk ler aku lagi mata garfield, kutuk. Hahaha. Tau jugak yer mulut tu reti diam. Dia diam jer wa cakap lu. Riso lak aku. Sebab Mr Hubby ni jenis yang tak reti diam. Mulut dia tu asik nak bercakap ajer. Kekadang malas jugak nak layan kalo aku takde mood. Hehehe.


Tapi kan, best tau dating lepas kahwin ni. Lagi best daripada dating sebelum kahwin. Tak caye, try lah. Nikah lah dulu baru dating. Huhuhu.

Ooops.. sori mak sik tahan nak pantang makan. Ampunnnn....!




18 comments:

  1. haaa jeng3~~~ ehehe~~ waaa sikpat mek nak mam sushi gik~~uhuhu sedeh3~~ (-_-)

    ReplyDelete
  2. Mek gik penin palak tok. Isok jak mek komen entry kitak ah..yerrRRr..ehek

    ReplyDelete
  3. achika,
    alalalala... mcm la ktk x balit kch agik.. ilek la..

    audio,
    aih.. nang ada... wakakaka

    ReplyDelete
  4. alu lapar perut mek eyhh...rasa mok makan jak lappy tokk...huhuhu..

    ReplyDelete
  5. khaty,
    hahaha...ilek2...sok gi sushi ngn zaza..spring eh tiris indah.. terok li jak...wakaka

    ReplyDelete
  6. nang blh thn u tok..hehe..xpa golden ball ya nang menggoda bah..nsb main menu diorder u ya beef..xda org rmh tauk bah..hahahha

    ReplyDelete
  7. mek g spring juak marek p x mkn sia.ingin mok jmpa ktk koh..heehehe.
    btw, kmk mook dating juak.dating after kawen.mun dah encerik mek cita how it feels ngan ktk aa. ;P

    ReplyDelete
  8. haha... nang sik tahan nyawalah kak ira tok... ;p best kah sushi king? lak lah cuba... dari ari ya sik tercuba-cuba, hehe... nang best, oh, dating kak kahwin... mmmmmm... hehe... teruskan berdoa utk kmk, kak ira... ahahaha ;p take care :)

    ReplyDelete
  9. naz,
    huhuhu.. ne pat tahan... ekekke... diam jak... hahaha

    fieza,
    lak kta jumpa mok? mkn2 jak ka.. hehehehhe

    eyna,
    best aih... rugi x coba... coba la kelak... huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. oo makcik!! o makcik!! mira g makan kat sushi marek...hahahha...

    kmk nak komen cgek lok...bukan pasal makan..u look chubby lor!!! hahha...comey.. ;p

    ReplyDelete
  11. Pantang eh... pantang nangga makanan hehehehe.. ati2 kenak penangan udang... kelak nyesal... hehe..

    ReplyDelete
  12. rynnie,
    syhh... biarlah rahsia... hahahha

    chubby ka? hhuhuuhu... alhamdulillah.. wut to do nk.. kwang kwang kwang

    onggon,
    xpat pantang nangga mknn... hehehehehe

    ReplyDelete
  13. ye. akan dating lepas kawen insyaallah. Sekarang tak ada chance nak dating. HAHHA :P

    ReplyDelete
  14. ooo.. xpdh ngan mak oh g mkn kat sushii.. ahaha.. mok knk report tok.. yerr.. ya ng kaki report la.. ahaha..

    lak ncoba dating pas kawen ah.. ekeke

    ReplyDelete
  15. hajime,
    ala... jgn la..

    chika,
    nnt ps kawen story2 keyh.. hehehhe

    aOne,
    aih aih... boh la...
    coba... jgn x coba...

    ReplyDelete
  16. oitt... ko g mkn sushi agik owhz... deng go deng... mun gatal agik aku x tauk... boh ko nangis2 ngesor tangan ko... hahahahahaha

    ReplyDelete
  17. jot,
    keh keh keh.. aku tetap mok nangis... pat ko tedah ngn aku.. hahahaha

    ReplyDelete

♥ Cakap yang baik-baik, tulis yang baik-baik bukan sebab kita nak tunjuk baik. Terima kasih kerna komen yang baik-baik. ♥